gönderen hoparlör » 08 Ekm 2008, 09:45
Açıkcası bu devreyi yapmadan önce Nico ile yazışmanızı tavsiye ederim. Kendisi halen bu ilk halini kullanıyor ama seneler içinde birçok revizyon da yapmış durumda, ama genelde hep ilk yaptığı versiyonu veriyor. Nedeni de sesini daha çok beğeniyor. Teknik açıdan daha iyi olan devreler her zaman daha iyi ses verir demek değil diyor. Bir ara bana da teklif etti neden yapmıyorsun diye ama beni şu anda aşar demiştim, iyi ki de öyle demişim. Tecrübe ve emek gerektiren bir devre, ama Nico'nun tasarımları içinde en iyilerinden biri. Ancak Nico'nun neden iyi dediğini anlamak lazım, ona göre distorsiyon seviyesi değil orjinal enstrüman sesini verip vermediği önemli. Bu çok da tartışılan bir konu ama Nico'nun tercihi bu yönde ve onun devrelerini yapmadan önce bilmekte fayda var diye düşünüyorum. RAS100 basitliğine rağmen güzel sese sahip demişti, RAS200 doğal sesi ile bizim kulaklarımıza çok iyi gelmeyebilir. Benim de tercihim RAS100/250 olmuştu ama halen bitmedi maalesef.
Özellikle malzeme temini ve sizin ihtiyaçlarınız/müzik zevkinize göre hemen uyarlamalar yapacaktır.
En son hoparlör tarafından, 10 Ekm 2008, 15:36 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.