Öncelikle:
Kulağınızı 20-30 cm, tiz hoparlör yanına getirdiğinizdeki duğduğunuz hısssss sesi, devrede bulunan yarı iletkenlerin sesi. Bunu engellemenin yolu kazancı düşumek ki bu pek istenmez. Yada daha az gürültülü yarı iletkenler kullanmak gerekli. Nekadar gerekli oda ayrı konu. Kulağını dayamayıver olsun bitsin.
Piyasada satılan köprü diyotların çoğu çakma, mutlaka harbi 30-40 amperlik, marka olan köprüler kullanmak gerekli, biraz pahalı ama bu proje ekonomik değil zaten.
Kondansatörler: Ben elimde var zaten diye bunları kullandım. Humm olayını tamamen kesti. Enaz 20 senelik olmalarına rağmen, skopla bakıldığında, dümdüz bir çizgi veriyor, yani ihtiyarlar güzel çalışıyor hala. Bence ikitane 130.000 uf gayet yeterli. Ampli tamyolda iken besleme voltajında en ufak bir değişme yok.
En önemlisi kablolar. Emin ile benim atölyede yaptığımız denemelerde bağlantıların nekadar farkettiğini anladık. Ben trafonun ac çıkışından kesiti 6mm olan kablolarla diyota taşıdım, diğer tüm güç kablolarıda 4mm. Ki daha kalın kablolar kullanmayıda düşünüyorum. Çok önemli.
Bunlar çözdüklerim. Esas çözemediğim çıkışdaki 500khz lik sinyal. Acaba benmi kuruntu yapıyorum. Ama kesin olan birşey var. İyi bir amplinin çıkışında hiçbir sinyal olamaz.
Bakıcaz hepberaber çüzücez herhalde.
Buarada Gökhancım, geldim mi?