PGA2310 / PGA2311 Dijital Stepped Attenuator: Basit versiyon

Projelerimiz » DIY Audio Türkiye ekibi tarafından geliştirilen projeler.

Ynt: PGA2310 / PGA2311 Dijital Stepped Attenuator: Basit versiyon

İletigönderen e_cag » 04 May 2010, 21:26

İş açmak istemem ama tv kumandalarındaki kullanmayacağımız düğmeler tv için bile beni rahatsız ediyor. Bugün elime geçen eski bir kumanda ise sadece on/off, mut ve vol.up/down tuşları taşıyor ve olduğu gibi kullanamasam da modlayarak kullanmaya çalışacağım. SAA3008 (Philips-discontinued) çipli kumanda hakkında bulduğum bilgi şudur:

RECS-80 uses pulse position modulation and RC-5 uses bi-phase. Early dedicated-purpose chips were offered by Philips Semiconductors to allow for the easy use of RECS-80 and RC-5 protocols. The SAA3004, SAA3007, and SAA3008 encoder chips used RECS-80, and the SAA3006 and SAA3010 encoder chips used RC-5. The SAA3049A decoder chip decoded either type. (Note that the Philips Semiconductors division is now NXP). All of these chips have been discontinued. However, these transmission protocols are easily created and/or decoded with general-purpose 8-bit microcontrollers, such as those offered by Microchip Technology and Atmel. Kaynak: http://en.wikipedia.org/wiki/Consumer_IR

Bunu olduğu gibi kullanmam mümkün olabilir mi, yazılım değiştirmek gerekirse mesela zaten biryerlerde hazır olan bir yazılımı olduğu gibi kullanmak gibi minimum zahmetli bir çözüm mümkün olabilir mi?

İlave: Aslında bulduğum kumandanın ön kapağında da diğer fonksiyonlar için buton delikleri bırakılmış ama kalın plastik bir filmle kapatıldıklarından dışarıdan görünmüyorlar. Bu kumandayı kullanamasam da alacağım kumandada aynı buton deliği gizleme çözümünü uygulamaya çalışacağım. Resim eklerim evde.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Kimyager

İletigönderen Hazar » 04 May 2010, 21:49

e_cag yazdı:İş açmak istemem ama tv kumandalarındaki kullanmayacağımız düğmeler tv için bile beni rahatsız ediyor. Bugün elime geçen eski bir kumanda ise sadece on/off, mut ve vol.up/down tuşları taşıyor ve olduğu gibi kullanamasam da modlayarak kullanmaya çalışacağım. SAA3008 (Philips-discontinued) çipli kumanda hakkında bulduğum bilgi şudur:

RECS-80 uses pulse position modulation and RC-5 uses bi-phase. Early dedicated-purpose chips were offered by Philips Semiconductors to allow for the easy use of RECS-80 and RC-5 protocols. The SAA3004, SAA3007, and SAA3008 encoder chips used RECS-80, and the SAA3006 and SAA3010 encoder chips used RC-5. The SAA3049A decoder chip decoded either type. (Note that the Philips Semiconductors division is now NXP). All of these chips have been discontinued. However, these transmission protocols are easily created and/or decoded with general-purpose 8-bit microcontrollers, such as those offered by Microchip Technology and Atmel. Kaynak: http://en.wikipedia.org/wiki/Consumer_IR

Bunu olduğu gibi kullanmam mümkün olabilir mi, yazılım değiştirmek gerekirse mesela zaten biryerlerde hazır olan bir yazılımı olduğu gibi kullanmak gibi minimum zahmetli bir çözüm mümkün olabilir mi?

İlave: Aslında bulduğum kumandanın ön kapağında da diğer fonksiyonlar için buton delikleri bırakılmış ama kalın plastik bir filmle kapatıldıklarından dışarıdan görünmüyorlar. Bu kumandayı kullanamasam da alacağım kumandada aynı buton deliği gizleme çözümünü uygulamaya çalışacağım. Resim eklerim evde.

RC-5 için yazılımı modifiye edebilirim (Philips tarafından protokol çok iyi bir şekilde anlatılmış) fakat RECS-80 için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
1. İlk defa duyuyorum
2. Çok kısa baktım ama protokol hakkında doyurucu bilgi bulamadım pek
3. Bilgi yoksa osiloskop ve bir örnek kumanda ile birkaç saat harcamam gerekli. Osiloskobum yok (şimdilik).

Dolayısıyla RECS-80 işi yatabilir. Fakat iki öneriyle gelirim:
1. RC-5 kullanan güzel bir ufak kumanda bulursanız önce kendime bir tane alayım, sonra da yazılımı RC-5 için modlayayım.
2. Ufak kumanda kutunuza ufak PIC'li bir devre ile çakma kumanda yapalım.
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Sayfası
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

İletigönderen TDA7294 » 04 May 2010, 21:50

Hazar yazdı:
TDA7294 yazdı:TK19 Kodlu IR alıcı uyuyor galiba data sheetine baktım 38kHz yazıyordu bende varmış kaç kHz olduğunu bilmiyordum.

Bendekilerin kodu bile belli değil, öyle bir yerden kalmış hatırlamıyorum bile nereden olduğunu. Buldum, denedim ve çalıştı, o yüzden gönderdim.
TK19 dediğinin şekli nasıl birşey, elimdekiler bitti zaten yeniden almam lazım. Karaköy turu zamanı gelmiş.

Fotoları ekledim karaköyden almıştım. Tam olarak nereden aldığımı hatırlamıyorum şöyle tarif edeyim: Köprüden karaköye giderken yolun sağında iki adet işhanı var bir biriyle keşişmiş işte onların kapılarını önüne aldığında sağ taraftaki iş hanından aldım bir kat yukarda idi.

Resim
Eklentiler
DSCF5717.JPG
TK19
Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak-Aksaray
Meslek: Öğrenci

İletigönderen Hazar » 04 May 2010, 22:08

TDA7294 yazdı:TK19 Kodlu IR alıcı uyuyor galiba data sheetine baktım 38kHz yazıyordu bende varmış kaç kHz olduğunu bilmiyordum.

Bu arada, denedin mi devreyle, çalışıyor mu?
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

İletigönderen TDA7294 » 04 May 2010, 22:12

Yok denemedim daha.
Edit : Benim elimdeki 56kHz imiş parça kodu TSOP1256
http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... 925_DS.pdf
Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu

İletigönderen e_cag » 05 May 2010, 01:20

Hazar yazdı: 2. Ufak kumanda kutunuza ufak PIC'li bir devre ile çakma kumanda yapalım.

Yok yok, kişiye özel iş açmayalım, işimizin adı üstünde kendinyap. :D
Ben çalışan normal bir kumanda alayım, bendeki ile birleştirip çakma yaparım onu bir şekilde. Teşekkürler.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Meslek: Kimyager

Reklamlar

İletigönderen maystor » 06 May 2010, 12:01

Benim PIC ve IR hazır, Hazar sağ olsun. Kalan parçaları da toprlayıp bakalım nasıl zaman bulup yaıcam.
SADECE KENDİN OL!
Kullanıcı avatarı
maystor
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul
Meslek: makine otomasyonu

İletigönderen TDA7294 » 09 May 2010, 01:23

Dijital kart bu analog boarda nasıl bağlanacak? Şuanda onu bağlamak üzereyim kafam çok karıştı. :?
Resim
Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu

İletigönderen Hazar » 09 May 2010, 01:35

TDA7294 yazdı:Dijital kart bu analog boarda nasıl bağlanacak? Şuanda onu bağlamak üzereyim kafam çok karıştı. :?
Resim

D: Dijital kart
A: Analog kart olmak üzere

Eski model analog kartın pin şeması şöyle:
A1 MUTE
A2 SDATAO
A3 SCLK
A4 GND
A5 +5VD
A6 SDATAI

Yapmanız gereken bağlantı:
A1 -> D2
A2 -> Boş
A3 -> D4
A4 -> D1
A5 -> D2
A6 -> D3

Bu bağlantıyla dijital kartın da beslemesini sağlamış oluyorsunuz.
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

İletigönderen TDA7294 » 09 May 2010, 02:27

Birazdan test edebilecek duruma gelir teşekkürler.
En son TDA7294 tarafından, 09 May 2010, 02:54 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu

ÖncekiSonraki

Projelerimiz

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir