RAS32

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri » Transistörlü ve MOSFET'li (solid state) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Ynt: RAS32

Okunmamış iletigönderen scarab » 02 Tem 2010, 19:53

yapmak istediğim tasarım böyle birşeydi ama anlaşılan sadece kutunun maliyeti 150-200tl arası birşey tutacak :shock:
ahşabın ısı ile arası iyi olmadığı için bu sefer ahşap kullanamayacağım galiba
Resim
fatih karali
scarab
DIY Audio Gurusu

İl: ist
Meslek: eski marangoz :)

Okunmamış iletigönderen Amatör » 02 Tem 2010, 20:52

Sn hoparlör ilginizden ve yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.
İnşallah amplinin sesi kadar görünümü de güzel olur.

Sn scarab benim düşündüğüm kutu şeklide sizinkine benzer şekilde ancak biraz yüksek olacak(20cm).Siz volume potansı kullanmayı düşünmüyormusunuz?
Soğutucu kanalları yukarı doğru olursa soğuma performansı artacaktır.Alt ve üst kapakları tamamen arı peteği gibi delikli düşünüyorum.
Amatör
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak

Okunmamış iletigönderen Hazar » 02 Tem 2010, 21:01

Sade ön panel hastası olarak tasarımı müthiş bulduğumu belirterek ses kontrolünü de dijital ve uzaktan kumandalı olarak yapabilirsiniz diyeyim. Malum projesi hazır. Stepped attenuator kalitesi alınıyor.
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Sayfası
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

İl: İstanbul

Okunmamış iletigönderen Amatör » 03 Tem 2010, 00:24

Arkadaşlar trafo alımından bahsetmişsiniz.Siz beslemeyi nasıl düşünüyorsunuz.
Tek trafo mu,çift trafo mu? Regüle mi,regülesiz mi?
Sn ersoy regülesiz besleme ile nasıl sonuç aldı acaba?
Amatör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Ersoy » 03 Tem 2010, 09:04

Öncelikle kutu hakkaında.

Soğutucuları mutlaka dikey yerleştirmek gerekli arkadaşlar. Resimdeki gibi. Hazar ın hoşuna giden türden.

Diğer konu. Regüleli beslemeyi dinlemediğim için bilemiyorum. Gökhan yada Emin yapınca, karşılaştırma imkanı olabilir. Ben regüleye pek sıcak bakmıyorum. Hi-end cihazlarda hiç rastlamadım. Duymadan birşey söylemiyorum. Ama regülesiz hali tatminkar. Isı problemini henüz çözemedim. Hiç vakit olmadıki son haftalarda ilgileneyim.
Termal fan kontrol yapacağım. Vakit vakit vakit.

Kolay gelsin.
Eklentiler
SANY0008.JPG
SANY0007.JPG
SANY0006.JPG
SANY0005.JPG
SANY0004.JPG
Kainat, düşünceleri değil, hareketleri alkışlar.
Ersoy
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen scarab » 03 Tem 2010, 10:07

Ersoy bey tasarımınız cok güzel olmuş benim soğutucuları yatık kullanmamdaki amac işi kolaylaştırmaktı daha devreyi yapmadığım için soğutma işinin ehemmiyetini kavramış değilim mağzur görün :(
sanırım bu ras240 bende böyle geniş ve alçak kasa hayal ediyorum ama sizinki çok geniş :D 26cm'lik profilmi kullandınız?

bu da 26x20 soğutucuyla yapılabilecek tasarım ben amfi üzerinde ses ayarı yapacak birşey kullanmayı düşünmüyorum
Resim
fatih karali
scarab
DIY Audio Gurusu

İl: ist
Meslek: eski marangoz :)

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 03 Tem 2010, 11:03

Kutu çok güzel oluyor, bu daha prototip hali. Daha eloksal vs. yapılacak. İlk RAS240 dörtlüsü için tasarlamıştı Ersoy ama şimdi hem ekipman hem de teknik olarak bu kutuyu aştı kendileri. Asıl sorun RAS350 için kullancakken ısınmama problemi! nedeniyle belki RAS32'ye kalacak bu kutu. Bence gene de bozma derim, içine preamp vs. koyacak epey yer var.

Bu arada Amatör arkadaşımız için kötü haber :( Maalesef bizim soğutucuları yanlış kesmişler. Üretime ara verdirip sağolsunlar araya girmişlerdi ama nazar değdi. Büyük profil yerine benim 20cm lik profilden kesmişler. Sabah arabaya inip kontrol ettiğimde farkına vardım. Neyseki kağıda not almıştım kodlarını da telefon ettiğimde gelin değiştirelim dediler. Ama 80km ötede olduğu için bugün gidemiyorum, haftaya Salı sabahı olacak galiba.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 03 Tem 2010, 11:09

scarab yazdı: sanırım bu ras240 bende böyle geniş ve alçak kasa hayal ediyorum ama sizinki çok geniş :D 26cm'lik profilmi kullandınız?
bu da 26x20 soğutucuyla yapılabilecek tasarım ben amfi üzerinde ses ayarı yapacak birşey kullanmayı düşünmüyorum

Hazır girmişken ben cevap vereyim.

20cmlik profiller kullanıldı, ancak bazı profillerin yan/ön/arka taraflarında kanallar var. Bu kanallara uygun alüminyum çubuklarla profiller yanyana eklenebiliyor. Yani isterseniz 20+20+20=60 bile olabiliyor. Bu çubukların olmadığı durumlarda ise alüminyum kaynak ile yine profil genişletilebiliyor.

Dün epey baktım, gitmişken biraz sohbet felan, ama arada yanlış iş yapmışız, kutulayıp getirince de farketmedim maalesef.

26 cm lik profilin en büyük avantajı kanatlarının uzun olması, bir uzun bir kısa olunca daha büyük hava aralığı olması gibi avantajları var. Bir de tabiki 26cm yekpare olunca bazı tasarımlara da çok uygun oluyor, ama ağır bir malzeme.

Son bir haber, bu 20cmlik profillerin 25cmlik versiyonu da çıkmış, daha yeni üretim. RAS350 için bunlardan kullanıyorum.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Amatör » 03 Tem 2010, 19:31

Sn Ersoy kutu gerçekten çok şık olmuş.Öndeki(herhalde power)buton kendi imalinizmi yoksa hazı mı? Muhteşem görünüyor

Bugün besleme ile biraz uğraştım,uğraştığıma da deydi doğrusu.Bu besleme ile ampli muhteşem bas yeteneğini ortaya çıkardı. Cap mult ile de oldukça yeterli idi ancak bu başka birşey ,humm a karşı da oldukça etkili oldu
001.JPG

006.JPG

008.JPG

013.JPG

009.JPG

016.JPG
Amatör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Amatör » 03 Tem 2010, 19:40

scarab yazdı:bu da 26x20 soğutucuyla yapılabilecek tasarım ben amfi üzerinde ses ayarı yapacak birşey kullanmayı düşünmüyorum

Anladım, amplinin önünde lambalı preyi kullanacaksınız herhalde.Tıpkı hayallerimdeki cihazı yaparsınız bu şekilde .Kimbilir ileride bende lambalı buffer yada pre yapabilmeyi çok isterim
Kolay gelsin
Amatör
DIY Audio Gurusu

ÖncekiSonraki

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir