Bedri® yazdı:Yeni eviniz hayırlı olsun
Hoparlörlerin çalışa mantığına göre verimli ses alabilmek için hoparlörün önü ve arkasının birbirinden yalıtılması gerekiyor. Bunun için kolona koyulması gerekir. Kolona yerleştirilmediğinde özellikle bas frekanslarda ciddi zayıflama gözükür. Başarılar.
Bedri® yazdı:Malzeme olarak sunta veya MDF malzeme kullanırsanız iyi olur diye düşünüyorum. Ben suntayı tecih ederim çünkü bünyesinde yer alan ağaç talaşı gibi malzemeler MDFye göre daha iyi sönümleme oluşturuyor. Suntanın dış yüzeyleri sert iç kısımları ise daha büyük ve daha yumuşak kıymık parçacıklarından oluşuyor. Kabin yapımında genellikle ahşap tutkalı kullanılır tutkal sertleşirken tutkallı yüzeyler işkence ile sıkıştırılır ardından vida ile sabitlenir.
Benim ilk yaptığım kolon bisküvi kolisinden ibaretti:)
Bedri® yazdı::D ben şu an dinlediğim iki kabini de milattan önce yapmıştım yapımda ne işkence, ne deniz tutkalı kullandım ne de silikon bally ile yapıştırmıştım birkaç wattlık amplilerle beslediğimden bir sıkıntı olmuyordu. Sonra amplifikatör Wattları büyüyünce yapıştırma yerlerinden hava üflemeye başladı. Şimdi de öyle devam ediyorum. Zaten odamın boyutları çok alçakfrekansları vermeye müsait değil. biraz tembelim:)... kabinin içinden silikon sürülmesi uygun olur diye düşünüyorum ama vidalama şart bence.
Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir