PGA2310 / PGA2311 Dijital Stepped Attenuator: Basit versiyon

Projelerimiz » DIY Audio Türkiye ekibi tarafından geliştirilen projeler.

Ynt: PGA2310 / PGA2311 Dijital Stepped Attenuator: Basit versiyon

İletigönderen e_cag » 13 Ağu 2010, 08:49

Elinize sağlık!..
Paketteki dirençler de can çektiriyor, bir ara Karaköy'e mi gitsem... Hazır güç kaynağı kartı da gözümden kaçmadı hani. Bir sıra gelse ben de yapacağım bu devreyi. Kutulama aşamasında güzel bir ayrıntı olur ve kullanışlı da.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Kimyager

İletigönderen maystor » 13 Ağu 2010, 20:04

e_cag yazdı:Elinize sağlık!..
Paketteki dirençler de can çektiriyor, bir ara Karaköy'e mi gitsem... Hazır güç kaynağı kartı da gözümden kaçmadı hani. Bir sıra gelse ben de yapacağım bu devreyi. Kutulama aşamasında güzel bir ayrıntı olur ve kullanışlı da.

Teşekür ederim, malzemeler bluemaviden, karaköye gitme şansım pek olmuyor, hazır kaynak sadece test için :D onu lm317/337 ile sıfırdan yapıcam.
Bu akşam komple denemeyi yaptım, 1 tane hariç herhangi bir sorun yok o da enerjiyi kesipte girişte hala sinyal varsa çıkıştan çok bozuk ve kısık şekilde aynı ses amfiye gidiyor. Sanırım pc kartın rms si yüksek geliyor çünkü pc den sesi kısınca sorun ortadan kalkıyor. Şimdi sıra yeni revize ettim pcb leri epoxy pcb ye basıp sistemi toplamak, bakalım hayırlısı.
SADECE KENDİN OL!
Kullanıcı avatarı
maystor
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul
Meslek: makine otomasyonu

İletigönderen maystor » 21 Ağu 2010, 08:55

Nihayet bitti! Yeni PCB basamadığım için prototiplerle topladım.

100_3900.JPG

100_3902.JPG

Eski analog receiver'lar işe yarıyor :D.
SADECE KENDİN OL!
Kullanıcı avatarı
maystor
DIY Audio Gurusu

İletigönderen e_cag » 22 Ağu 2010, 03:05

Elinize sağlık!..
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Meslek: Kimyager

İletigönderen Hazar » 22 Ağu 2010, 03:11

Benden de bir elinize sağlık!.

maystor yazdı:1tane hariç herhangi bir sorun yok o da enerjiyi kesipte girişte hala sinyal varsa çıkıştan çok bozuk ve kısık şekilde aynı ses amfiye gidiyor. Sanırım pc kartın rms si yüksek geliyor çünkü pc den sesi kısınca sorun ortadan kalkıyor.

İşte bu ilginç. PGA'ya güç verilmemiş durumdayken tam bir mute konumunda olması gerekli, datasheetinde öyle yazıyordu sanki. Benim gördüğüm kadarıyla da öyleydi ama çok emin konuşmuyorum, denemeler esnasında giriş kaynağım bir cep telefonundan ibaretti.

Eğer kapalıyken sinyal kaçırıyorsa, bir röle ile mute etmemiz lazım demektir. Bunu yapabilirsiniz, PGA dijital bordun verdiği bir çıkış var, açık ve kapalıyken değişiyor. Bununla (+1 transistör ve diyotla tabi) ses girişine bağladığınız röleyi sürebilirsiniz, hatta girişi direk GND'ye çekersiniz garanti olur.
İyi günlerde dinleyin.
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Sayfası
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

İletigönderen maystor » 22 Ağu 2010, 09:49

e_cag yazdı:Elinize sağlık!..

Teşekür ederim.

Hazar yazdı:Benden de bir elinize sağlık!.

maystor yazdı:1tane hariç herhangi bir sorun yok o da enerjiyi kesipte girişte hala sinyal varsa çıkıştan çok bozuk ve kısık şekilde aynı ses amfiye gidiyor. Sanırım pc kartın rms si yüksek geliyor çünkü pc den sesi kısınca sorun ortadan kalkıyor.

İşte bu ilginç. PGA'ya güç verilmemiş durumdayken tam bir mute konumunda olması gerekli, datasheetinde öyle yazıyordu sanki. Benim gördüğüm kadarıyla da öyleydi ama çok emin konuşmuyorum, denemeler esnasında giriş kaynağım bir cep telefonundan ibaretti.

Eğer kapalıyken sinyal kaçırıyorsa, bir röle ile mute etmemiz lazım demektir. Bunu yapabilirsiniz, PGA dijital bordun verdiği bir çıkış var, açık ve kapalıyken değişiyor. Bununla (+1 transistör ve diyotla tabi) ses girişine bağladığınız röleyi sürebilirsiniz, hatta girişi direk GND'ye çekersiniz garanti olur.
İyi günlerde dinleyin.

Herşeyi tam toplayınca ve kutuyu kapatınca sanki o sorun da ortadan kalktı, birdaha olmadı, zaten o bahsetiğiniz çıkışla amliyi kapatıp açmayı düşünüyorum. Yani kapatınca ses kesileceği için sorun yok.
SADECE KENDİN OL!
Kullanıcı avatarı
maystor
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

Ynt: PGA2310 / PGA2311 Dijital Stepped Attenuator: Basit ver

İletigönderen mk_ » 20 Kas 2010, 13:16

Merhaba
öncelikle cok iyi bir proje fakat aklıma takılan bırkac nokta var kırmızı yuvarlak ıcıne aldıgım yerler nasıl baglanmalı tesekkurler
Eklentiler
Adsız.png
mk_
DIY Audio Takipçisi

Meslek: elektronik haberleşme

İletigönderen Hazar » 20 Kas 2010, 14:07

mk_ yazdı:Merhaba
öncelikle cok iyi bir proje fakat aklıma takılan bırkac nokta var kırmızı yuvarlak ıcıne aldıgım yerler nasıl baglanmalı tesekkurler

Merhaba,

Bağlantı şeması ilk mesajda var, dosyalar/genel-baglanti-semasi/2908 linkine tıklayarak da görebilirsiniz. Buton bağlantıları orada gösterilmekte.

ICSP pinlerine (MCLR ile başlayan grup) ise hiç bir şey bağlanmayacak, bu dijital kontrol kartındaki PIC'in programlanabilmesi için bir bağlantı. Ben geliştirmeyi kart üzerinde yaptığım için kendime kolaylık olsun diye eklemiştim, yazılımda değişiklik yapınca PIC'i hiç yerinden sökmeden yeni yazılımı atabilmek için.
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

İletigönderen cesmeali » 21 Kas 2010, 11:58

merhaba paylasımın için teşekkürler.devren gayet güzel olmuş.eline sağlık.entegre olarak gerçekten kaliteli bi entegre..video yuda izledim.o kadar kablo karmasasına rağmen distorisyon yok.beslemesi cok güzel.cok temiz sesi var.en cok hosuma giden uzaktan kumanda tanıtma fonksiyonu.ve kumanda ile power,vol+,vol-* tuslarını ettigin tusları manuel de kullanabilme imkanı tanıması.
entegrede bass tiz balans kontrolü yapıyormu?
cesmeali
DIY Audio Takipçisi

İl: izmir
Meslek: turizm

İletigönderen Hazar » 21 Kas 2010, 15:52

cesmeali yazdı:merhaba paylasımın için teşekkürler.devren gayet güzel olmuş.eline sağlık.entegre olarak gerçekten kaliteli bi entegre..video yuda izledim.o kadar kablo karmasasına rağmen distorisyon yok.beslemesi cok güzel.cok temiz sesi var.en cok hosuma giden uzaktan kumanda tanıtma fonksiyonu.ve kumanda ile power,vol+,vol-* tuslarını ettigin tusları manuel de kullanabilme imkanı tanıması.
entegrede bass tiz balans kontrolü yapıyormu?

Merhaba, teşekkür ederim öncelikle.
PGA2310/2311'in ton kontrol özelliği yoktur. İç yapısı bir stepped attenuator ile benzerdir, yani her ses seviyesi için dirençler bulunmaktadır; komutatörü çevirmek yerine elektronik olarak sinyal kademe kademe farklı dirençlere yönlendirilir, böylece ses yüksekliği kontrol edilmiş olur.
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

ÖncekiSonraki

Projelerimiz

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir