LM3886 x 2 ilk stereo amfini gerçekleştirecektir. Eğer elektronik crossover ya da ev sineması denemeyeceksen 4 kanal yapmana gerek yok. Ama dört kanal yapmanın avantajı basit modifikasyonla köprüleyip 2.1 kullanabilmektir. Kutu konusunda rahatsan farklı iki kutu ve iki ayrı trafo düşünebilirsin.
Bu sistemi yapman sana ciddi tecrübe sağlayacaktır, LM3886'nın keyfini çıkarıp hoparlörlerinle uyumunu keyifle dinleyeceksin.
Sonra sana RAS... ile başlayan bir amfi yaptırmamız gerekecek. Bunu LM3886 ile karşılaştırınca huysuzlanacaksın. Sonra ya elindeki LM3886'ları çıkarıp meraklı bir başka arkadaşına satacaksın,tam ayarları ile arkadaşın keyfini sürecek. Sen de edindiğin tecrübeye göre bu sefer dört kanal RAS.. yapacaksın ve bi-amp bağlayıp subwoofer olayından kurtulacaksın. Büyük bir olasılıkla aktif bir iki yollu crossover yapıp bir çift HiFi bas hoparlörü daha sistemine katacaksın. Bunlar senin alt frekanslarını tamamlayacak.
Subwoofer kesinlikle kaliteli bir sistemin parçası değil maalesef. Son yaptığım ve sizlerle paylaştığım kabinde iki aydır dinliyorum. Bir kanalda 20cm subwoofer hoparlör, diğerinde 20cm Philips woofer, yani bas hoparlör. Atrık kulağım o kadar alıştı ki, aradaki farkı net ayord edebiliyorum. Biri daha kaba, güçlü ve tok, ama öbürü daha yumuşak, yaygın ve müzikal bir bas. Kesinlikle subwoofer tarzı hoparlör kullanmam bir daha, ama elimdekilerle bir ara güzel bir çift düzgün subwoofer yapacağım, tiplerini ve seslerini çok sevdim. Ama tabiki ev sineması için, müzik için olmaz diyorum.
Sana biraz yol çizdim ama sadece öneri, hoşuna giderse zamanla bunları yapabilirsin. Eh artık elin para da görür, ilk iş, ilk maaşlar aileyi yemeğe götür, hediyeler al, artık iş kıyafetleri felan derken annenler seni everme kaygılarına düşüp askerlik felan demeden bu hedefleri yakalayabilirsin