e_cag yazdı:Benim projeyi yapmışsın neredeyse.
Ben de oradan görmüştüm. Fikir sahibi sensin yani emin abi
Kutu üstündeki yazıları silmenin bir yolu var mı? Aseton denedim ama plastiği bozuyor.
e_cag yazdı:Benim projeyi yapmışsın neredeyse.
maystor yazdı:Merahaba, arkadaşlar.
Son durum ne acaba, TDA sorunları halledebildinmi.
Ben biraz şema ve pcb üzerinde oynama yaptım basıp deneyeceğim ama Hazar'dan bir ricam var, Proteus formatlı dosyaları ekliyorum bi kontrol edebilirmisin acaba?
Kontrolden kastım PIC ile PGA bağlantıları, birde buna kaç PGA bağlayabiliriz, bir sınırı varmı? 7 tane bağlamayı düşünüyorum da.

Birde PGAnın sheetinde dijital girişlerin voltajı dijital beslemeden 0.3V kadar düşük olması gerekiyor diyor, bizde nekadar acaba PICten gelen voltaj?

Hazar yazdı:Bendeki Proteus "bu dosyalar daha yeni bir Proteus ile oluşturulmuş ben açamam bunları" dedi. Dolayısıyla inceleyemiyorum.
28=SDI, 29=SCLK, 30=CS doğru mu? Evet doğruBirde PGAnın sheetinde dijital girişlerin voltajı dijital beslemeden 0.3V kadar düşük olması gerekiyor diyor, bizde nekadar acaba PICten gelen voltaj?
Hiç öyle birşey görmedim/duymadım. Büyük ihtimal okuduğunuz yer PGA'nın lojik 1 ve 0 okuması için gerekli voltaj limitlerini gösteren yerdir.
Doğru bile olsa PIC'in output portlarında yaşanacak kayıpların bu limiti tolere edebileceğini düşünüyorum.
Hazar yazdı:TDA'nın sorunlarına gelirsek;
Ekranın yanıp sönmesi bir sorun değil. Çalışmasına etki etmez.
Diğer sorunlar uygulama ile alakalıdır; sistemde bir hata olsa ben de yaşardım. Bu yüzden TDA; istersen ekran hariç tüm sistemini bana kargola; ben kontrol edeyim ve hata varsa düzelteyim. Bu esnada ekranın oynaşmasından çok rahatsızsan senin devrede soft mute ve ramp up özelliğini devre dışı bırakayım ve o haldeki yazılımı PIC'ine yükleyeyim. (Ekranın titreşmesi ondan)
Senin de işin uzuyor, düzeltilmeden kaldı. Birşey yapmak lazım artık.
Bu da herkese genel açıklama: Forumla/projelerle İlgilenmiyor gibi gözükebilirim; bunun sebebi yaz mevsiminde işimin yoğun olması. Elde hazır olan DAC projesini yayınlamam (uygulayıp yaptıktan sonra, sadece buraya yazmaktan bahsediyorum) bile 2 ay sürdü. Bu yüzden biraz empati rica ediyorum.
Saygılar.
Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir