Öncelikle hepinizin geçmiş bayramını kutlarım.
Bayram tatilinde malum telaşeler dışında kalan zaman içerisinde, uzun zamandan beri yapmayı planladığım RAS 100 ü soğutucu fanıda entegre edilmiş olarak, kompakt bir yapıda stereo uygulama olarak tamamladım.
Dinleme Testlerini Fet transistör buffer lı LM 4562 opamplı bir preamfi ile sürerek yaptım. .Bana göre ses olarak gayet başarılı , mükemmel bir tını yakaladım. . Bas, mid ve tiz harmonisi gayet iyi. Isınma beklendiği kadar. Herhangi bir anormallik yok.
Buraya kadar herşey iyi . Ancak bu amfiye yakışmayan bir 100 HZ hum sesi var. 1 m. Mesafeden duyuluyor. Volümü yükseltsenizde artmıyor. Yani ses şiddeti sabit bir gürültü .
Hum preamfi ile ilgili olabilirmi diye devre dışı bıraktım ama hiç bir fark olmadı.
Amfinin kazancını bir miktar düşürmeyi düşünüyorum. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Bu amfide kazancı belirleyen dirençler hangisi ?Yani hangi dirençleri değiştirmem gerekiyor . Ltf bu konuda bilgi..
Bu projeyi yapan arakadaşların bu hususda ( hum sorunu ) herhangi bir tecrübesi oldumu?
Sorun ile ilgili görüş ve önerilerinizi rica ederim.
Testleri elimdeki mevcut trafo 2x 24 V / 200 W trafo ile gereçekleştirdim. Zira 24 V ile çalıştırılabileceğine dair formda bazı bilgilere ulaşmıştım.
Fotorafları en kısa zamanda ekleyeceğim.
Selamlar