RAS32

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri » Transistörlü ve MOSFET'li (solid state) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Ynt: RAS32

Okunmamış iletigönderen e_cag » 06 Tem 2010, 17:52

hoparlör yazdı:Soğutucu tamamdır, kocaman ve ciddi ağırlar. Daha önce görmüştüm ama şimdi gözüme çok daha güzel gözüktüler. Arka sırtı olukça kalın, en az 1cm. Artık bunlar da soğutmazsa buzdolabına koymak lazım:)

Diğer ek malzemeleri de yarın ekleyip gönderiyorum. Herhalde trafoyu beklemek istemezsiniz, bu zaten ciddi ağır olacak, umarım kargo fazla tutmaz:(

Trafo demişken, ben biraz bekleyeceğim RAS32 trafosu almaya karar vermek için. Elimdeki 2x14.5V 400W civarındaki trafoyu denemek istiyorum önce. Tamamen caymış da değilim, sayı artışı ile fiyat uygun yerlere geliyorsa ille kullanırım bir tane.

Lm3886 gainclone kartları da bende hala. Unutmayalım göndermeyi İnanç Bey'e.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Kimyager

Okunmamış iletigönderen Amatör » 06 Tem 2010, 19:16

hoparlör yazdı:Soğutucu tamamdır, kocaman ve ciddi ağırlar. Daha önce görmüştüm ama şimdi gözüme çok daha güzel gözüktüler. Arka sırtı olukça kalın, en az 1cm. Artık bunlar da soğutmazsa buzdolabına koymak lazım:)

Diğer ek malzemeleri de yarın ekleyip gönderiyorum. Herhalde trafoyu beklemek istemezsiniz, bu zaten ciddi ağır olacak, umarım kargo fazla tutmaz:(

Mükemmellll.
Çok teşekkürler Sn.hoparlör ,size de çok zahmet verdim.
Tahmin ediyorum kutunun ağırlığı 20kiloyu bulacak
Amatör
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak

Okunmamış iletigönderen miriel » 06 Tem 2010, 20:08

e_cag yazdı:Trafo demişken, ben biraz bekleyeceğim RAS32 trafosu almaya karar vermek için. Elimdeki 2x14.5V 400W civarındaki trafoyu denemek istiyorum önce. Tamamen caymış da değilim, sayı artışı ile fiyat uygun yerlere geliyorsa ille kullanırım bir tane.

Lm3886 gainclone kartları da bende hala. Unutmayalım göndermeyi İnanç Bey'e.

O kartlar benim içinmiydi :) Çok teşekkür ederim böyle bir hediyeyi bana layik gördüğünüz için. Bu forumun ortamını seviyorum...
İnanç GÜMÜŞLER
Kullanıcı avatarı
miriel
DIY Audio Gurusu

İl: RİZE
Meslek: Makina Mühendisi

Okunmamış iletigönderen e_cag » 06 Tem 2010, 21:29

miriel yazdı:Bu forumun ortamını seviyorum...

Amacına ulaştı o zaman. :D Hatta haftasonu Ersoy'la birlikte lehim de kapladık. Gökhan hocam soğutucu, trafo vb gönderilene kadar bekletelim, birlikte göndeririz demişti gerçi; karar sizin.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen miriel » 06 Tem 2010, 21:51

Evet en mantıklısını düşünmüşsünüz. Bir numarasınız ya :) Teşekkür ediyorum bu güzellikler için.
İnanç GÜMÜŞLER
Kullanıcı avatarı
miriel
DIY Audio Gurusu

İl: RİZE
Meslek: Makina Mühendisi

Okunmamış iletigönderen e_cag » 06 Tem 2010, 22:01

Forumun güzelliği bu gerçekten. Efsane haline gelmiş, güçlükleri, belirsizlikleri sayfalara sığmayan evde hoparlör yapımını en güzel örneği ile ortaya koyarken girdiğiniz zahmete, anlatıma, fotoğraflara teşekkür olarak kabul edin. :)
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen Ersoy » 07 Tem 2010, 10:52

Benim hala anlayamadığım, Sevgili Amatör arkadaşımızın devresi nasıl oluyorda, o küçücük soğutucularla çalışıyor ve köprülerde soğutucusuz kendi halinde çalışıyor. Benim devrede köprüye soğutucusuzken elimi değdğremem. Alah aşkına. Bir açıklaması çıkacak elbet. Ya ben kocaman bir yanlışlık yapıyorum. Yada Amatör arkadaşımın bir yanlışı var. İlginçtirki onun ki de güzel çalışıyormuş, benimkide. Hani herşeyi geç seste bir tuhaflık olsa, tamam diyeceğim, birsıkıntı var, onu bulayım.

Diğer yandan birisi kasanın üzerindeki açma kapama düğmesini sormuştu, o piyasada buton olarak var, ben onu biraz değiştirip bizim amaca uygun hale getirdim. Mutlaka röle eklemek gerekli. Kontakları zayıf olduğundan bizim ampli leri kaldırmaz, zamana yenik düşer. Softstart devresinin ikinci rölesini tetikliyor. Bu sayede güvenle bu düğmeyi kullanabiliyorum. (buton değil switch yani açma kapama düğmesi)

Bu arada Emin haftasonu benim atölyeye uğradı. Geniş geniş Ras32 yi dinledi. Beğendi. Birkaç ekleme yapmaya karar verdik. Tabi önce Gökhan üstadın fikirlerinide almak gerek. Bakalım Bir vakit bulabilsekte hepberaber biraraya gelebilsek güzel şeyler olacak. Ah zaman ahhh. :)
Kainat, düşünceleri değil, hareketleri alkışlar.
Ersoy
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen e_cag » 07 Tem 2010, 11:25

Ersoy yazdı:Bu arada Emin haftasonu benim atölyeye uğradı. Geniş geniş Ras32 yi dinledi. Beğendi. Birkaç ekleme yapmaya karar verdik. Tabi önce Gökhan üstadın fikirlerinide almak gerek. Bakalım Bir vakit bulabilsekte hepberaber biraraya gelebilsek güzel şeyler olacak. Ah zaman ahhh. :)

Karta 1500'leri ekledim bile:)
Basıp montaja geçeceğim yakında.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Amatör » 07 Tem 2010, 13:35

Sn Ersoy,benim köprülerdeki sıcaklık da 2-3 sn elimin dayanacağı seviyede ve benim devre mono.Stereo olsa iki misli ısınacaktır.
Ampli + kaynaktan 2,5A ,- kaynaktan 2,15A(hatırladığım kadarıyla son zamanlarda - kaynağı ölçmedim) çekiyor.
Sizin yazılarınızı okuyunca benim devre class A ya geçemiyor mu diye düşünmeye başladım.Sizde de çekilen akım aynı ise sorun yok demektir.

Ben 220 girişini ölçtüm.Şebekeden 750ma AC akım çekiyor ampli mono halde,iki kanal 1,5A olacak,power anahtarı olarak 6A likler yeterli gelir herhalde

Sn. e_cag amplinin sesini beğendiğinize sevindim.Ama dinledikçe sese alışıyorsunuz farklılıklar aramaya başlıyorsunuz.Bendeki durum bu.Tabiki stereo dinlemem gerekli ,büyüyü anlamam için.

Kolay gelsin
Amatör
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak

Okunmamış iletigönderen dhan000 » 07 Tem 2010, 15:30

e_cag yazdı:
Trafo demişken, ben biraz bekleyeceğim RAS32 trafosu almaya karar vermek için. Elimdeki 2x14.5V 400W civarındaki trafoyu denemek istiyorum önce. Tamamen caymış da değilim, sayı artışı ile fiyat uygun yerlere geliyorsa ille kullanırım bir tane.

e_cag üstadım 14.5 voltta 8 ohm yükte ancak 1.8A akabilir sesi çok açarsanız voltaj yetersizliğinden dolayı ses bozulacaktır diye düşünüyorum...
dhan000
DIY Audio Fanatiği

İl: adana

ÖncekiSonraki

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir