35W WCF SE II

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri » Transistörlü ve MOSFET'li (solid state) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Ynt: 35W WCF SE II

İletigönderen zunda » 04 Nis 2013, 22:21

Amatör yazdı:Mosfettlerin g-s uçlarını ölçebilirmisiniz.Belki zenerlerde problem olabilir.

arızalı kanalda tam bilmesemde bacaklar arası 21vdc ölçtüm saglam tarafta 24vdc ölçülüyor bacaklar arasında. kısa bir araştırma yaptım nette bozuk mosfetler tamamen kısa devre gözüküyormuş sadece bd 139 kısa devre onu degiştirecegim bakalım sonuca.bc 556,10volt zenerler ve bd 139 lar degişti maalesef sorun aynı sanırım mosfetler gitti artık yenilemeden başka çare yok gibi herkese kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
zunda
DIY Audio Gurusu

İl: kütahya
Meslek: revizör.

İletigönderen zunda » 09 Nis 2013, 00:59

arızalı kart için bluemaviden sıpariş ettiğim transistörler geldi bu gün degiştirdim onları sorun devam etti devre üzerindeki kondansatörlerin tamamı zenerler 4148 ve dirençlerden şüphe ettiklerim tamamı degiştirildi sorun devam ilk defa bir devrede kendimi bu kadar çaresiz hissetmiştim ki 0.39 5watt direnç takıldı gözüme anormal bir yanıda yoktu ama devreyi sökmeden bacakları arasına bir şönt attım tak çalıştı devre hiç tahmin etmediğim sorun bacaklardan kesip aldım yerine kart üzerinden digerini lehimledim kutunun üst kapagı hariç hepsi tamam herhangi bir sorun yok çalışması düzenli üst kapak içinse hamdi beyin kutulamada kullandıgı filtre kafesi kullanacagım işyerimde bu gün tesadüftürki ecnebi bir makinanın hava filtresi degiştirilip kenara bırakıldı inşallah yarına kadar kalır orada ölçüleri denk olursa iyi bir kapak olacak onuda halletikten sonra fotograflar gelicek inşallah şimdilik bu kadar herkese hayırlı geceler.
Kullanıcı avatarı
zunda
DIY Audio Gurusu

İletigönderen hakan-imp » 09 Nis 2013, 01:05

Sorunun hallolmasına sevindim :)

Bir sorum olacaktı, devre çalışır haldeyken besleme voltajını ölçtünüz mü acaba ?
hakan-imp
DIY Audio Fanatiği

İl: Gaziantep

İletigönderen hamist » 09 Nis 2013, 11:45

zunda yazdı:arızalı kart için bluemaviden sıpariş ettiğim transistörler geldi bu gün degiştirdim onları sorun devam etti devre üzerindeki kondansatörlerin tamamı zenerler 4148 ve dirençlerden şüphe ettiklerim tamamı degiştirildi sorun devam ilk defa bir devrede kendimi bu kadar çaresiz hissetmiştim ki 0.39 5watt direnç takıldı gözüme anormal bir yanıda yoktu ama devreyi sökmeden bacakları arasına bir şönt attım tak çalıştı devre hiç tahmin etmediğim sorun bacaklardan kesip aldım yerine kart üzerinden digerini lehimledim kutunun üst kapagı hariç hepsi tamam herhangi bir sorun yok çalışması düzenli üst kapak içinse hamdi beyin kutulamada kullandıgı filtre kafesi kullanacagım işyerimde bu gün tesadüftürki ecnebi bir makinanın hava filtresi degiştirilip kenara bırakıldı inşallah yarına kadar kalır orada ölçüleri denk olursa iyi bir kapak olacak onuda halletikten sonra fotograflar gelicek inşallah şimdilik bu kadar herkese hayırlı geceler.

Özel parçaların atılacağı zamanlarda bizlerin işine yarayacak çok şey çıkabiliyor.
Problemin giderilmiş olması da sevindirici elbette.

Başarılar selamlar...
Tüketimleri ile ünlü ülkelerin tarihlerini üreten ülkeler yazar.
hamist
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul
Meslek: endüstriel elektronik

İletigönderen zunda » 09 Nis 2013, 16:11

hakan-imp yazdı:Sorunun hallolmasına sevindim :)

Bir sorum olacaktı, devre çalışır haldeyken besleme voltajını ölçtünüz mü acaba ?

teşekkür ederim hamit abi ve hakan alakanız için devreler çalışırken dc 28v cıvarı olması gereken deger 23ila 24 vdc arası degişiyor hakan evet hamit abi maalesef herkesin çöp kabul ettiği materyaller bizim arayıpta bulamadığımız malzemeler olabiliyorlar geçenlerde köyümde telekomun miadını doldurdugu için degiştirip atıp gittiği kartlarda gördüğüm 2.2 mf 250volt polyesterlerki 4 adet vardı(25 yada 30 yıllık ürünlerdir belki) söktüm elimdeki hangi devrenin önüne taksam sınıf atlatıyor wcf nin önünede taktım 2 tanesini şu an öyle çalışmakta ve çok hoş sanırım yakında cebimde havya ile dolaşacagım. :D :D
Kullanıcı avatarı
zunda
DIY Audio Gurusu

İletigönderen hamist » 09 Nis 2013, 17:19

zunda yazdı:

teşekkür ederim hamit abi ve hakan alakanız için devreler çalışırken dc 28v cıvarı olması gereken deger 23ila 24 vdc arası degişiyor hakan evet hamit abi maalesef herkesin çöp kabul ettiği materyaller bizim arayıpta bulamadığımız malzemeler olabiliyorlar geçenlerde köyümde telekomun miadını doldurdugu için degiştirip atıp gittiği kartlarda gördüğüm 2.2 mf 250volt polyesterlerki 4 adet vardı(25 yada 30 yıllık ürünlerdir belki) söktüm elimdeki hangi devrenin önüne taksam sınıf atlatıyor wcf nin önünede taktım 2 tanesini şu an öyle çalışmakta ve çok hoş sanırım yakında cebimde havya ile dolaşacagım. :D :D

Eskiden bizim meşhur bit pazarımız vardı.
Hafta sonları yolum mutlaka oralara düşerdi,
sözünü ettiğin gibi çıkma kartları alıp bir kenara atardım.
Her şey gibi bu sistem de ranta kurban gittiği için
artık bu şansımız İstanbul'da kalmadı.
hamist
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

İletigönderen hakan-imp » 09 Nis 2013, 17:28

hamist yazdı:
zunda yazdı:

Eskiden bizim meşhur bit pazarımız vardı.
Hafta sonları yolum mutlaka oralara düşerdi,
sözünü ettiğin gibi çıkma kartları alıp bir kenara atardım.
Her şey gibi bu sistem de ranta kurban gittiği için
artık bu şansımız İstanbul'da kalmadı.

Bizim bit pazarını da yıktılar :)

Bizim makinalardan çıkan kumanda kablolarından bende kendime çok güzel hoparlör kablosu yaptım çok da iyi oldu

Piyasadaki bir çok kablodan çok da kaliteli bakırı vardı :)
hakan-imp
DIY Audio Fanatiği

İl: Gaziantep

İletigönderen birgitay » 09 Nis 2013, 22:44

Tlo71 yerine M5218 kullansaydınız birde onunla yapılan Preampliikatörün sesi daha yumuşak olurdu diye tahmin ediyorum ama elinize sağlık.
Facebook Elektronik üzerine sayfam : https://www.facebook.com/groups/1216358921722507/
birgitay
DIY Audio Gurusu

İl: Kocaeli
Meslek: Elektronik

İletigönderen hamist » 09 Nis 2013, 23:32

birgitay yazdı:Tlo71 yerine M5218 kullansaydınız birde onunla yapılan Preampliikatörün sesi daha yumuşak olurdu diye tahmin ediyorum ama elinize sağlık.

Sen bu devreyi M5218 ile yap, sonuç olarak buraya yazacaklarını söyleyeyim
-Ya ben bu devreden hiç detay alamadım...
hamist
DIY Audio Gurusu

İletigönderen Amatör » 09 Nis 2013, 23:59

Tahmin ediyorum ki sesin yumuşaması, beraberinde ince detayların ve belki de kaba detayların da kaybı ile oluşabiliyor ve bana göre analitik soundu bu şekilde elde etmek mümkün değil.
Amatör
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak

ÖncekiSonraki

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir