RAS32

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri » Transistörlü ve MOSFET'li (solid state) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Ynt: RAS32

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 29 Ağu 2010, 18:37

Hızlı diyot özellikle chipamp'lar için tavsiye ediliyor, bence şart değil. Daha hızlılar daha fazla radyo frekansı yaratabilir de deniyordu.

Ama denemekte fayda da var, piyasada MUR860 yoktu ama daha MUR1560 bulmuştum. 8A değil de 15A'lik olanından.

Kutuyu bir şekilde topraklamak lazım, bu toprak varsa ve güvenilirse şebeke toprağı yoksa bizim yapacağımız toprak hattı olmalı. Ve ESP'nin devresindeki gibi toprak seviyesini dengeleyecek önlemlerle bağlnatı yapılmalı. Ana toprak merkezi besleme kondansatörlerinin toprak bağlantısının hemen dibi olmalıdır.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul

Okunmamış iletigönderen e_cag » 09 Eyl 2010, 02:03

Bayram şekeri. :D
Eklentiler
3.JPG
2.JPG
1.JPG
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Meslek: Kimyager

Okunmamış iletigönderen Amatör » 09 Eyl 2010, 14:54

Tebrikler

Deneme imkanı bulabildiniz mi ?
Soğutucular tam ızgara kıvamında ısınacak,garanti verebilirim. :)
Dinleme izlenimlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

Hayırlı bayramlar dilerim
Amatör
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak

Okunmamış iletigönderen e_cag » 09 Eyl 2010, 22:34

Teşekkürler!.. :)

Henüz çalıştırmadım. O kadar ağır ağır yaptım ki, bağlayıp çalıştırmasının da ona uygun olması lazım gibi geliyor. Bayram tatilinde bağlantılarını tamamlayıp çalıştıracağım inşallah. Güç kaynağı olarak ilk etapta cap. multiplier var. Yeterli akımı sağlayabilecek mi, bilmiyorum. Olmazsa eski düzen bol kondansatöre geçerim. Bakalım nasıl olacak... :roll:
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Hazar » 10 Eyl 2010, 11:31

Oto amplifikatör kasası sanırım, iyi fikir aslında.

Şekerlerinizi güle güle dinleyin. Darısı başıma artık, tek yapmayan ben kaldım sanki :D
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Sayfası
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

Okunmamış iletigönderen e_cag » 10 Eyl 2010, 12:16

Teşekkürler. Eski Pioneer ampli gövdesini kurtardım hurdacıdan. Bolca zımpara ile görüntüsünü düzeltmeye çalıştım. Yeterli gelirse kasanın üst kapağı olarak kullanacağım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 10 Eyl 2010, 13:08

e_cag yazdı:Yeterli gelirse kasanın üst kapağı olarak kullanacağım.

Yeterli mi? :lol:

Sadece üst kapak olarak :D

Ama fikir ve görüntü olarak gayet güzel olmuş.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen e_cag » 10 Eyl 2010, 20:41

Fotoğraf yanıltmasın, soğutucu 7 kg kadar geliyor. Ersoy'un tecrübesine rağmen soğutucunun en azından bir noktaya kadar iyi iş göreceğini umuyorum. Belki biası azaltıp RAS20 olarak yeterli görürsem bu soğutucuyla yetinirim. Olmazsa ne yaparım?.. Olmazsa önümüzdeki ay da soğutucular için bütçe ayırırım. :) Kasanın form faktörü önemli, bakalım soğutucuları nasıl kombine edeceğiz...
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen tiger41 » 11 Eyl 2010, 17:03

Bayram tatilini iyi degerlendirmissiniz gorunuse gore insallah istediginiz sesi alırsınız tebrik ederim gorunusu cok şık...
.......
tiger41
DIY Audio Fanatiği

İl: KOCAELİ
Meslek: Genel Çırak

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 11 Eyl 2010, 18:34

e_cag yazdı:Fotoğraf yanıltmasın, soğutucu 7 kg kadar geliyor. Ersoy'un tecrübesine rağmen soğutucunun en azından bir noktaya kadar iyi iş göreceğini umuyorum. Belki biası azaltıp RAS20 olarak yeterli görürsem bu soğutucuyla yetinirim. Olmazsa ne yaparım?.. Olmazsa önümüzdeki ay da soğutucular için bütçe ayırırım. :) Kasanın form faktörü önemli, bakalım soğutucuları nasıl kombine edeceğiz...

Ağırmış :shock:

Lakin o dört tane mosfet, öyle yanyana, gariban değil soğuma terlemeye bile vakit bulamadan ızgara olacak. Bence al gel bi pazar toplanıp mangal yapalım, DIY mangalı :D

Ben ay başına doğru artık toplamayı düşünüyorum. Çok serdim bu işleri ama, işte..
hoparlör
DIY Audio Gurusu

ÖncekiSonraki

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir