lm3875 ile dıy audio'ya giriş

Projeleriniz » Elinizde olan veya hazırladığınız projelerinizi ayrıntılı açıklama ve resimleriyle beraber gönderin; ana sayfamızda isminizle beraber yayınlayalım. Ayrıntılı bilgi Haberler ve Duyurular forumunda mevcuttur.

Ynt: lm3875 ile dıy audio'ya giriş

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 09 Arl 2009, 00:47

Carlos FM amcamızın güç kaynağı tavsiyeye şayandır.

Çift sekonderli bir trafo sardırıp ayrı kutuya koyabilirsiniz. Bu durumda R1 ve R2 direncinin soluna 100n ve 1µ birer kondansatör ilave etmenizi tavsiye ederim. 1875'in besleme bacaklarına da doğrudan baskılı devrenin altından birer adet 100n kondansatör lehimlemelisiniz.

Besleme devrelerinde büyük kondansatörler yerine daha küçük birden fazla kondansatör kullanmak paralel bağlamadan dolayı iç direnci küçültecektir. Burada verilen 3300µ değerini de 2x1500µ olarak kullanabilirsiniz. 10,000µ için ise deneme yapmanızı tavsiye ederim. Çok fazla olacaktır kanal başına iki tanesi, bence birer tane bağlayın ve sesini dinleyin. Sonra ikişer tane kullanıp aradaki ses farkına bakın derim.
Eklentiler
cfm.gif
cfm.gif (6.08 KiB) 819 defa görüntülendi
En son hoparlör tarafından, 09 Arl 2009, 00:56 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul

Okunmamış iletigönderen e_cag » 09 Arl 2009, 00:51

scarab yazdı:yane bu şekildeki iki kanalıda besliycem değilmi
Resim

ben her kanal için ayrı besleme devresi kullanacağımızı sanıyordum o zaman benim elimdeki 4 adet 10.000uf nin ikisi boşa çıktı :?
birde trafoyu ayrı kutuya koyucam, Gaincard'da köprü diyotlar trafonun bulunduğu kutuda yer alıyor acaba bunda bir keramet varmıdır?

Bağlantılar aynen böyle. Şemadaki her bir elektrolitik kondansatör yerine ikişer tane kullanarak elinizdeki kondansatörleri değerlendirebilirsiniz ama ses üzerindeki etkisini duyarak karar vermeniz en iyisi olur.

Teorisini bilmiyorum ama besleme katından dc taşımak dhan000'ın dediği gibi ac'ye göre daha az gürültü kapmayı sağlıyor galiba. Hoparlör hocamın verdiği şema da denemeye değer.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Meslek: Kimyager

Okunmamış iletigönderen scarab » 09 Arl 2009, 15:24

bana bu konuna yol gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum :evet:

bu arada acemiliğim nedeniyle soğutucularına kadar hiç eksisiz bir tane daha lm3875 amfi yapacak kadar mazeme arttı :D
fatih karali
scarab
DIY Audio Gurusu

İl: ist
Meslek: eski marangoz :)

Okunmamış iletigönderen e_cag » 09 Arl 2009, 16:47

Kutunun içini de görmemiz (en azından benim) lazım, mutlaka!.. Benzer kutu düşünüyorum da...
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen scarab » 09 Arl 2009, 16:54

yarın ressimleri çekip eklerim zaten kutu demonte halde soğutucular olduktan sonra kutu çok basit iki tane takoz ve 2 tane kontraplak'tan oluşuyor :D
fatih karali
scarab
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen scarab » 10 Arl 2009, 15:49

Resim
Resim
Resim
Resim

bunlarda diğer mazemeler elimdeki pot bu alps marka 50k anahtarın ise görüntüsü çok güzel ama takılı kalmıyor kontak edip bırakıyor nasıl kullanırım bunu
Resim
fatih karali
scarab
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen e_cag » 10 Arl 2009, 18:40

Fotoğraflar için teşekkürler. Soğutucuları ahşaba bağlamayı nasıl çözeceksiniz? Kendim için şöyle vidasız, görünümü pürüzsüz birşey olsun diye düşününce bulamıyorum bir çözüm.

Mevcut düğşmeyi kullanmak için -muhtemelen dijitalciler detayını bilir, umarım burada açıklayan çıkar- bas çalıştır-bas kapat şeklinde röleli, flip floplu bir devrecik iş görür sanki. Hatta buna bir de hoparlör geciktirme entegre edilse ne iyi olur...

Elinize sağlık, bitmiş halini görmek için sabırsızlanıyoruz :D !..
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Ersoy » 10 Arl 2009, 22:54

Eminciğim.

Sen niye bana söylemezsinki kardeşim. Ben sana hertürlü vidali vidasız çözerim.

Epten aykırı gidersin be yawww.

:D :D :D

Cumartesi öğleden önce bekliyorum.
Kainat, düşünceleri değil, hareketleri alkışlar.
Ersoy
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen scarab » 10 Arl 2009, 23:48

ersoy hocamız çok daha iyi bilir ama benim nacizane fikrim içten "L" alümiyum profil parçalarını percin ile soğutucuya tutturup sonrada soğutucuları masiflere içten sunta vidası ile vidalamak masiflere havşa açıp dıştan alyan başlı vida'da atılabilir
fatih karali
scarab
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Hazar » 11 Arl 2009, 11:31

e_cag yazdı:flip floplu bir devrecik

Resim

Derim.
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Sayfası
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

ÖncekiSonraki

Projeleriniz

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti

Kimler çevrimiçi