PGA2310 / PGA2311 Dijital Stepped Attenuator: Basit versiyon

Projelerimiz » DIY Audio Türkiye ekibi tarafından geliştirilen projeler.

Ynt: PGA2310 / PGA2311 Dijital Stepped Attenuator: Basit ver

İletigönderen e_cag » 22 Kas 2010, 09:19

maystor yazdı:Nihayet bitti! Yeni PCB basamadığım için prototiplerle topladım.

Metal kılıflı opamp yeni dikkatimi çekti. :?: Hangisi bu? Nereden?
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Kimyager

İletigönderen Hazar » 22 Kas 2010, 11:29

e_cag yazdı:
maystor yazdı:Nihayet bitti! Yeni PCB basamadığım için prototiplerle topladım.

Metal kılıflı opamp yeni dikkatimi çekti. :?: Hangisi bu? Nereden?

LME49720 diye okudum fotoğraftan. :geek:
http://www.national.com/pf/LM/LME49720.html
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Sayfası
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

İletigönderen e_cag » 22 Kas 2010, 11:41

Gözler keskinmiş maaşallah. :D Taner Hocam bluemaviden edinmiştir garanti.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İletigönderen maystor » 22 Kas 2010, 11:57

e_cag yazdı:Gözler keskinmiş maaşallah. :D Taner Hocam bluemaviden edinmiştir garanti.

Nationaldan sample, bluemavide varmı ki? Plastik kılıflısı da geldi :D , zaman bulursam 8 + 8 kanal pga sistem yapılacak :D . Yalnız metal kılıftakiler pastiklere göre biraz fazla ısınıyor.
SADECE KENDİN OL!
Kullanıcı avatarı
maystor
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul
Meslek: makine otomasyonu

İletigönderen e_cag » 22 Kas 2010, 14:50

maystor yazdı: Nationaldan sample, bluemavide varmı ki? Plastik kılıflısı da geldi :D , zaman bulursam 8 + 8 kanal pga sistem yapılacak :D . Yalnız metal kılıftakiler pastiklere göre biraz fazla ısınıyor.

Umut dünyası, ne yapalım... :)

Mahallenin tüm cihazlarını tek merkezden kontrol edeceğiz galiba? Ben de kendime şu preyi toplasam bir ara ne iyi olacak... Adam gibi röleler bulup kaynak seçme fonksiyonu da eklemem lazım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İletigönderen Hazar » 22 Kas 2010, 15:04

"Şu pre" hangi pre?
Bu arada elimde adam gibi röle var (Takamisawa RY12W-K), bu projenin ultimate versiyonu için almışidim. Kullanamadım henüz. Temin edilir :mrgreen:
Eklentiler
takatuka.JPG
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

Reklamlar

İletigönderen maystor » 22 Kas 2010, 15:08

e_cag yazdı:
maystor yazdı: Nationaldan sample, bluemavide varmı ki? Plastik kılıflısı da geldi :D , zaman bulursam 8 + 8 kanal pga sistem yapılacak :D . Yalnız metal kılıftakiler pastiklere göre biraz fazla ısınıyor.

Mahallenin tüm cihazlarını tek merkezden kontrol edeceğiz galiba? Ben de kendime şu preyi toplasam bir ara ne iyi olacak... Adam gibi röleler bulup kaynak seçme fonksiyonu da eklemem lazım.

Mahalleyi değil de şimdi şöyle oluyor :D 2x4 kanal frontlar için(4 yollu aktif) kalan sekiz kanal da sinema sisteminin hoparlorleri için, yani tüm sistem analog :) . Hem müzik hem sinema için, DTS formatındaki albümler güzel oluyor. Ama zaman yok işte, 2 ay önce sistemi komple dağıttım bir türlü toplayamadım. LCD monitörün dandik hoparlorleri ile müzik dinliyorum :(
SADECE KENDİN OL!
Kullanıcı avatarı
maystor
DIY Audio Gurusu

İletigönderen Hazar » 22 Kas 2010, 15:11

maystor yazdı:
e_cag yazdı:

Mahalleyi değil de şimdi şöyle oluyor :D 2x4 kanal frontlar için(4 yollu aktif) kalan sekiz kanal da sinema sisteminin hoparlorleri için, yani tüm sistem analog :) . Hem müzik hem sinema için, DTS formatındaki albümler güzel oluyor. Ama zaman yok işte, 2 ay önce sistemi komple dağıttım bir türlü toplayamadım. LCD monitörün dandik hoparlorleri ile müzik dinliyorum :(

4 yollu aktif ilgimi çekti. Fakat aktif filtreden önce tek bir PGA da girebilirsiniz, bunu niye tercih etmediniz?
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

İletigönderen maystor » 22 Kas 2010, 15:20

Hazar yazdı:"Şu pre" hangi pre?
Bu arada elimde adam gibi röle var (Takamisawa RY12W-K), bu projenin ultimate versiyonu için almışidim. Kullanamadım henüz. Temin edilir :mrgreen:

O rölelerin kontak akımı az değil mi? Telemecanique marka vakumlu röleler var 12 ve 24 volt olarak, 2 kontaklı kontak akımı 8A, liste fiyatı 5.9 tl yanılmıyorsam %50 iskonto var. Endüstride kullanılıyor ve çok uzun ömürlü. Yalnız 12V olan sıparişle geliyormuş, 24 stokta var.
SADECE KENDİN OL!
Kullanıcı avatarı
maystor
DIY Audio Gurusu

İletigönderen Hazar » 22 Kas 2010, 15:25

maystor yazdı:
Hazar yazdı:"Şu pre" hangi pre?

O rölelerin kontak akımı az değil mi? Telemecanique marka vakumlu röleler var 12 ve 24 volt olarak, 2 kontaklı kontak akımı 8A, liste fiyatı 5.9 tl yanılmıyorsam %50 iskonto var. Endüstride kullanılıyor ve çok uzun ömürlü. Yalnız 12V olan sıparişle geliyormuş, 24 stokta var.

Sinyal rölesidir bunlar, dolayısıyla akımının çok da önemi yok. Bunlar inputta duracak röleler, hızlı ve temiz tepki vermeleri önemli. DIY Audio alemi tarafından sıkça tercih edilen röleler, spekleri iyi. Ben galiba bu yılın başında almıştım halen duruyor. 3.5 lira bendekiler.
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

ÖncekiSonraki

Projelerimiz

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir