Yıllarca bilgisayardan kuvvetlice ekolayzırlanarak alt frekansları zenginleştirilmiş müzik dinledikten sonra elime geçen Akai cd-player ile dinlemeler yapmaya başladım birkaç haftadır. Cd-player + eski amplifikatörlerimle denediğimde eksik olan basları hem kuvvetli güç kaynağı eşliğinde LM1875 amplifikatörümle (Ersoy biliyor, tork eksikliğini görmüştü dinlediği zaman; ders-1: güç kaynağında asla cimrilik edilmemeli) hem de RAS10 ile elde ediyorum yavaş yavaş. Hoparlör yerleşimim çok uygun olmadığından detaylar biraz birbirine girer gibi oluyor ama önce basların eksikliğine takmış durumdayım; enstrüman ayrımına da bunun ardından kafa yoracağım ya da kendiliğinden iyileşir diye umuyorum.
Haftasonu bir kanalın CCS mosfetini soğutucuya iyi bağlamadığım için ilk mosfet çiftimi yaktıktan sonra(

), kartı sökmüşken geri besleme kondansatörlerini de stokta bulunan Muse 220uF'lerle değiştirdim. Eveeeet, baslar çok güçlendi. Bir de fırsat olursa Ersoy'un cd+hop. sistemi ile dinlemek istiyorum ya, muhtemelen ses orada daha da iyi çıkacak. Şimdi düşünüyorum da, DC offseti trimpot ile ayarlayabiliyorsam, girişteki 10uF dc-dekuplaj kondansatörünü de aradan çıkarıp bir dinleyeyim diyorum. Tabii bu durumda kaynağımı her değiştirmede cihazı açıp ayar yapmak zorunda olmak pek arzu edilir değil

. Belki yine de "gülü seven dikenine katlanır" deyip eksantriklik yaparım.
Evde dinlenebilecek insani volüm seviyelerinde yarım saat kadar çalıştırdıktan sonra ısının biraz artması ile besleme uğultusu yavaş yavaş yükselmeye başlıyor. Soğutucu ise henüz 40 derece seviyesinde oluyor. Tamam, bir taraftan termal kontağı iyileştirmem lazım ama devrenin CCS'sini de iyileştirmek istiyorum devam etmeden önce ki temel sağlam olsun.
Nico'nun regüle CCS'nin sese etkisi konusunda öngörüsü var mı acaba?
Sonuç: referans cd player, iyi yerleştirilmiş iyice hoparlörler ve deneyimli kulak sahiplerine ihtiyacım var. Hani diyorum Ersoy'cuğum müsait olursa, belki bu c.tesi?..
Yaptım yaptım kutulayamadım.