Bugün stero dinleme şansına vakıf oldum, sonunda.
Notlar:
Eğer fan kullanılmayacaksa, bulabildiğiniz ve alabildiğiniz en büyük soğutucuya ihtiyaç var. İki kanal beraber çalıştıklarından, elimdeki audio fan lar dahi, ki ikitane kullandım, maalesef, yarım saat sonra yetersiz hale geldi. Daha güçlü fan ise, rahatsız edici gürültü çıkaracağından, fan kullanmadan sotma işini çözmeye karar verdim.
Trafo: Hani hesap yapıyoruz ya 18 v doğrulunca 24 v, onu unutun. Ac 21v doğrulunca dc 24v oluyor. Haberiniz olsun. Ha bide köprü diyotlar çok önemli, piyasadaki çin malı kıytırık köprülerle yola çıkmak, ileride hiç hoş olmayabilir. Harbi alman malı ıxys köprüleri alın koyun bitsin gitsin. Trifazesini alın, monofaze den daha hesaplı olacaktır.
Sesmi?
Arkadaşlar açıkçası çok hevesli değildim. Hali hazırda, Gökhan üstat ile beraber giriştiğimiz, canavar zaten benim vaktimi ve paramı yeterince emiyorken, başkaca bir büyük proje yapmam diyordum kiiiiiiii, bu alevler saçan ejderhanın sesi beni pek mest etti.

Yani koları sıvattıracak kadar iyi. Şahane. Yalnız bunun farkında olsun herkez. Tahmini 500 ila 700 tl arasında bir harcamayı gözden çıkarmak gerek. Tabiki beklenti ile doğru orantılı. Hakkı ile çaldıracaksanız bu ampliyi, kesenin ağzını açmak gerekiyor. Bununlada bitmiyor. Bir softstart ve speaker delay devresi eklemek şart. Pek çok hi-end ampli dinledim. Bu ampli gerçekten başarılı. Peşinden koşmaya değer. Ama hakkıyla yapılmaz ise yazık olur emekler derim ben.
Gökhan ve Emin üstatlar, bazı geliştirmeler yapmamız gerekiyor. En kısa zamanda biraraya gelmek dileğiyle.
Tüm diyci dostlara, selam ola.