RAS32

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri » Transistörlü ve MOSFET'li (solid state) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Ynt: RAS32

Okunmamış iletigönderen Amatör » 28 Haz 2010, 16:49

Soğutucu probleminden dolayı henüz stereo olarak dinleme şansım olmadı.Sn. hoparlör ün önerdiği tipte soğutuculara ulaşma şansım buralarda olmadığından şu anda beklemekte ve sizi izlemekteyim.Aklımda nasıl bir kutu yapacağımı tasarladım fakat soğutucuların kapasitesi olayı belirliyecek.26x20lik soğutucuları kullanmayı düşünüyorum ama küçük bir fan isteyebilir (4x4 gibi) gibime geliyor. Besleme konusunu çözdüm gibi (cap mult)kullanacağım .Regülesiz besleme ile sonuç nasıl acaba çok merak ettim doğrusu.Son yaptığım düzenleme ile humm olayı tamamen yokoldu.Yalnız 220V şebeke girişine bir filtre takılabilir,denemek isterim doğrusu.Bu filtre hazır olarak bulunabilir mi? Selamlar
Amatör
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak

Okunmamış iletigönderen e_cag » 28 Haz 2010, 17:48

Şöyle birşeyler 6-7 TL'ye satılıyor Karaköy'de:
filtre.jpeg
filtre.jpeg (2.92 KiB) 788 defa görüntülendi
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Kimyager

Okunmamış iletigönderen Amatör » 28 Haz 2010, 18:31

Güzelmiş.Böyle bişeyi denedinizmi daha önce,ne kadar etkili acaba
Bide aklıma gelmişken ,amplinin önüne 10mf gibi kondansatör koymakta fayda var.Amplinin girişinde 6mv dc ölçtüm,kondansatör olmadan da çalıştırdım problem yok ama ileride kaynağa belki zarar verebilir
Amatör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Amatör » 28 Haz 2010, 20:01

Sn.e_cag ın hazırlamış olduğu tek yön soğutuculu cap mult i kendim kullanacağım elemanlara göre düzenleyip elle çizdim.Pek düzgün olmadı ama görevini layıkı ile yapıyor.
Ancak şasi noktasıı çizerken yaptığım bir hata humm a neden oldu.O nu da kart üzerinden kazıyarak tekrar düzenledim
ras 32 nin tek kanalı için kullacağım cap mult şu şekilde
002.JPG

yaptığım hata(kalem ile çizdiğim şekilde olmalıydı)
003.JPG

Son hali humm a karşı oldukca etkili oldu

002.JPG
Eklentiler
002.JPG
001.JPG
Amatör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen e_cag » 28 Haz 2010, 23:14

Gürültü işinin çözülmesi iyi ama doğrusu, yaptığınız değişikliğin çözdüğüne aklım yatmadı pek. Çünkü kazıdığınız eski hal de gayet uygun görünüyor. Başka birşeyse tekrar ortaya çıkabilir kaybolduğu gibi tesadüfi bir şekilde.

EMI filtresi denemedim hiç. Elimde bir-iki tane var gerçi. Emniyet açısından da faydalılar bir aksilik olması durumunda. Ama şebeke ripple sesini bastırmakta faydaları var mıdır, bilmiyorum (henüz).
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Kimyager

Okunmamış iletigönderen Amatör » 28 Haz 2010, 23:36

Eski halde barizce duyulan humm mevcut du.Hatta bir çift 15000mf kondansatör ile yaptığım eski cap mult daha iyi sonuç veriyordu.Bu şekilde bağlantı inanın müthiş farketti humm a karşı
Amatör
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen Amatör » 28 Haz 2010, 23:45

Tahminim kondansatörler üzerindeki harmonik gürültüler raydan raya akarken şasi noktasını biraz yukarıya aldığımız için en az şekilde etki yaparak yoluna düz hattan devam ediyor.Tıpkı sinyal şasi hatları gibi ana beslemeden ayrı olarak tasarlanıyor ya,denemenizi kesinlikle tavsiye ederim
Amatör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen scarab » 29 Haz 2010, 09:51

ilginç aklımızın bir köşesinde bulunsun tekekür ederiz ;)
fatih karali
scarab
DIY Audio Gurusu

İl: ist
Meslek: eski marangoz :)

Okunmamış iletigönderen miriel » 30 Haz 2010, 13:37

Amatör yazdı:Soğutucu probleminden dolayı henüz stereo olarak dinleme şansım olmadı.Sn. hoparlör ün önerdiği tipte soğutuculara ulaşma şansım buralarda olmadığından şu anda beklemekte ve sizi izlemekteyim.Aklımda nasıl bir kutu yapacağımı tasarladım fakat soğutucuların kapasitesi olayı belirliyecek.26x20lik soğutucuları kullanmayı düşünüyorum ama küçük bir fan isteyebilir (4x4 gibi) gibime geliyor. Besleme konusunu çözdüm gibi (cap mult)kullanacağım .Regülesiz besleme ile sonuç nasıl acaba çok merak ettim doğrusu.Son yaptığım düzenleme ile humm olayı tamamen yokoldu.Yalnız 220V şebeke girişine bir filtre takılabilir,denemek isterim doğrusu.Bu filtre hazır olarak bulunabilir mi? Selamlar

Kutu nasıl olacak merak ettim, benimde bir kutuya ihtiyacım olacak, sizinkini merakla bekliyorum belki bir çalıntı yapabilirim :)
çalışmalarınızda başarılar.
İnanç GÜMÜŞLER
Kullanıcı avatarı
miriel
DIY Audio Gurusu

İl: RİZE
Meslek: Makina Mühendisi

Okunmamış iletigönderen Amatör » 30 Haz 2010, 15:12

Tabiki sn.miriel ,tasarladığım kutu şeklini daha önceki safalarda göstermiştim.birkaç değişiklik yapabilirim belki.
Burada imkanlarım çok kısıtlı,üstesinden gelebilmeyi umuyorum,tabiki biraz zaman alacak.Sn.hoparlör işlerinin yoğunluğundan bahsetmişti,anlaşılan bir müddet daha bekleyeceğiz.Geç olsun temiz olsun diyorum.
Sizin hoparlör projenizi ilgi ile takip ettim.Sonuçlanıpta kendi yapmış oldugun eseri dinlemek, seyretmek çok büyük keyif veriyor insana .Sizi ayrıca tebrik ederim.İnşallah ampli projenizde de aynı başarıya ulaşırsınız.Selamlar
Amatör
DIY Audio Gurusu

ÖncekiSonraki

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir