lm3875 ile dıy audio'ya giriş

Projeleriniz » Elinizde olan veya hazırladığınız projelerinizi ayrıntılı açıklama ve resimleriyle beraber gönderin; ana sayfamızda isminizle beraber yayınlayalım. Ayrıntılı bilgi Haberler ve Duyurular forumunda mevcuttur.

Cevap: lm3886 ile dıy audio'ya giriş

Okunmamış iletigönderen scarab » 11 Ağu 2009, 11:26

(http://www.banzaieffects.com) bu sitede kargo ücreti alıyorlarmı ban parçaları buradan almayı düşünüyorum 10euro cıvarı tutuyor acaba ekstra cir kargo ücreti alıyorlarmı
fatih karali
scarab
DIY Audio Gurusu

İl: ist
Meslek: eski marangoz :)

Okunmamış iletigönderen supernova » 11 Ağu 2009, 19:10

scarab yazdı:(http://www.banzaieffects.com) bu sitede kargo ücreti alıyorlarmı ban parçaları buradan almayı düşünüyorum 10euro cıvarı tutuyor acaba ekstra cir kargo ücreti alıyorlarmı

Scarab kargo ücreti almayan yer yok.Burasıda alıyor tabiki 4€ dan başlıyor.ağırlığa göre fiyat artabilir.onun dışında ödeme yapmadan önce bir mail yollarsın stok bilgisi almak için garanti olsun..
"Başkalarının bilgisiyle bilgin olsak bile, kendi aklımız kadar akıllıyız."
Kullanıcı avatarı
supernova
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul

Okunmamış iletigönderen scarab » 11 Ağu 2009, 19:39

"fixxer" senin devrende 1000uf'lik kondansitöre birde plastik film kondansitör eklemişsin bunuda eklememiz gerekiyormu birde kullandığımız direçler yarımwatt'mı olması gerekiyor
fatih karali
scarab
DIY Audio Gurusu

Cevap: lm3875 ile dıy audio'ya giriş

Okunmamış iletigönderen fixxxxxer » 12 Ağu 2009, 00:21

Evet 100n polyester kondansatör ile bypass ettim, devre elemanlarının yaratabileceği gürültüyü azaltmakta faydası olur. Besleme katında da kullanmanızı tavsiye ederim. Bu da benim besleme katı ama üzerindeki kıymetli kondansları çıkardım şu an için, daha standart bişiler var, elektrolitikler 4,7uF mkt ve 100n mkt lerle bypass lı bir de her diyodun ayağında 100n polyester var.

TDA7294 yazdı:Banzaiden 1500luklerden aldığını zannediyordum. İstanbulda bulduysan beraber sömürelim diyecektim. :mrgreen:

Bulsam bütün stoğu kaldırırım merak etme :mrgreen:

Edit: metalfilm leri başka bir sitedeki tavsiye üzerine 0,25w kullandım, sorun da yok.
Eklentiler
DSC00128.JPG
DSC00127.jpg
Kullanıcı avatarı
fixxxxxer
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Öğrenci

Okunmamış iletigönderen scarab » 12 Ağu 2009, 01:01

banzaieffekts'den bu 100n polyester kapsitör'e bakıyorum ama bulamadım

birde bu besleme devresi hakkında biraz bilgi verebilirmisin hangi elemanları kullanmam lazım ne ne tür bir şema takip etmeliyim

biliyorum çok soru soruyorum ama acemilik işte :mrgreen:
fatih karali
scarab
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen fixxxxxer » 12 Ağu 2009, 01:14

Banzai'den almak şart değil karaköy de bol bol var, çemenardagül elektronik te arcotronics var hem %5 toleranslı, para değil zaten 5 yada 10 kuruş tanesi, kalitesi de iyidir. Bi de sana bi tavsiye: eğer yurtdışından getirtmekle uğraşmak istemiyosan karaköyde bulunabilecek bisürü şey var. Panasonic kondansatörlerin alternatifi beslemede 30-32V doğru akımın üstüne çıkmamak şartı ile (trafo sekonderi 20-22V civarı olmalı) 1500uF/35V nippon lxf ler olabilir, evrim elektronik te mevcut. Metalfilm direnç ve polyester kondansatör çemenardagül elektronik te var. Besleme katındaki büyük kondansatörler için özdisan elektronik ten kendeil marka k01 ya da k05 serisi kondansatör alabilirsin. Fiyatları standart kondansatörlere nazaran pahalıdır ama kaliteli ve genelde ses devrelerinde aranan bir özellik olan "low-esr" yani düşük eşit seri direncine sahiptir, ayrıca italyan malı olduğundan neolduğu belirsiz çin mallarından daha avantajlı.

Besleme şeması için chipamp.com'un kitlerinde kullandığı şu şemayı kopyalayabilirsin, diyotlar mur860 ayrık diyot, özelliği çok hızlı anahtrlama yapmaları, ama türkiye de pek göremedim, yine karaköy çemenardagül elektronik te byw29 var ayrık diyot olarak, mur860'tan daha da hızlıdır (20 nanosaniye) işte chipamp.com'un Carlos Filipe imzalı şeması:

http://chipamp.com/images/ps.gif

amfi için de uygulaması kolay bir şema:

http://diyaudioprojects.com/Chip/P2PLM3 ... hipamp.png

şemadaki 10,000 uF kondansatör yerine 1000 ila 2200uF arası low-esr (Panasonic FM ya da Nippon LXF) kondansatör kullanıyoruz.

Edit: çok kallavi bişey istersen, 1000uf olan kondansatörleri rubycon black gate, (herhalde bir çifti 20-30 dolar vardır) dirençleri caddock, vishay dale gibi birşeyler kullanabilirsin (tanesi 3-4 lira) beslemedeki büyük kondansatörler nichicon kg gold tune veya daha üstü olabilir (2 adedi yaklaşık 35-40 dolara gelir) Lehim olarak gümüş lehim, altın kaplama rca ve hoparlör soketi, "bando-super ring" gibi ultra kaliteli besleme trafosu, alps potansiyometre veya DACT filan derken maliyet epeyce artar. Bu malzemeleri ebay de filan bulabilirsin. Yani sadece entegreleri getirtip diğer parçaları yurtiçinden toplarsan 150-200 liraya işin içinden çıkılır, herşeyin en kalitesini kullanayım dersen 1000 liraya kadar da yükselebilir maliyet, forumu dikkatlice incelersen malzeme ve yapımla ilgili birçok detay var.
Kullanıcı avatarı
fixxxxxer
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen scarab » 12 Ağu 2009, 15:29

besleme katı için 10.000uf 50v bc marka kondansitör buldum 5ytl dedi fiyatı ne diyorsunuz işe yaramı?

birde tormak trafoya 300w trafo fiyatı sordum 80ytl+kdv dedi bana biraz fazla gibi geldi
fatih karali
scarab
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen e_cag » 12 Ağu 2009, 15:48

Tormak'ın fiyatını benim geçen sene aldığım Tormak fiyatı ile karşılaştırırsak, normal. 250W'ı kdv dahil 90-95 liraya almıştım geçen yıl mayıs gibi.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Meslek: Kimyager

Okunmamış iletigönderen fixxxxxer » 12 Ağu 2009, 15:55

BC şu mavi renk LL yazanlardan ise standart bir mal, fiyat da eh işte... Kendeil daha iyi olabilir oraya infotek liste fiyatı 10000/50 K05 serisi (105 derece, low-esr) için 3,8 USD kdv hariçtir tahminim ama 2 adette 3-4 lira oynar o BC'lerle. Karaköyde de aynı fiyata vardır. Trafo için fatura istemiyorum de, 80 liraya alırsın ki gayet uygun.
Kullanıcı avatarı
fixxxxxer
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen drhardware » 12 Ağu 2009, 16:17

scarab yazdı:"fixxer" senin devrende 1000uf'lik kondansitöre birde plastik film kondansitör eklemişsin bunuda eklememiz gerekiyormu birde kullandığımız direçler yarımwatt'mı olması gerekiyor

Dirençlerin yarım watt olması bi gereklilik diil. Ancak direnç gücü arttıkça akım gürültüsü azalır, bu özellikle de geri besleme dirençlerinde önem kazanabilir. Ancak 0,25W lık dirençler de bir soruna yol açmaz.
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu

İl: Ankara

ÖncekiSonraki

Projeleriniz

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir