işim gereği Antalyaya gitmek zorundayım ve tahmini 1 haftaya yakın kalacağım.bu akşam hazırlanıp yarın yola çıkacağız.1 hafta sonra kaldığımız yerden devam ederiz.sonra görüşmek üzere.
iyi forumlar..
Zagor yazdı:Memleketime selam söyleHayırlı yolculuklar.

bugün hoparlörlerin + ve - uçlarını kontrol ettim.daha önceden böyle bir durumun olduğunu bilmediğimden yanlış bağlamış olabilirdim.ancak şans eseri hepsini doğru bağlamışım.sonrasında enerjiyi verdim ve önceki gün yaptığım devre ile bass devresini kontrol etmek istedim.ilk önce bass devresine enerji verdim ve sadece bass hoparlörünü bağlamak kaldı.hoparlörü bağladığım anda cızırtılar çıkmaya başladı.kablonun izolesi eridi.(hoparlörün kendi kablosunun uzunluğu yetmiyordu bende başka kablo eklemiştim.sonradan eklediğim kablonun izolesi eridi) hemen hoparlörü çıkardım izoleyi hafif araladım gnd kablosu çok ısınmıştı emin olmak içinde tekrar bağladım ve kablo sıcaktan yandı ateş çıktı resmen.hemen çıkardım.sonrasında subwoofer çıkışına normal hoparlör taktim.onunda kablosunu ısıttı.ancak yakmadı.tabi hoparlörde çalışmadı.
nedenini bilmiyorum ama 2 devreyi bir plaket üzerine kurdum.gndleri ortak kullandım.
sonrasında normal hoparlör devresine geçtim.hoparlör bağladım ve bir sıkıntı yoktu sapasağlam çalışıyordu.
benim tahminim
ekledim gnd kablosu bakır kesiti küçük geliyor ve yanıyor olabilir
yada kısa devre olabilir diye düşünüyorum.sizce nedendir?
Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir