PGA2310 / PGA2311 Dijital Stepped Attenuator: Basit versiyon

Projelerimiz » DIY Audio Türkiye ekibi tarafından geliştirilen projeler.

Ynt: PGA2310 / PGA2311 Dijital Stepped Attenuator: Basit versiyon

İletigönderen Hazar » 09 May 2010, 19:51

TDA7294 yazdı:İki role paralel bağlanır mı? tek transistor yeter mi?

Tahmin edebileceğin gibi, transistörden transistöre değişir bu :)

BD139 tarzı bir transistör ya da IRF510 tarzı bir MOSFET ile rahatlıkla sürersin.
PIC çıkışına 600-800ohm civarı bir dirençle girip bunu baza bağlarsın. Emiteri GND'a, kollektörü de röle sargılarının bir ucuna bağla. Sargının diğer ucu röle beslemesine gider (5 ya da 12V), ayrıca da PIC'in ikide bir resetlenmemesi ve transistörü iki açma kapamada yakmamak için bir diyodun anodu kolektör çıkışına, katodu da röle beslemesine gelecek şekilde bağlarsın; işlem tamam.
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Sayfası
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

İl: İstanbul

İletigönderen Hazar » 09 May 2010, 19:55

TDA7294 yazdı:Edit: PGA pinlerinde hata var mı? Seri iletişim portunun sağlamlık kontrolu nasıl yapılır? Ekranda yazan değerler PGA'dan gelen bilgi olması gerekmiyor mu yani ik yönlü iletişim DSxxxx Saat çipleri gibi?

PGA pinlerinde hata yok, zaten olsaydı dijital kartı çalıştıramazdın, beslemeyi de o bağlantıdan alıyor malum.
İletişim sadece tek yönlü, yani ekrandaki değerler PGA'dan okunmuyor. PGA'nın o anki değeri söyleme gibi bir özelliği yok çünkü.
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

İletigönderen TDA7294 » 09 May 2010, 20:12

Az önce PGA dan dumanlar yükseldi :D
Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak-Aksaray
Meslek: Öğrenci

İletigönderen Hazar » 09 May 2010, 20:16

TDA7294 yazdı:Az önce PGA dan dumanlar yükseldi :D

Haydaa :evil:

Hoş değil. Duman yükselecek kadar kötü bir hata, anca beslemenin ters bağlanması olabilir. Ya da PGA'yı ters taktın. Başka bir açıklama getiremiyorum; çünkü dijital kartın ilk denemede çalıştı, fakat eski analog kartı kullandığın için ancak fikir yürütebiliyorum.
PGA'yı geçtim, Opamp da ısınıyor demiştin. PGA takılı değilken yeni bir opamp tak (TL072 gibi birşeyden bahsediyorum, yanınca üzülmeyeceğin..) o da ısınıyorsa kesinlikle beslemende hata vardır.
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

İletigönderen TDA7294 » 09 May 2010, 20:22

Busabah ki denememden kaln bir hata kısa devre olmuştu sonra yattım o zamandan beri ilk defa almıştım elime gücü verdiğmde LM7805 vd regulatoru anormal ısındı PGA da ben de PGA uçlarına 20v verdim stress atmak için yani daha önceden bozulmuştu zaten.
Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu

İletigönderen e_cag » 09 May 2010, 20:45

Galiba ilk fikrime dönüp, hepsibirarada analog kartının kontrolüne geri dönmem gerekecek. Üzerinde biraz çalışmıştım aslında. Hani en baştan kartı basıp tüm montajını yapma zahmetine gireceksen.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Meslek: Kimyager

Reklamlar

İletigönderen TDA7294 » 09 May 2010, 20:59

Uygulanmış çalışan (çalıştırıabileceğim) bir analog kart yapacağım emin abi bana analog kart baskısı yapar mısın? Perhidrol bulmak çok zor burada :(
e_cag yazdı:hepsibirarada analog kartının kontrolüne geri dönmem gerekecek.

Hepsi bir arada derken nasıl bir şey?

Video Ses PGA dan gelmiyor yalnış anlaşılmasın.
http://tinypic.com/player.php?v=2hq6y2u&s=5
Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu

İletigönderen e_cag » 09 May 2010, 23:13

TDA7294 yazdı:Uygulanmış çalışan (çalıştırıabileceğim) bir analog kart yapacağım emin abi bana analog kart baskısı yapar mısın? Perhidrol bulmak çok zor burada :(
e_cag yazdı:hepsibirarada analog kartının kontrolüne geri dönmem gerekecek.

Hepsi bir arada derken nasıl bir şey?

Yeni bir şey değil, senin yaptığından bahsediyorum.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Meslek: Kimyager

İletigönderen TDA7294 » 10 May 2010, 16:54

Hazar yazdı:
TDA7294 yazdı:İki role paralel bağlanır mı? tek transistor yeter mi?

Tahmin edebileceğin gibi, transistörden transistöre değişir bu :)

BD139 tarzı bir transistör ya da IRF510 tarzı bir MOSFET ile rahatlıkla sürersin.
PIC çıkışına 600-800ohm civarı bir dirençle girip bunu baza bağlarsın. Emiteri GND'a, kollektörü de röle sargılarının bir ucuna bağla. Sargının diğer ucu röle beslemesine gider (5 ya da 12V), ayrıca da PIC'in ikide bir resetlenmemesi ve transistörü iki açma kapamada yakmamak için bir diyodun anodu kolektör çıkışına, katodu da röle beslemesine gelecek şekilde bağlarsın; işlem tamam.

Röleleri bağladım BD139 kullandım. Rölelenin biri LM3886'yı besleyen trafoyu açıp kapatacak diğeri hoparlör çıkışlarını kesecek. Kutu tam istediğim gibi olacak. Yeni PGA2311 sipariş ettim onları bekliyorum.

Resim

Edit :İmla.
En son TDA7294 tarafından, 10 May 2010, 17:01 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu

İletigönderen Hazar » 10 May 2010, 16:58

TDA7294 yazdı:Röleleri bağladım BD139 kullandım iki adet röle için bi rölelerin biri LM3886'yı besleyen trafoyu açıp kapatacak diğeri hoparlör çıkışlarını kesecek. Kutu tam istediğim gibi olacak. Yeni PGA2311 sipariş ettim onları bekliyorum.

Süper olmuş. Trafo da kadife kaplı, hoş bir tat yakalanmış :D
Yine de mute işi tam düşündüğün gibi çalışmayabilir. Çünkü ramp-up ve ramp-down algoritması tamamen kullanılmaz duruma geçiyor senin örneğinde. (Sesin kademeli açılıp kapanması)

PWR_IND pinine çıkış vermeden bu ramp olayını beklemek gerekir. Ben öyle yapmıyordum. Şu an dediğin gibi bağlarsan onlar duyulamayacak ve yazılımdan düzeltme harici bir çözümü yok aslen. (kondansatörle kendin gecikme ekleyebilirsin ama çakma olur)
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

ÖncekiSonraki

Projelerimiz

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir