RAS10 Dökümanı

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri » Transistörlü ve MOSFET'li (solid state) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Cevap: RAS10 Dökümanı

Okunmamış iletigönderen e_cag » 12 Haz 2009, 00:12

Biraz ilerleme kaydettim. Kartı tekrar bastım, eskisindeki parçalara kıyamayıp onları transfer ettim. Şimdi herşey kitabına göre oldu. Deneme pazartesiden önce olamayacak. Daha güç kaynağı da hazır değil, vakit de yok.
Üst.jpg

Alt.JPG
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Kimyager

Okunmamış iletigönderen Ersoy » 12 Haz 2009, 09:16

Hay maşşalahh.

Nazar değmesin inşallah. TU TU TU TU TU. :D
Kainat, düşünceleri değil, hareketleri alkışlar.
Ersoy
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen drhardware » 12 Haz 2009, 09:23

Yaw şu geri beslemedeki 100u ile girişteki 10u yu audio grade (Elna Silmic II veya Cerafine daha da iyisi Rubycon Black Gate) bişiyler yapsaydın bari Eminciğim.. Class A yapıyosan klas malzeme kullanmak lazım!
Elin sağlık montaj güzel olmuş bu arada..
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu

İl: Ankara

Okunmamış iletigönderen e_cag » 12 Haz 2009, 10:25

Çok teşekkürler :D . Kondansatörler için daha iyi birşeyler arayacağım. Önce bir ses duyayım, muhtemelen zaten kendimi daha iyisini aramaktan alamayacağım. Wima FKC3 100p ve 220p'ler kısmetime düşmüştü Karaköy'de, onlar fena sayılmaz sanıyorum. Hatta onları kullanmak için kartı bile biraz değiştirdim. Şöyle bir seri iyi elektrolitik temin etmem lazım şimdi.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 12 Haz 2009, 10:36

Eline sağlık Emin'cim. Çok güzel duruyorlar, epoksiye basınca pertinakstan çok daha profesyonel görünümleri oluyor.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Hazar » 12 Haz 2009, 10:45

Emin Bey, laser yazıcı + ütü metodu ile mi basıyorsunuz kartlarınızı? Öyleyse sonuçlar çok güzel, hatta Dinozor'un yaptığı gibi kalay kaplama atılırsa fabrikasyon sanılır.
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Sayfası
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen e_cag » 12 Haz 2009, 11:21

Çok teşekkürler! :D

Bir süredir, sonucun da genellikle iyi olduğuna kanaat getirdiğimden beri tüm kartları epoksiye basıyorum. Maliyetler arasındaki fark kolayca ihmal edilebilir düzeyde, harcanan vakit ve emekle kıyaslanınca.

Baskı metodu olarak da toner-ütü metodu kullanıyorum. Çıktıları geçen yılki denemelerimde iyi sonuç verdiğini gördüğüm ve yakında bitecek olan 20 sayfalık bir yabancı ürün katalogu sayfalarına, Develop Ineo 250+ model yazıcıdan alıyorum. Asit ve peroksit teknik saflıkta, Bahçekapı'daki kimyasalcılardan 1'er litresini toplam 25-30 liraya aldığım malzemeler. Konsantre olduklarından daha 100'er ml kadar harcadım birkaç ayda.

Kaplama konusu ise halletmeyi istediğim ilk husus. Bir ara emanet sıcak hava tabancası ile biraz deneme yapıp, iyi kalite elde edersem onu da standart uygulama kapsamına alacağım. Lisede elle, havya ile hiç becerememiştim lehim kaplamayı, şimdi de muhtemelen kusursuz bir şekilde yapamam. Umudum, sıcak hava tabancasının lehimi güzelce süpürerek yüzeyi dümdüz etmesinde.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen the_cantan » 12 Haz 2009, 11:36

Çok güzel çalışma Emin hocam. ist. piyasında Nippon çokmuş görünenen o ki. kaliteli elektrolitik konusunda sıkıntı çekilmez herhalde. :)
Kullanıcı avatarı
the_cantan
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 12 Haz 2009, 15:42

Emin kardeş,

Henüz mosfet'ler için deliklerini delmemişsin, Nico uyarıyor! Soğutucuya sağlamca monte etmediğin takdirde 1-2 sn. içinde mosfetler gider diye de ekliyor. Aman gözünü seveyim.

Cantan kardeş,

Öyle bol da bulunmuyor bu LXF'ler, tek yerde var ve çoğunu da aldık bile. Arkası gelmez, bulunmaz nimet şeklinde alıp depoluyoruz korkudan.

Ama 10bin 15bin gibi farklı değerlerde standart seri Nippon'ları bulunduruyor Cezmi Bey.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen fixxxxxer » 12 Haz 2009, 15:46

Ersoy bey in ana rezervuarlar 10000/63V nichicon gq cantan abi, LXF'ler on board rezervuar idi fm'lerim yerine... İstanbul'daki üyeler bu gq'ları abed han 1. katta FET Elektronik'te bulabilirler, elemanın elinde adetli var fiyat da 4,5 lira perakende... LXF de vardı adamın elinde ama 1000 uF...
En son fixxxxxer tarafından, 12 Haz 2009, 15:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
fixxxxxer
DIY Audio Gurusu

Meslek: Öğrenci

ÖncekiSonraki

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti
  • RAS10