RAS32

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri » Transistörlü ve MOSFET'li (solid state) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Ynt: RAS32

Okunmamış iletigönderen boztorgay » 21 Arl 2010, 22:23

İlginiz için teşekkürler.
Genişlik 25cm ise 30cm boy benim için yeterli olur sanırım.Bu arada fiyat nedir acaba?İnternet sitesinden anladığım kadarıyla kg olarak satıyorlar sanırım...
Kullanıcı avatarı
boztorgay
Yeni Üye

İl: eskişehir

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 22 Arl 2010, 12:10

Tam fiyatını hatırlamıyorum, 4-5 ay oluyor. Yaz sonu aluminyuma zam da geldi. Yaklasık 50-60tl olabilir bir tanesi.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul

Okunmamış iletigönderen boztorgay » 24 Arl 2010, 19:45

Selamlar
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-devre-montaj-devre-elemani-60920-kod-siyah-aluminyum-sogutucular-kelepir-37038174/detay
Burada satılan soğutuculardan bir çift aldım.Belki başka ihtiyacı olanda vardır.Fena ürünler değil...
Kullanıcı avatarı
boztorgay
Yeni Üye

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 25 Arl 2010, 19:27

Hayırlı olsun, ancak bunların gramajı daha az ve eni daha dar. Kanatlar da daha incedir, RAS10A prototipimde bu tipin 10cm yüksekliğinde olanından kanal başına ikişer adet kullanmıştım. Açıkcası yeterli gelmemişti, ama sizin aldıklarınız hem daha yüksek hem de siyah eloksallı, dilerim yeterli olurlar.

Güle güle kullanın.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Amatör » 25 Arl 2010, 20:25

boztorgay yazdı:Selamlar
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-devre-montaj-devre-elemani-60920-kod-siyah-aluminyum-sogutucular-kelepir-37038174/detay
Burada satılan soğutuculardan bir çift aldım.Belki başka ihtiyacı olanda vardır.Fena ürünler değil...

Ras32 için kullanmayacaksınız herhalde, yaklaşık 5kglık yekpare soğutucular ile 65 derece ısınıyor tek kanal olarak,elektrikli soba gibi :)
Amatör
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 25 Arl 2010, 22:09

Hafta içinde çok az zamanım oluyor ama nihayet soğutucuların bir tarafını frezede düzelttim. Gönyelemekle ilgili bazı sorunları aştım gibi, artık diğer taraflarını da düzeltip montaja doğru ilerleyebilirim. Kaba taslak bir görüntü sanırım bir fikir verecektir. RAS32A için kullanıyorum, belki biraz devreyi değiştirebilirim de.
Eklentiler
1.JPG
Soğutucular frezelenmeden önce
1.JPG (146.58 KiB) 815 defa görüntülendi
2.JPG
Soğutucuların üst tarafları frezelendikten sonra
2.JPG (146.97 KiB) 815 defa görüntülendi
3.JPG
Kutu Şekli
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen Amatör » 25 Arl 2010, 23:01

20x20 olan soğutucular değil mi?
40x20 cm soğutucu ile tahminim 50-55 derece ısıda sabitlenebilir soğutucu sıcaklığı.Gayet iyi bir değer olur.Acaba yüksek frekanslarda osilasyon mu yapıyor amfi,bu şekilde ısınmanın sese olumsuz etkisi olmuyor,akımı da yükseltmiyor,inşallah mosfetlerin ömründen çalmaz.
Nasıl bir değişiklik düşünüyorsunuz ?
Birtek sıkıntım kaldı.Girişte kullanmak için 4-5 çeşit potans denedim,sonuç değişmedi.Min ve max konumlarda offset yükseliyor ve hoparlörün konunu içeri doğru çekiyor ancak seste bir problem olmuyor , en azından ben duymuyorum bu değişimi.
Acaba girişteki kullandığım mpsa 56 lar 330 hfe civarında,alttaki mpsa 06 lar 120 hfe seviyelerinde idi, 06ların hfe si az mı geliyor diye düşünüyorum.
Bir yerde problem var ama ben bulamadım.06 ları 550 hfe civarında bc550 ler ile değiştirmeyi düşünüyorum.
Kutulama da Ras32 ye yakışır şekilde oluyor gördüğüm kadarıyla,ben henüz kutu işlerine hiç başlayamasamda sizi izlemekde hem daha değişik fikirler kazandırıyor hemde oldukça keyif verici.
Kolay gelsin
Amatör
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak

Okunmamış iletigönderen boztorgay » 26 Arl 2010, 02:06

Amatör yazdı:
boztorgay yazdı:Selamlar

Ras32 için kullanmayacaksınız herhalde, yaklaşık 5kglık yekpare soğutucular ile 65 derece ısınıyor tek kanal olarak,elektrikli soba gibi :)

Dediğiniz gibi soğutucuları RAS32 için değil LM3886 için kullanacağım.Bunlar büyük diye düşünebilirsiniz.Ama dikey olarak montaj yapmayacağım için büyük tutmayı düşündüm.Tam olarak bittikten sonra fotolarını da eklerim inşallah...
Kullanıcı avatarı
boztorgay
Yeni Üye

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 27 Arl 2010, 13:45

Amatör yazdı:20x20 olan soğutucular değil mi?
Acaba yüksek frekanslarda osilasyon mu yapıyor amfi,bu şekilde ısınmanın sese olumsuz etkisi olmuyor,akımı da yükseltmiyor,inşallah mosfetlerin ömründen çalmaz.

Frekans bandı geniş olduğundan eğer kutuda değil de açıkta çalıştırırsanız osilasyon yapmaz ancak yüksek frekanslı parazitleri de çıkışa gönderebilir.

Amatör yazdı:Nasıl bir değişiklik düşünüyorsunuz ?

Çıkıştaki mosfet sayısını artıran biraz daha baskılı devreden uzakta duran mosfetler gibi değişiklikler yapabiliriz. Aslında Nico ile birkaç ay önce üzerinde uğraştık, bana baskılı devreyi yapmak kaldı. Yaptım ama son şeklini veremedim, kutu işini önce almamın nedeni de bu. test yapmak için bile bu kutuya ihtiyacım var, yoksa mosfetler ucuz çin tavası gibi kızarıyor :) Bitirince yayınlayacağım ama RAS32A yapan herkes kolaylıkla bu devreyi de yapabilir, yani soğutuculara birkaç mosfet daha eekleyince bitecektir.

Amatör yazdı:Birtek sıkıntım kaldı.Girişte kullanmak için 4-5 çeşit potans denedim,sonuç değişmedi.Min ve max konumlarda offset yükseliyor ve hoparlörün konunu içeri doğru çekiyor ancak seste bir problem olmuyor , en azından ben duymuyorum bu değişimi.
Acaba girişteki kullandığım mpsa 56 lar 330 hfe civarında,alttaki mpsa 06 lar 120 hfe seviyelerinde idi, 06ların hfe si az mı geliyor diye düşünüyorum.
Bir yerde problem var ama ben bulamadım.06 ları 550 hfe civarında bc550 ler ile değiştirmeyi düşünüyorum.

Bence değiştirip deneyin, çok fazla test yapma şansım olmadı, kutu bitince bu tür denemeleri de yapmaya imkan bulabilirim. Transistör kalitesi önemli, ama hoparlör içeri çekiliyorsa bir şekilde çıkışa dc gidiyor demektir. İsterseniz denemek için çıkışa 2200µ bir kondansatör bağlayıp deneyin. Artık olmaması lazım ama deneme yapıp kondansatörsüz de normal çalışırsa sorunu bulmuşsunuz demektir. Osiloskop olsa daha kolay olurdu.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Ersoy » 27 Arl 2010, 14:59

Nekadar hoşuma gitti. Ne güzel ne güzel. Maaşallah.

Devam. Tamyol ilerle. Bitir artık.

Kardeşinin yanına koyupta bir foto çekelimde yollayalım Nico ya. O da sevinsin.

Kolay gelsin.
Kainat, düşünceleri değil, hareketleri alkışlar.
Ersoy
DIY Audio Gurusu

ÖncekiSonraki

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir