RAS10 Dökümanı

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri » Transistörlü ve MOSFET'li (solid state) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Ynt: RAS10 Dökümanı

Okunmamış iletigönderen gevv » 31 Mar 2011, 21:12

elektrobeyin yazdı:İyiakşamlar arkadaşlar, sanırım çok şey istiyorum kusuruna bakmayın acaba elinizde 25V 22000 mf'lık 8 adet kondansatörleri yerleştirebilmek için hazır olarak çizilmiş pcb var mıydı? Bilgisayardan çizmesini hiç bilmiyorum eğer bulamazsam mecburen elle çizeceğim ancak düzenli görünmesi bakımından bilgisayarda çizilmiş olması daha iyi olur diye düşündüm.RAS10 için kullanacağım.

hocam kolayca çizilir (sprint layout öneririm) hazırlayacaktım ama kondansatörlerin genişlikleri nedir piyasada 2200uf 25v çeşit çeşit
Umarım gelmez ilham perilerimin sonu. Modifiye uzmanı web üzerinde 320volt ile yaktı mumu.....
Kullanıcı avatarı
gevv
DIY Audio Takipçisi

İl: ist

Okunmamış iletigönderen gevv » 31 Mar 2011, 21:28

ben yinede standart bir şeyler hazırladım

Resim

Uploaded with ImageShack.us

pcb dosyasını ücretsiz kurulum gerektirmeyen izleme programı (viewlayout50) ile açıp file menüsünden 1/1 yazdırabilirsiniz her hangi bir ayara gerek yok

sadece yazdırma ekrenında solde S1 üzerindeki çeltiği kaldırın yeterli

http://www.abacom-online.de/uk/html/dat ... yout50.exe
Eklentiler
8cap-diyaudiotr.zip
pcb
(8.85 KiB) 286 defa indirildi
Umarım gelmez ilham perilerimin sonu. Modifiye uzmanı web üzerinde 320volt ile yaktı mumu.....
Kullanıcı avatarı
gevv
DIY Audio Takipçisi

Okunmamış iletigönderen elektrobeyin » 31 Mar 2011, 21:36

gevv yazdı:ben yinede standart bir şeyler hazırladım

Resim

Uploaded with ImageShack.us

pcb dosyasını ücretsiz kurulum gerektirmeyen izleme programı (viewlayout50) ile açıp file menüsünden 1/1 yazdırabilirsiniz her hangi bir ayara gerek yok

sadece yazdırma ekrenında solde S1 üzerindeki çeltiği kaldırın yeterli

http://www.abacom-online.de/uk/html/dat ... yout50.exe

Çok çok teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
elektrobeyin
DIY Audio Fanatiği

İl: Mersin
Meslek: Elektrik-Elektronk Mühendisi

Okunmamış iletigönderen elektrobeyin » 03 Nis 2011, 12:18

Arkadaşlar bu sıralar yeni bir trafo alacağım bu anfi için kaç watt'lık trafo yeterli gelir ? Önceki sayfalarda 200 watt yazmışsınız ancak Nico Ras'ın dökümanında 32 VA mono için, 64 VA stereo olmak zorunda yazıyor. 150 watt'lık bir trafo kullansam yeterli olur sanırım. Birde 2X13 Volt olarak düşünüyorum yeterli mi sizce ? Daha yüksek voltaj kullanmak isterdim ancak soğutucu konusunda sınırlı olduğum için çok ısıtmamaya çalışıyorum mosfetleri. Birde uygun fiyata trafo sardırabileceğim bir yer tavsiye ederseniz sevinirim.
Kullanıcı avatarı
elektrobeyin
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 04 Nis 2011, 13:01

100W hazır bir El trafo kullansanız yeterlidir. 2x12V olsa 12x1,4=16,8V, iste biraz diyot üzerinde düşme derken 15-16V elde ederseniz. 150W da iyidir, trafo fazla ısınmaz.
Böyle bir trafoyu da sardırmakla uğraşmaya değmez.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul

Okunmamış iletigönderen elektrobeyin » 05 Nis 2011, 15:22

hoparlör yazdı:100W hazır bir El trafo kullansanız yeterlidir. 2x12V olsa 12x1,4=16,8V, iste biraz diyot üzerinde düşme derken 15-16V elde ederseniz. 150W da iyidir, trafo fazla ısınmaz.
Böyle bir trafoyu da sardırmakla uğraşmaya değmez.

Cevap için teşekkürler. Burada 100W trafo aradım bulamadım :D en yüksek 60W var bir yerde 300W bulabildim ama ilginçtirki ortası yok. Bende sinirlendim aradım Tormak'ı 150VA toroid sardırdım :) 2X13,5 volt. Ekranlama yapmalarınıda söyledim ayrıca fiyatıda fena değil gibi geldi. Yarın gidip kargodan alacağım. Alps logaritmik pot'ta geldi geriye kaldı sadece soğutucu. İşin en zor kısmı.
Kullanıcı avatarı
elektrobeyin
DIY Audio Fanatiği

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen elektrobeyin » 11 Nis 2011, 21:43

Sn. Hoparlör arkadaşın dediği anfinin stabilitesini korumak için olan eklentiyi yaptım. Bias trimpot ve direncini söktüm, yerine BC546 bağladım. Ve Sabit Akım Kaynağının Source'sine 0.56 ohm'luk direnci bağladım. Sonuç : mükemmel. İşte budur dedim. Şu an bias 1.15A'de ve ne ısındığında nede soğudunda milim oynamıyor. Ayrıca sanki anfinin seside daha düzgün oldu şimdi. Tam kutuluk ve ömürlük bir anfi oldu. Yazıldığı gibi taş direnci 0.39 ohm bağladım ancak Bias çok yüksek geldi 1.60 A. 0.47 bağladım 1.42Amperdi. Ve en son 0.56 bağladım 1.15 A'e sabitlendi. Ayrıca bu anfi sanki 5 watt değilde 30-40 Watt. Çok güçlü bir sesi var.
Kullanıcı avatarı
elektrobeyin
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 13 Nis 2011, 16:00

Tebrik ederim, güle güle dinleyin :)
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul

Okunmamış iletigönderen gevv » 13 Nis 2011, 16:44

elektrobeyin yazdı:Sn. Hoparlör arkadaşın dediği anfinin stabilitesini korumak için olan eklentiyi yaptım. Bias trimpot ve direncini söktüm, yerine BC546 bağladım. Ve Sabit Akım Kaynağının Source'sine 0.56 ohm'luk direnci bağladım. Sonuç : mükemmel. İşte budur dedim. Şu an bias 1.15A'de ve ne ısındığında nede soğudunda milim oynamıyor. Ayrıca sanki anfinin seside daha düzgün oldu şimdi. Tam kutuluk ve ömürlük bir anfi oldu. Yazıldığı gibi taş direnci 0.39 ohm bağladım ancak Bias çok yüksek geldi 1.60 A. 0.47 bağladım 1.42Amperdi. Ve en son 0.56 bağladım 1.15 A'e sabitlendi. Ayrıca bu anfi sanki 5 watt değilde 30-40 Watt. Çok güçlü bir sesi var.

Hayırlı olsun hocam sonunda başardınız baya tecrübe olmuştur güle güle kullanın
Kullanıcı avatarı
gevv
DIY Audio Takipçisi

Okunmamış iletigönderen elektrobeyin » 13 Nis 2011, 20:12

hoparlör yazdı:Tebrik ederim, güle güle dinleyin :)

gevv yazdı:
elektrobeyin yazdı:Sn. Hoparlör arkadaşın dediği anfinin stabilitesini korumak için olan eklentiyi yaptım. Bias trimpot ve direncini söktüm, yerine BC546 bağladım. Ve Sabit Akım Kaynağının Source'sine 0.56 ohm'luk direnci bağladım. Sonuç : mükemmel. İşte budur dedim. Şu an bias 1.15A'de ve ne ısındığında nede soğudunda milim oynamıyor. Ayrıca sanki anfinin seside daha düzgün oldu şimdi. Tam kutuluk ve ömürlük bir anfi oldu. Yazıldığı gibi taş direnci 0.39 ohm bağladım ancak Bias çok yüksek geldi 1.60 A. 0.47 bağladım 1.42Amperdi. Ve en son 0.56 bağladım 1.15 A'e sabitlendi. Ayrıca bu anfi sanki 5 watt değilde 30-40 Watt. Çok güçlü bir sesi var.

Hayırlı olsun hocam sonunda başardınız baya tecrübe olmuştur güle güle kullanın

Teşekkür ederim :) Bu devrenin hastası oldum Class A neymiş böyle :) Bu anfinin sesini duyup dinledikten sonra diğer sınıf anfiler hiç ama hiç çekici gelmiyor. Yıllardır niçin böyle bir proje yapmamışım diye düşünüyorum kendi kendime. Gerçekten oldukça etkileyici bir sesi var, onlarca anfi yaptım şu ana kadar ilk defa "işte aradığım şey bu" diyorum ayrıca ilk defa bir anfiyi kutulama projesine girdim. Herşey tamam son olarak soğutucu kaldı. Soğutucu olarak şundan düşündüm:Resim sağ ve sol kanal olarak ayrı ayrı 25cm uzunluğunda alsam yeter mi sizce ?

Birde şöyle bir sorum olacak : bluemavi'den MPSA 56 getirttim yalnız ilginç bir sorun var bir kısmının hFe'si 75'lerde geziyor, bir kısmının 180. Datasheet'inde minimum 100 olması gerektiği yazıyor sizce sahtemidir bu MPSA'lar ? Tam olarak ismi CMPSA56. Üzerinde başka birşey yazmıyor. Test devresinde Motorola'nın tranzistorlerini kullanmıştım onların hFE'si 220'lerde. Kusura bakmayın çok soru soruyorum ama ayrıntılara çok önem veriyorum. :)
Kullanıcı avatarı
elektrobeyin
DIY Audio Fanatiği

ÖncekiSonraki

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti
  • RAS10