Amatör yazdı:Tebrik ederim
Girişteki kondansatörü 100pf mı kullandınız?Büyüdükçe ısı ciddi olarak azalıyor
Soğutucular 20x20 ler mi?
Girişe 100k pot baglayın,soğutucuyu şaseleyin cızırtıyı ben bu şekilde kesmiştimBenim devrenin sukunet akımı 2,5a de sabit kalıyor,sizin iki devrenin akımı aynı mı?
Dinleme izlenimlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum
Kolay gelsin
Teşekkürler.
Girişi 12p olarak tuttum, nasıl çalışacağını görmek istedim. Tabiki bir şeyi tamamen gözadı etmişim, devrenin üst kesim frekansı 1MHz civarında
Dolayısı ile etrafta topraklanmamış ne kadar metal varsa onları anten kendini de radyo zannediyor garibim. Dediğiniz gibi soğutucuları topraklayınca cızırtı epey azaldı. 2,5A sabit bir akım var, sizinki ile aynı. Yalnız ofset halen yüksek, ancak düşüyor, 171mV oldu. Girişe de 10µ bipolr bir kuplaj kondansatörü ekledim, CD çalardan ne geldiğinden emin değilim. Şimdi ise yapam gereken beslemeyi düzenlemek. Daha önceden prototip olarak bir arkadaşımın yapıp gönderdiği PCB'ler geldi aklıma, tasarım Nico'dan, onları kullanıp beslemeyi toparlamayı düşünüyorum. Sonra devre simülasyonunu yapıp biraz üzerinde oynamayı ve ona göre asıl değişiklikleri yaparsan daha iyi olacağını düşünüyorum. Osiloskop beslemeden halen cızırtı geldiğini söylüyor, bunu gidermeden ss konusunda net bir şey söylemeyeyim. AMa güzel olacağa benziyor.
Soğutucular ufak, fan kullanmadım, birisi 14cm yüksekliğinde 20cm eninde ve 4 cm kanat genişliğinde. Diğeri ise 10cm yüksekliğinde 16,5cm eninde ve 6,5 cm kanat genişliğinde. Her birine bir mosfet koydum. Sonra asıllara geçerim artık.
Çok iş var daha.