HI-FI ile ilgili Türkçe Kaynaklar

Serbest Kürsü » Ondan bundan şundan...

Cevap: HI-FI ile ilgili Türkçe Kaynaklar

Okunmamış iletigönderen e_cag » 30 Eyl 2009, 12:32

nthere yazdı:Dün 12.5 TLye elektrik mühendisleri odası istanbul şubesinde bir kitap buldum ve aldım.
Piyasadaki kitapçılarda bulmak mümkün gözükmüyor çunku EMO (elektrik muh odası) yayın evinden çıkma kitaplar ve oradaki diger kitaplarıda piyasada gormemiştim.
Kitabın adı SES MÜHENDİSLİĞİ EL KİTABI.
Kitap bir çeviri ve incelediğim kadarıyla kötü bir çeviri. Kavramları çevirmekte zorlanmışlar ve kitap bu yüzden çok basit konulardan bahsetmesine rağmen kafa karıştırıyor.

http://www.emo.org.tr/yayinlar/kitap_goster.php?kodu=50

Kitabın kaynakçasını tarayıp ekler misiniz? Belki orijinal yayınların peşine düşeriz.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Kimyager

Cevap: HI-FI ile ilgili Türkçe Kaynaklar

Okunmamış iletigönderen nthere » 30 Eyl 2009, 14:45

Tarama işi zor çünkü tarayıcım yok ama belki teker teker yazarım :D

Edit: Teker teker yazma işide zor çünkü kaynakçası çok geniş.
En son nthere tarafından, 11 Ekm 2009, 15:41 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
nthere
DIY Audio Takipçisi

Meslek: elektronik müh.

Ynt: HI-FI ile ilgili Türkçe Kaynaklar

Okunmamış iletigönderen elektrosenol » 04 Ekm 2009, 21:28

Kitap; Ses Kayıt ve Müzik Teknolojileri
Yazar; Ufuk Önen

Kitap ondört bölümden olusmaktadir:
01- Ses ve Duyum
02- Sinyal, Kablo ve Konnektörler
03- Hoparlörler, Amplifikatörler ve Akustik
04- Dijital Ses Teknolojisi
05- Mikrofonlar
06- Mikser
07- Kayit Cihaz ve Formatlari
08- Sinyal Islemciler
09- Kanal Kayit
10- Kayit Teknikleri
11- MIDI
12- Senkronizasyon
13- Editing, Miks ve Sonrasi
14- Görüntü Için Ses Post-Prodüksiyonu

Yazar konu ile ilgili bundan önce bildiğim kadar 2 versiyon daha yayınlanmış,kitabı satın almak isterseniz http://www.idefix.com/kitap/tanim.asp?s ... 6KDCX3H18G linke tıklayınız ayrıca detaylı bilgide edinebilirsiniz.

Bu kitap genelde müzik prodüksiyosu ve müzik teknolojisi alanlarında çalışmak isteyen veya çalışan kişiler için hazırlanmış olup içinde HI-FI kapsamında her audıofil'in edinmesi gereken çeşitli bilgilerle doludur,kitabın bu iş/hobi namına önemli olduğunu/olacağını umuyorum..

Ayrıca linkte kitabın ilk 14 sayfasını onlıne olarak okuyabilirsiniz http://www.idefix.com/kitap/kitap_oku.asp iyi okumalar..
Steryo takılıyorum:)
Kullanıcı avatarı
elektrosenol
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 04 Ekm 2009, 23:11

Evet bu kitabı ses kavramları açısından kesinlikle tavsiye ederim.

Yalnız daha önce bu kitaptan bahsetmiştim ama dönüp bakınca forumdaki resimlerin de kaybolduğunu gördüm. Geçmişimiz yok oluyor mu diye endişe duydum.

hoparlorler-f6/mid-tiz-yardim-lutfen-t229-10.html?hilit=ufuk%20önen#p1487
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Hazar » 04 Ekm 2009, 23:22

hoparlör yazdı:forumdaki resimlerin de kaybolduğu

İşte bu sebeple forumun kendi "eklenti yükleme" özelliğinin kullanılması gerekiyor. O resimler silinmiş malesef, çünkü ücretsiz resim yayınlama siteleri bir süre sonra siliyor.. Yakın zamana kadar da duruyordu ama artık yoklar.

Kötü olmuş hakikaten.
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Sayfası
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

Okunmamış iletigönderen djmalan » 04 Ekm 2009, 23:36

Bahsettiğiniz kitap hakkında hayal kırıklıkları yaşamaya devam ediyorum henüz bitmedi ama...
Kullanıcı avatarı
djmalan
DIY Audio Fanatiği

İl: ANKARA

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 05 Ekm 2009, 15:56

Maalesef bu tür kitaplar sadece genel teorik altyapısı ve işin kavramsal altyapısını destekliyor. Yabancı kaynaklarda elektronik devre tasarımına kadar detaya inen, örnekler verenler de var. Dolayısıyla bizim memlekette ses frekansıyla uğraşmak zaten bir tek Profesyonel seslendirme amaçlı oluyor, bir de gelişen kayıt stüdyoları sayesinde ses mühendisliği için. Temelde bu alanlar ön plana çıkınca çevirilen kitaplar da yayınlananlar da bu amaca yönelik. Kimsenin Marantz'a rakip devre tasarımları kitabı yayınlamasını da beklememek lazım, talep eğer bu forumun üyeleri kadar olacaksa zaten ticari olarak da hiçbir getirisi olmayacaktır, ya da birim fiyat fahiş kalacaktır.

MEGEP projesi altında AB uyum çerçeve program kapsamında mesleki eğitime katkı amacıyla hazırlanan kitaplar var. Ancak bunlar da çok temel bilgi olarak kalıyor. Ya İngilizce devam edip uygulamaları paylaşmak zorundayız, ama bu durumda bile temel yayınlara ulaşmak ciddi rakamlara geliyor.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen nthere » 11 Ekm 2009, 16:09

Bir abimin tavsiyesi üzerine aşağıdaki linkte bulunan İ.Eran Başaran'ın kitabını sipariş ettim. 1981 yılının kitabı, bulmak biraz zor ancak hızlı davranıp alacaklar için 2 tane buldum :D
Kitap için denilen şu:
sadece ses frekansını değil, A'dan Z'ye elektroniği basit seviyede anlatıyor.

http://arama.gittigidiyor.com/?aramakat ... ype=detail

Linkteki diğer kitapta üzerinde yazan konulara bakılrısa iyi gözüküyor.

Eski kitaplar sanki daha bi samimiymiş. Şimdi piyasaya çıkan kitaplarda satış kaygısı üst seviyelerde ve iyi satış yapabilmek için kaliteyi arttırmak yerine, tüketim toplumuna yönelik kalitesi çok çok düşük yayınlar yapıyorlar. Bir geleceği olmayan günümüz ihtiyacı kitaplar.
Heleki pic programlama ile uğraşan biri olarak bu konuda yayın yapan bir üniversite profosörü varki evlere şenlik.
Kendisi bu kitapları yayınlamaya başladığında doçentken prof oldu. Heralde prof olabilmek için gereken kitap yazma yayın yapma gibi açıklarını buradan doldurdu. Kendinin yazdığınada şüphelerim çok yüksek. Muhtamelen öğrencilerine bölüm bölüm yazırdı ödev niyetine.
Kitabın içinede pic kodunun derlenmiş halinden oluşan 3-5 sayfa hex kodunu falanda koyuyor. :shock:
20 sayfalık kitap 50 sayfa oluyor haliyle :!:
Eğer kendi yazdıysa durum dahada vahim.

Tepem attı sanırım :yeteer:
:bomba:
Kullanıcı avatarı
nthere
DIY Audio Takipçisi

Meslek: elektronik müh.

Okunmamış iletigönderen djmalan » 11 Ekm 2009, 23:47

Üye olmadığım için fiyatını göremedim,her siteyede üye olmak istemiyorum,kaç para istemişler acaba,kitap kullanılmış,acaba eksik sayfası varmı :?: Daha önce bahsettiğim kitap buydu ,şimdiye kadar gördüğüm en iyi öğreten kitaptı...
Kullanıcı avatarı
djmalan
DIY Audio Fanatiği

İl: ANKARA

Okunmamış iletigönderen Hazar » 11 Ekm 2009, 23:50

Resim
15 TL

Resim
8 TL

Untitled-1.jpg
Fiyat
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Sayfası
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

ÖncekiSonraki

Serbest Kürsü

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti

Kimler çevrimiçi