En güncel analog kartı yapacağım.
TDA7294 yazdı:Ben ses çıkartamadım bu devreden (eski analog PCB) ne yaptıysam olmadı. Opamp normal çalışıyor çıkışından ses alıyorum. Gerilimler normal. Yalnız opamp boştayken bile ısınıyor (2x12V ile besliyorum.) lm4562 ne5532 ve LMxx (tam kodunu hatırlamıyorum) hepsi de ısınıyor fakat gürültüsüz çalışıyor. Sistemi kapattıktan birkaç saniye sonra kaynak bağlıyken 1 saniyelik ses duyabiliyorum. Dijital kısım çalışıyor görünüyor. 7 Segment displayler ilk açılırken kıpır kıpıroluyor sizin kurduğunuz devrede böyle bir şey var mıydı acaba dijital kısımda mı sorun?
En güncel analog kartı yapacağım.

Hazar yazdı:Ayrıca dijital kart ile PGA arasındaki bağlantıların tam listesini rica edeceğim.
Hazar yazdı:Isınmaktan kast nedir, opamplar soğuk çalışmaz tabi ama öyle sıcak çalışmasını gerektiren bir durum da yok. Ayrıca opamptan ses alıyorum demişsiniz, ne sesi bu?
e_cag yazdı:Şunu deneyin derim (bu sadece kısa bir süre yapılacak): PGA'ya ve opampa analog beslemeyi verin; dijital beslemeyi vermeyin.. Tam hatırlamamakla beraber bu durumda ses alabilmeniz lazım. Eğer ki dijitali verir vermez ses gidiyorsa sistem mute'a giriyordur (ki dijital kartın beslemeyi alır almaz yaptığı şey PGA'yı mute etmektir - ekranda birşey gözükmese bile / ekstra olarak datasheette de okuyacağınız gibi PGA'nın dijital beslemeyi alınca yaptığı ilk şey de kendini MUTE etmektir).
TDA7294 yazdı:Yeni analog kart yaptım beslemeyi değiştirdim çalıştı.
Biraz sorunu var; ses verirken ve ya kısarken bazen ses anlık olarak yükseliyor bazende kanalın birinden ses gidiyor sesi kısıp yükseltince normale dönüyor. Display ilk açılırken kıpırdıyor.

Bu forumu görüntüleyenler: Bing [Bot], Google [Bot] ve 0 misafir