lm3875 ile dıy audio'ya giriş

Projeleriniz » Elinizde olan veya hazırladığınız projelerinizi ayrıntılı açıklama ve resimleriyle beraber gönderin; ana sayfamızda isminizle beraber yayınlayalım. Ayrıntılı bilgi Haberler ve Duyurular forumunda mevcuttur.

Ynt: lm3875 ile dıy audio'ya giriş

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 14 Ekm 2009, 10:15

Daha önce forumda bahsi geçmiş konumuzun.

Daha fazla yardımcı olacağı kanısındayım.
yukseltec-ton-kontrol-f7/anlasilmayan-opa627-preamp-devresi-t758-10.html

diyaudio.com'da bir sürü başlık var bu konuda
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul

Okunmamış iletigönderen scarab » 14 Ekm 2009, 10:43

şemayı "fixxxxxer" vermişti ama ben daha basıiy bir şey düşünüyorum ikinci ressimdekini yapıcamsanırım 4.7uf yerine 10.000uf ları kullanıcam basit olması benim açımdan daha iyi ilk amfim oladuğu için çalışma ihtimali daha yüksek olur :mrgreen:
fatih karali
scarab
DIY Audio Gurusu

İl: ist
Meslek: eski marangoz :)

Okunmamış iletigönderen elektrosenol » 14 Ekm 2009, 11:08

Zagor yazdı:' Elektroşenol; 0.470 uf Wimalardan atsak bu 10bin Uf lere paralel iyi olur mu ? Yoksa 100 nf ye daha da yakın bir değer mi gerekiyor ? Bende 2xPA100un son demlerini tamamlıyorum da beslemesi için soruyorum...

Arkadaşım, 100 ila 470 nF kondansatörlerden mümkün olduğunca fazla atarsan şebekeden gelen yüksek frekanslı gürültüler daha iyi absorte edilir.Gördüğüm ve uyguladığım kadar nF seviyesindeki kondansatörler yüksek frekanslı gürültüleri daha iyi süzüyolar,birde kutupsuz kondansatörler.Ampli. devrelerini incelerseniz genelde en fazla 470nF kondansatörlerin paralel bağlandığını görürsünüz ana rezervuar kondansatörlerine bunun nedeni şebekeden gelen Y.F. distorte sinyalleri en uygun belirttiğim aralık değerinde kondansatörlerin bastırabildiği yargısı ve kanısıdır .
Steryo takılıyorum:)
Kullanıcı avatarı
elektrosenol
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen Zagor » 14 Ekm 2009, 12:18

' Tamamdır. Teşekkürler cevap için.
Mazeretim var, asabiyim ben.
Kullanıcı avatarı
Zagor
DIY Audio Fanatiği

İl: Antalya

Okunmamış iletigönderen scarab » 08 Arl 2009, 12:57

amfi yavaş ilerlior ama en sonunda kasayıda yapmaya başladım bu kasanın içine sadece amfi ve besleme devresi olucak trafoyu başka bir kutuya koyucam.
bu iki ressimden sizce hangisi göze daha hoş geliyor ahşap olanmı yoksa alüninyum kompozit panel olanımı
Resim
Resim

birde hala anlayamamış olduğum besleme kısmını yine gündeme getireyim dedim internette bir sürü şema var ve bunlara baktıkça kafam karışıyor trafoyu elime aldığımda sorun cözülecek büyük ihtimal ama yinede tedbiri elden bırakmamak lazım.
kullanıcağım trafo 2x24v simetrik orta uclu trafo değilmi bu trafonun çıkışında 4 tane mi kablo var yoksa aşşağıdaki şemadaki gibi 6 tanemi?
Resim
fatih karali
scarab
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 08 Arl 2009, 13:34

Kutular süper olmuş, elinize sağlık :)

Her ikisi de güzel görünüyor, ancak ikincisi daha hoş göründü gözüme. Eğer alümünyum kullancaksanız soğutucularla aynı renkte olması daha hoş olur.

Kullanacağınız trafo ya üç uçlu ya da dört uçlu olacaktır. Üç uçlu ise tek sekonder ve orta uç çıkarılmış demektir. Dört uçta ise çift sekonder vardır.

Şemadaki trafo çift sekonderli ve her sekonderin orta ucu çıkarılmış bir sarım.

Bu gerek yok, en iyisi çift sekonderliyi tercih etmek , yoksa tek sekonder orta uçlu olanı kullanmaktır.

Kutunun içini de merak ettim :shock:

Tekrarlamamak açısından link veriyorum, besleme kaynağı üzerine burada epey bir konu geçmişti.
yukseltec-ton-kontrol-f7/anlasilmayan-opa627-preamp-devresi-t758-20.html
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen scarab » 08 Arl 2009, 15:30

ben trafoyu daha yaptırmadım torodial trafo yaptırıcam tek trafo ile iki kanalıda besliyicem elimde 4 tane 10.000uf kondansitör var
bunun için en uygun trafo ve sema hangisidir bu hafta içinde trafoyu yaptırıcam

kutunun içi şuan boş :D içteniçi 16.5cm x 21cm x 6cm geliyor ceviz ağacı kullanmak istiyordum ama elimde kayın olduğu için kayın kullandım
fatih karali
scarab
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen e_cag » 08 Arl 2009, 22:27

Üstadlar en iyisinin ayrık orta uçlu yani çift sekonderli trafo ile yapılan güç kaynağı olduğunu söylerler ki şöyledir:
sym.psu.png
sym.psu.png (8.33 KiB) 889 defa görüntülendi

Amplinin bağlantılarında da tüm şaseleri (ampli besleme şasesi, ampli sinyal şasesi, sinyal giriş şasesi, hoparlör şasesi) şemada kırmızı daire içine alarak işaretlediğim tek ortak noktada toplamak iyidir ki humm vs gürültüler olmasın.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Meslek: Kimyager

Okunmamış iletigönderen scarab » 08 Arl 2009, 23:04

yane bu şekildeki iki kanalıda besliycem değilmi
Resim

ben her kanal için ayrı besleme devresi kullanacağımızı sanıyordum o zaman benim elimdeki 4 adet 10.000uf nin ikisi boşa çıktı :?
birde trafoyu ayrı kutuya koyucam, Gaincard'da köprü diyotlar trafonun bulunduğu kutuda yer alıyor acaba bunda bir keramet varmıdır?
fatih karali
scarab
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen dhan000 » 09 Arl 2009, 00:06

muhtemelen ac sinyali kablolarla taşıyıpta anten vazifesi görüp anfinin gürültü kapmasını engellemek için öyle yapılmıştır...
dhan000
DIY Audio Fanatiği

İl: adana

ÖncekiSonraki

Projeleriniz

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir