RAS32

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri » Transistörlü ve MOSFET'li (solid state) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Ynt: RAS32

Okunmamış iletigönderen Amatör » 28 Tem 2010, 18:19

Arkadaşlar
Ras32 nin kartını daha yakışıklı hale getirmişsiniz bakıyorumda :)
Mpsa 56 ların arasındaki 1000mf lık kondansatörü alüminyum folyo benzeri bişey ile ekranlayabilsek daha düzgün olabilirmi.Parmağımla üzerine dokunduğumda acayip sesler geliyor hoparlörden
Amatör
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak

Okunmamış iletigönderen e_cag » 28 Tem 2010, 18:55

Ras100 onlar. Kondansatörün yönüyle lehimlerini bir kontrol etseniz?

Eksiği ilk bulana aynısından ödül.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Kimyager

Okunmamış iletigönderen Amatör » 28 Tem 2010, 20:51

Kusura bakmayın
Ras32 yi adamakıllı çalıştıramayınca,Bütün kartları ras32 görmeye başladım. :)
Bu arada sök tak kartın biraz haşatı çıktı :( .Yarın kendim yeni bir kart yapmaya çalışacağım
Amatör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen e_cag » 28 Tem 2010, 21:59

Kart basayım diyeceğim, ama ne zamana yaparım bilemiyorum. Bir taraftan kartı kendime göre tekrar yorumladım kendim onu deneyeceğim. Kendi versiyonumu hazırlayayım desem, onu da henüz denemedim. Sonuçtan memnun olmazsanız bir şekilde ulaştırırım size de bir çift pcb.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Meslek: Kimyager

Okunmamış iletigönderen Amatör » 28 Tem 2010, 22:20

Çok teşekkür ederim Sn.e_cag
Yarın eğer vaktim olursa bende kendi versiyonumu yapmaya çalışacağım.
5 mm lik kablolara göre nasıl yer bırakacağım bilemiyorum ama en geniş şekli ile yapmaya çalışacağım
Sonuçdan sizleri haberdar ederim ,artık çarpılırmıyım,trafoyumu patlatırım :) bilemiyorum
Bu ampliyi doğru dürüst çalıştıramazsam artık tda2030 dan başka bişey yapmam herhalde :)
Selamlar herkese
Amatör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 29 Tem 2010, 13:55

Yok yok çalışır neden olmasın? :)

Ama benim aklıma gelen bir konu var. Bence devreyi alüminyum folyo ile ekranlamayı deneyin, yani etraftan parazit almayacak hale getirin. Bu durumda folyoyu toprakladığınızda ve düzgün bir topraklama varsa bence sorun giderilecektir. Kutu içine yerleştirilmiş bir devrenin bu sorunları çıkarmayacağını düşünüyorum.

Nico da bu konunun bizim gibi DIY uygulamacıların en büyük derdi olduğunu ve kendisinin de bu konuyla uğraştığını söylüyor. En kötüsünün de devreyi fişten çektiğinizde kondansatörlerde kalan enerji ile tertemiz bir ses geldiğini ancak fişe takılınca tekrar gürültünün ortaya çıkması olduğunu söyküyor. Yani yeni bir şey yok, zaten söylenebilecek herşeyi söylemiş durumda. Yıldız bağlantı, kalın kablolama, iyi topraklama vb.

Ben halen soğutucuları hazırlayamadım ama beslemeyi tamamladım. Sanırım akşama testlerini bitiririm ve nihayet devam edebiliriz.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen maystor » 29 Tem 2010, 16:15

Alüminyum folyo değil de aslında ince sac ile ekranlama yapmak lazım, mesela peynir tenekesindeki sac ile - ince ya makasla kolay kesiliyor :D .
SADECE KENDİN OL!
Kullanıcı avatarı
maystor
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul
Meslek: makine otomasyonu

Okunmamış iletigönderen Amatör » 29 Tem 2010, 18:24

Arkadaşlar
Fm kanalında radyo dinler gibi bişey bu :)
Anlamadığım ,kabloları sağa sola çekiştirdiğimde kayboluyor ,sonra tekrarlıyor.Kısacık kablolarla denedim durum yine aynı

Sn.e_cag cap mult ile deneyecekti galiba .Regüle ile taha temiz sonuç olacak galiba :?: Ne dersiniz
Amatör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 29 Tem 2010, 20:27

hoparlör yazdı:Hatırlarsanız soğutucu topraklanmazsa cızırtı oluyor radyo gibi demiştik. Hepimizin yaşadığı bu sorunun kaynağı aslında devrenin çok geniş bantlı tasarlanması. Nico sever böyle şeyleri 100KHz'den aşağı simülasyon yaptığını sanmıyorum. Ama sevmesinin yanında durumu şöyle açıklıyor, Güney Afrika'da MW bandında yayın olmadığından bu tür parazitler burada sorun olmuyor. :) Yani orta dalga sinyalleri gerçekten devrenin geniş frekans bandı ve hassasiyetinden dolayı sorun oluyor. Bunun için birkaç değişiklik yapmak gerekecek, bir tanesini zaten buldu arkadaşımız, C8 12p değil daha yüksek bir değer, 220pF gibi bir değer alacak. Aslında değeri dinleyerek bulunursa daha iyi diyor, kişisel zevke göre ayarlanabilir.

Yani bir radyo yapınca tuneri nasıl ekranlıyorsak aynı şekilde sac veya alüminyum, bakır, folyo ne bulursanız ekranlayın derim. :D
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Amatör » 29 Tem 2010, 20:35

Girişteki kondansatörü 470 pf yaptım,sonuç aynı :(
Acaba yandaki ,üstteki dairelerdeki kablosuz internet sinyallerini mi alıyor :) diye düşünmekteyim.
Telsiz mi yaptım acaba yanlışlıkla :)
Amatör
DIY Audio Gurusu

ÖncekiSonraki

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir