RAS32

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri » Transistörlü ve MOSFET'li (solid state) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Ynt: RAS32

Okunmamış iletigönderen e_cag » 16 Ekm 2010, 11:59

Ooh, buluştunuz yine yani... Bugün bir baskın yapardım ama biraderin düğünü var akşama. Göreceğiz bir şekilde, ne zaman uydurabilirsek artık. :D
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Kimyager

Okunmamış iletigönderen Amatör » 15 Kas 2010, 20:11

Arkadaşlar
Ras32 ile alakalı bütün gürültü problemlerini çözdüm çok şükür :)Sadece elbisesi kaldı,onuda giydirebilirsem değmeyin keyfime. Problemler tamamen şasi döngüsü ve besleme kablolarının plakete sağlam bi şekilde bağlanamamasından kaynaklanıyormuş.

Benim soğutucularla ,ortam sıcaklığı 23 decece iken 65 derecede sabitleniyor sogutucu yüzeyi sıcaklığı.Keşke 25 cm yüksekliğinde kestirseydik hayıflanıyorum kendi kendime. :)
Soğutucu hesaplarınızı buna göre yapmanızı tavsiye ederim :D

Bayramdan sonra kutulama konusunda ilerleme kaydedeceğimi umuyorum.
Kalkış akımını sınırlama konusunda yardımlarınızı bekliyorum.Zira sök tak esnasında fişin ucu erime noktasına geldi.
Sizde durum nedir acaba?

Herkese hayırlı bayramlar dilerim.
Amatör
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak

Okunmamış iletigönderen scarab » 16 Kas 2010, 00:48

sonucu merakla bekliyoruz
ras32 devresini bende yapıp denedim ama tek kanal olarak 20.000mf kondansatör kullanmama rağmen herşeyden gürültü kapıyor,baslarda düşük performans sergiliyordu orjinal devre üzerinde sizin önerdiğiniz bir değişiklik varmı?
fatih karali
scarab
DIY Audio Gurusu

İl: ist
Meslek: eski marangoz :)

Okunmamış iletigönderen Amatör » 16 Kas 2010, 01:13

Gerçekten muhteşem bir sesi var bu amfinin,özellikle bass performansını çok iyi buldum.En azından şu an elimdeki amfilerden en iyisi bu diyebilirim.
Ben toplamda 300.000 mf kondansatör kullandım.

Vakitsizlikten dolayı bir türlü kutulama işlerine başlayamadım.Yapabilirmiyim onuda bilmiyorum ama kutulayamazsam yazık olur bu amfiye.Tamamen bitirmeden de resim koymamaya da söz verdim kendime.Belki bu beni daha çok hırslandırırda bir an önce kutulayıp başköşede yerini alır :)
Amatör
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak

Ynt: Bu devre uygunmudur?

Okunmamış iletigönderen TRABZON1981 » 22 Kas 2010, 17:58

hoparlör yazdı:
Amatör yazdı:Elimdeki 4 ohm hoparlörle çözebilsem ne iyi olurdu.Kutunun her tafını soğutucu yapsak da soğutamayız gibime geliyor Ras32A yı.

iyisimi ben iyi bi 8 ohm hoparlör edinmeye çalışayım öncelikle.Ama Ras32 yi mutlaka yapmayı düşünüyorum.Ona şöyle 70 model 30cm baslı 4-5 sürücülü bi sansui hoparlör yakışır.Hoparlör arayışıma devam edeyim biraz daha.Birkaç ay önce sansui sp3500 denk gelmişti.Onu almadığıma çok üzüldüm şimdi.Saygılar

Single Ended Class A konusunda Nico açıkca şunu söylüyor: Amfinizin ne kadar iyi olduğunu ancak besleme kaynağınızla belirlersiniz, yani aslında amfiyi değil beslemeyi dinlersiniz. Özet olarak transformatör+doğrultucu+kondansatörler asıl yatırımı ve kaliteyi belirliyor. Ancak ses aynı güçteki AB sınıfı devrelere göre çok daha yüksek çıkıyor, bunu arkasında bilimsel bir dayanak yok ama böyle bir durum da var diyor. Kulak terbiyesi açısından Class A deneyimi oldukça önemli, aynı seviyede ses kalitesini ancak bizim RAS350 olarak adlandırdığımız ve çıkışı 6x2=12 mosfet ile gücü bölerek kullandığımız çıkış katı verebilir diyor. Neyse bu ayrı bir konu.

Ama akımı sınırlayarak 30W altında da çalıştırabiliriz RAS32A devresini. 2x17V yaklaşık 17x1,4=23,8-0,9=~22V gibi bir değer eder. Akım altında trafonun gücüne bağlı olarak voltaj biraz düşecektir. Düşmezse yeter, resimden yeterli gibi geldi. Bir de hemen belirteyim RAS32A dual mono, yani iki ayrı çıkış katı olarak düzenlenmeli. Bu da demektir ki çift trafo, çift köprü diyot ve çift kondansatör seti demek.

Soğutucuya gelince, resimlerdeki azmanları RAS350 için almıştım. Ama gerek kalmadı, çünkü o kadar mosfetle sesi sonuna kadar gazlamadıkça asla ısıtamıyorsunuz. Eğer bunu başarırsa Ersoy başarır, o devasa planar canavarlarıyla.

Yani bu kadarla da soğumazsa artık ucuz bir buzdolabı da alırız :)

merhaba almış olduğun soğutucuları nerden ve nasıl temin edebilirim. yardımlarını bekliyorum.
TRABZON1981
Yeni Üye

İl: TRABZON
Meslek: SURVEYCİ ( TSSR + TK)

Okunmamış iletigönderen Ersoy » 22 Kas 2010, 19:08

Merhabalar.

http://www.armaltd.com

Bu adreste çeşitli, ve kaliteli soğutucu bulabilirsiniz.

Kolaygelsin.
Kainat, düşünceleri değil, hareketleri alkışlar.
Ersoy
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen boztorgay » 20 Arl 2010, 20:58

Selamlar
Web adresini vermiş olduğunuz siteden beğendiğim bir kaç model soğutucu için fiyat istedim.Fakat benden firma bilgilerini istediler.
Siz daha önce buradan alışveriş yaptınız mı?
Eğer elinde soğutucu olan arkadaş varsa satın alabilirimde...
Kullanıcı avatarı
boztorgay
Yeni Üye

İl: eskişehir

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 20 Arl 2010, 21:08

Ersoy'un vermiş olduğu adres kurumsal satış yapan bir fabrika aslında. Dolayısı ile tek tük satışlarla ve kişisel ihtiyaçlarla ilgilenmiyorlar, muhasebe bölümü de bu anlamda işi sıkı tutuyor.

Ne tip soğutucu istiyorsunuz? Yakın zamanda gidemem herhalde ama eğer zamanınız varsa istediklerinizi alır yollarım. Ama söz vermiyorum, evvelki hafta gittim ve yakın zamanda yolum düşmez, bana oldukça uzakta.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen boztorgay » 20 Arl 2010, 23:25

Tahmin etmiştim perakende satış yapmayacaklarını... :)
Benim ihtiyacım olan soğutucular şöyle aslında:

Resim

Sanırım burada soğutucuların boyutu 30x30 falan.Bana 20x30 olması yeterli aslında...
Kullanıcı avatarı
boztorgay
Yeni Üye

İl: eskişehir

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 21 Arl 2010, 16:20

Soğutucuların eni 25cm. Yükseklik dilediğiniz kadar.

Yakın zamanda gidersem size de alabilirim, ama dediğim gibi bu aralar hiç zamanım yok.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

ÖncekiSonraki

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir