Bir hoparlörün doğuşu

Makaleleriniz » Elinizde olan veya yazdığınız makaleleri(teorik bilgi, nasıl çalışır gibi bilgiler) gönderin; ana sayfamızda isminizle beraber yayınlayalım. Ayrıntılı bilgi Haberler ve Duyurular forumunda mevcuttur.

Ynt: Bir hoparlörün doğuşu

İletigönderen maystor » 01 Tem 2010, 15:40

Tormaktan trafo için bende varım. Hatta bana 5 adet falan lazım
SADECE KENDİN OL!
Kullanıcı avatarı
maystor
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul
Meslek: makine otomasyonu

İletigönderen miriel » 01 Tem 2010, 20:40

Amatör yazdı:Baskıyı yaptığınız kağıtlar aydınger kağıdımı acaba.Ben birtürlü beceremedim gitti şu ütüleme metodunu.
Kolay gelsin

Asetat kağıdı kullandım.Ütüyü fazla tutunca toner yayılmaya başlar bu yüzden o ayarı iyi tutturmak lazım. Fotokopicimin kartüşü iyi dolu olmadığından hafif soluk çıktı. Üzerinden kalemle birdaha geçtim bende, sağlam oldu.

Kağıdı plastiğe bantladım, üzerinede dosya kağıdı parçası koydum ütüye asetatın yapışmaması için. Bir problem yaşamadım, tabiki ütü zamanı da önemli.
İnanç GÜMÜŞLER
Kullanıcı avatarı
miriel
DIY Audio Gurusu

İl: RİZE
Meslek: Makina Mühendisi

İletigönderen hoparlör » 02 Tem 2010, 09:25

Arkadaşlar toplu alım yaparsak ciddi indirim alabiliyoruz. Ben tek başıma bile bunu başarabilirken, 6-7 trafo düşünmüştüm, birlikte topluca maliyeti daha da aşağıya çekebiliriz. Dolayısı ile istediğiniz voltaj ve gücü adetleriyle belirtirseniz hemen haftaya bu işi halledelim derim. Amacımıza uygun olarak LM3886, RAS32vb. amaçlar için aynı tip trafoları kullanabiliriz.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul

İletigönderen e_cag » 02 Tem 2010, 09:34

hoparlör yazdı:Arkadaşlar toplu alım yaparsak ciddi indirim alabiliyoruz. Ben tek başıma bile bunu başarabilirken, 6-7 trafo düşünmüştüm, birlikte topluca maliyeti daha da aşağıya çekebiliriz. Dolayısı ile istediğiniz voltaj ve gücü adetleriyle belirtirseniz hemen haftaya bu işi halledelim derim. Amacımıza uygun olarak LM3886, RAS32vb. amaçlar için aynı tip trafoları kullanabiliriz.

1 adet 2x24V 400W düşünüyorum. Aslında bir tane de 2x24V 250W lazım ama finanse edemeyeceğim galiba bu ara.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Meslek: Kimyager

İletigönderen hoparlör » 02 Tem 2010, 09:39

RAS32 için mi? Acaba 500W mı denesek ya da 400W'da mı kalsak?
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İletigönderen e_cag » 02 Tem 2010, 09:46

Ayriyeten (bu lafın da kaynağı nedir merak ettim şimdi) bir takım hediye kartım var.
DSC00947.JPG
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

İletigönderen N5K3G » 02 Tem 2010, 12:14

e_cag in kartları görünce İnancın kartları bu kadar iğrenç basabilme becerisini tebrik ediyorum. Bu arada pederin olum ne oldu bü ütünün altına sorusuna karşı İnanç'ın yüzünün aldığı ifade gözlerimin önünden gitmiyor.

-Olum ne oldu bu ütünün altına
-Şey ya plastik yapıştı kartı ütülerken.
-Hayret bişey yaa...
Kıvanç GÜMÜŞLER
N5K3G
Yeni Üye

İl: Rize
Meslek: İşletmeci

İletigönderen e_cag » 02 Tem 2010, 12:38

En iyisi düz kuşe kağıt (selofansız, yüzey işlemsiz). Şirketin baskı işlerini yapan abime en iyi sonuç aldığım kağıdı gösterdiğimde böyle demişti. O kağıtlardan bir paket kadar temin edip foruma dağıtmayı düşünüyorum becerebilirsem. Kendi deneyimlerimi forumda münhasır bir başlık altına öğrendikçe eklemeye çalışmıştım. Printer çok önemli, çıktı ayarını yüksek çözünürlüklü baskıya alınca biraz daha fazla toner bırakıyor kağıt üzerine. Kuşe kağıdın üzerine başka kağıt bez vs koymadan ütülüyorum. Kuşenin üst yüzünde yolların hatları parlamaya başlıyor iyice ütülendiğinde. Bir de mümkün olduğunca epoksi (FR4) dışında kart kullanmamaya çalışabiliriz temin güçlüğü olmadıkça. Özellikle LM4780 kartı gibi ince işlerde binbir emekle basılan kartın lehim yaparken kavlaması tam hayal kırıklığı olur.

Neyse, foruma genel anlamda sözüm baki: elimden geldiğince pcb konusunda yardımcı olmaya çalışacağım.

Adres bildirirseniz bunları en kısa zamanda gönderirim.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İletigönderen e_cag » 02 Tem 2010, 12:40

hoparlör yazdı:RAS32 için mi? Acaba 500W mı denesek ya da 400W'da mı kalsak?

Evet, RAS32 için. :D 500 ziyan etmeyecek bence de. 10 lira fazla vermiş oluruz altı üstü. Sonradan ah vah ettiğimize değmeyecek.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İletigönderen hoparlör » 02 Tem 2010, 14:54

Emin'cim şimdi yolda gelirken aklıma gelmişti seni arayacaktım ama aklıma geleni sen yapmışsın :)

Şimdilik gönderme plaketi, komple tek seferde yollarız, hem de haftaya.

Ellerine sağlık, bir ara buluştuğumuzda bendekileri de sana vereyim artık. Yaz projelerini başlatalım.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

ÖncekiSonraki

Makaleleriniz

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir