35W WCF SE II

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri » Transistörlü ve MOSFET'li (solid state) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Ynt: 35W WCF SE II

İletigönderen hamist » 30 Mar 2013, 23:36

zunda yazdı:evet biraz sıkışık bir kutu olmuştu aynı kutuya tavsiyelerinize göre bir yerleşim planını müsait bir zamanda uygulayıp sonuçları paylaşırım teşekkür ederim herkese iyi geceler.

İnce bir sac ile trafo etrafını çevirmeniz fayda sağlar.
Mesela sac kesebilirseniz evden boş bir zeytinyağı tenekesi olabilir
:)

İyi geceler
Tüketimleri ile ünlü ülkelerin tarihlerini üreten ülkeler yazar.
hamist
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul
Meslek: endüstriel elektronik

İletigönderen Amatör » 30 Mar 2013, 23:51

zunda yazdı:evet biraz sıkışık bir kutu olmuştu aynı kutuya tavsiyelerinize göre bir yerleşim planını müsait bir zamanda uygulayıp sonuçları paylaşırım teşekkür ederim herkese iyi geceler.

Trafonuz toroid mi?
Amatör
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak

İletigönderen zunda » 31 Mar 2013, 01:25

Amatör yazdı:

Trafonuz toroid mi?

trafom sac ama kalitesiden kuşkum yok saglam bir ekranlamaya sahip hamit abini önerileri dogrultusunda kabaca tekrar toparladım kutuyu trafo ve beslemenin konumları ile oynarsam sorunumun çözülecegini sanıyorum besleme kondasatörlerini azaltıp kısa tutmamda fayda olacak gibi bakalım çözerim inşallah.
Kullanıcı avatarı
zunda
DIY Audio Gurusu

İl: kütahya
Meslek: revizör.

İletigönderen Amatör » 31 Mar 2013, 18:58

Benim trafo da da hafifçe bir zırıltı var da,o yüzden sormuştum.
Sesteki parazitler kablolar ile alakalı olmalı.
Köprü diyotlardan sonraki kabloları olabildiğince kısa ve kalın kullanmaya çalışın.Özellikle ampli kartlarına giden şasi kablolarına dikkat edin.2,5 luk kablo kullanıyorsanız 1 cm uç kısmını lehimleyin ve ucunu karta lehimleyin,yani kart tarafında 1cm kısım sert şekilde dursun.
Kasaya yapacağınız şasileme noktasına da dikkat edin,yer seçebilir.Şasileme kablosu fazlaca uzun olmasın ve trafoya çok yakın olmasın.
Bağlantıları tamamladıktan sonra giriş kablolarını kartlara bağlamadan çalıştırın,bakalım parazit var mı?Yok ise giriş bağlantılarını yapabilirsiniz.
Kolay gelsin
Amatör
DIY Audio Gurusu

İletigönderen zunda » 31 Mar 2013, 19:59

Amatör yazdı:Benim trafo da da hafifçe bir zırıltı var da,o yüzden sormuştum.
Sesteki parazitler kablolar ile alakalı olmalı.
Köprü diyotlardan sonraki kabloları olabildiğince kısa ve kalın kullanmaya çalışın.Özellikle ampli kartlarına giden şasi kablolarına dikkat edin.2,5 luk kablo kullanıyorsanız 1 cm uç kısmını lehimleyin ve ucunu karta lehimleyin,yani kart tarafında 1cm kısım sert şekilde dursun.
Kasaya yapacağınız şasileme noktasına da dikkat edin,yer seçebilir.Şasileme kablosu fazlaca uzun olmasın ve trafoya çok yakın olmasın.
Bağlantıları tamamladıktan sonra giriş kablolarını kartlara bağlamadan çalıştırın,bakalım parazit var mı?Yok ise giriş bağlantılarını yapabilirsiniz.
Kolay gelsin

amator bey önerilerinizi dikkate alacagım belirtip trafonun resmini ekliyorum trafo devreyi tam manası ile besleyebiliyor 2adet simetrik 19vac çıkışı var tabiki ayırdıktan sonra 350watt güçte ilk denemelerde hafif bir dırıltısı vardı ilğinç bir şekilde sesi kendiliğinden kesildi şimdilik herkese hayırlı geceler dilerim.
1002088g.jpg
Kullanıcı avatarı
zunda
DIY Audio Gurusu

İletigönderen Amatör » 31 Mar 2013, 20:41

Dual mono tasarım yapıyorsunuz herhalde
Amatör
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

İletigönderen zunda » 04 Nis 2013, 21:40

maalesef bu gün kutulama aşamasında kanalın birine takriben 5 saniye ters akım verdim plaket üzerindeki parçalardan her hangi birinde bir sıkıntı gözükmüyor ama kabloları düzeltip enerji verdigimde bahse konu kanaldan ses çok kısık gelmeye başladı diğer kanaldan ses normal alınmakta bi önceki mesajda yazdığım sorunlar giderildi ama şimdi böyle bir sıkıntı var maalesef sizce nerede sorun olmuş olabilir önerileriniz nelerdir?
Kullanıcı avatarı
zunda
DIY Audio Gurusu

İletigönderen Amatör » 04 Nis 2013, 21:54

Geçmiş olsun
Arızalı kanaldaki hoparlör çıkışlarını ölçtünüz mü acaba?
Amatör
DIY Audio Gurusu

İletigönderen zunda » 04 Nis 2013, 22:00

Amatör yazdı:Geçmiş olsun
Arızalı kanaldaki hoparlör çıkışlarını ölçtünüz mü acaba?

10mv cıvarı ölçülüyor ama sanki mosfetler gibi.
Kullanıcı avatarı
zunda
DIY Audio Gurusu

İletigönderen Amatör » 04 Nis 2013, 22:05

Mosfettlerin g-s uçlarını ölçebilirmisiniz.Belki zenerlerde problem olabilir.
Amatör
DIY Audio Gurusu

ÖncekiSonraki

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir