Göz Yanması İle İlgili Sorular

Serbest Kürsü » Ondan bundan şundan...

Göz Yanması İle İlgili Sorular

Okunmamış iletigönderen birgitay » 06 Oca 2013, 19:51

Arkadaşlar , yakın zamana kadar tüplü monitör kullanıyordum. Felaket göz yanması vede yorgunluk yaratıyordu çalışamıyordum. Lcd aldım bilhassa azda olsa aynı problem devam ediyor ama , iş yaparken Atrafle gözlük kullanıyorum. Sonra en önemlisi olan Florasan lamba aşırı derece uv. ışınlarından dolayı yine gözlerimi rahatsız ediyordu vede filtre için bir kafeslisini alayım dedim biraz etkili ama tam değil.
Şimdi sorum sizlere ;

Power Ledlerden bir kaçtane yapsak çalışma masası için sizce aynı problem olabilir mi? Yada ne önerirsiniz ?
Facebook Elektronik üzerine sayfam : https://www.facebook.com/groups/1216358921722507/
birgitay
DIY Audio Gurusu

İl: Kocaeli
Meslek: Elektronik

Ynt: Göz Yanması İle İlgili Sorular

Okunmamış iletigönderen Hazar » 06 Oca 2013, 20:07

Şerit LED ile aydınlatıyorum ben masamı. Ama ayrıca normal bir çalışma lambam da var; kuvvetli ışık gerektiğinde onu da açıyorum.

Yalnız iki sıra şerit led geçtim. Üç hatta dört sıra da kullanabilirsiniz, muhteşem bir aydınlatması yok ama fena da değil.

Geçtiğimiz sene bir arkadaşım sonucu merak etmişti; onun için çektiğim bir fotoğrafı paylaşayım. Başka bir işle uğraşıyordum; dağınıklık için kusura bakmayın.
Eklentiler
469878_259568070797653_834289132_o.jpg
Çalışma masası
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Sayfası
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

İl: İstanbul

Okunmamış iletigönderen birgitay » 06 Oca 2013, 21:45

Çok güzel. Şerit led olması florosan olmasından daha iyi ise sonucu söylerseniz sevinirim .
Facebook Elektronik üzerine sayfam : https://www.facebook.com/groups/1216358921722507/
birgitay
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen birgitay » 06 Oca 2013, 21:46

Birde Masada Pistol kumanda var . Rc , Araba , Tekne ne yapıyorsunuz? Bende prof. Model uçakcıyım . Sertifikam var. Hattta Exacopter , Oktocopter projeleri bile var. Ama maddi sıkıntım var biraz , uğraşamıyorum bu aralar. Tekne ile uğraşıyorsanız Kompozitinden motor temine kadar yapan arkadaşlarım var.
birgitay
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen hamist » 06 Oca 2013, 21:49

birgitay yazdı:Çok güzel. Şerit led olması florosan olmasından daha iyi ise sonucu söylerseniz sevinirim .

Eğer sorun ışık kaynağı kaynaklı ise, yumuşak ışık veren led sanırım henüz yok.
Bu durumda beyaz led lerin aralarına sarı-turuncu ledler ekleyerek yorucu etkisini
azaltmakta fayda olacağını süşünüyorum.
Ben çubuk şeklinde ve elektronik ballast lı soft fluoresantı endirekt kullanıyorum.
Tüketimleri ile ünlü ülkelerin tarihlerini üreten ülkeler yazar.
hamist
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul
Meslek: endüstriel elektronik

Okunmamış iletigönderen birgitay » 06 Oca 2013, 21:52

Nasıl bir Florosan çeşidir o Hamist bey, Normal bildiğimizde Balans'lı Çift lambalı bendekide.... Zaten FLorasanların , iki çeşiti var birisi gündüz ışığı birde sarı. Bana Ledler uygun gelir m i ?
birgitay
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen hamist » 06 Oca 2013, 21:58

birgitay yazdı:Nasıl bir Florosan çeşidir o Hamist bey, Normal bildiğimizde Balans'lı Çift lambalı bendekide.... Zaten FLorasanların , iki çeşiti var birisi gündüz ışığı birde sarı. Bana Ledler uygun gelir m i ?

Balast bildiğimiz trafo yapılı ise 50Hz etkisi yorar,
elektronik ballastlarda fluoresant hangi frekanslarda çalışıyor araştırmadığım için
bilmiyorum.

Fluorean da bildiğimiz fluoresan, senin sarı dediğin aslında güneş ışığı
diğeri de kutup beyazı da denilen soğuk beyaz.
Soğuk beyazın gözleri yorduğu çok söylenir.
Ben fluoresnt ı görmüyorum, benden taraf kapalı olduğu için çalışma masama ışığı düşüyor.
Tüketimleri ile ünlü ülkelerin tarihlerini üreten ülkeler yazar.
hamist
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul
Meslek: endüstriel elektronik

Okunmamış iletigönderen Hazar » 06 Oca 2013, 22:00

Ben hiç bir sıkıntı yaşamıyorum LED'ler ile. Florasan kullanılacak ise kesinlikle elektronik balast kullanılmalı ki; 50Hz flicker gözü yormasın.

Masadaki Sanwa MX-3x, yanında da 1:10 Onroad TC aracımın şasisi duruyor.
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

Okunmamış iletigönderen birgitay » 06 Oca 2013, 22:03

Hamist bey, bu sebeple zamanla ortaya çıkar , bizim nacizane doktorlarında tıkandığı noktaya gelir. EN iyisinin karşısına çıktım teşhisi koyamadılar. Ama Türlü monitör vede Florasan lamba ballast normalde zaten 50hz. olduğu için direk felaket şekilde yorma yapıyor......
Doktorlar gözlerimde bozuk olduğunu kızarıklığın neden olduğunu çözemedi ,vede uzun zamana bırakar anladım nelerden yorulduğunu.
Zira bankalarda , resmi binalarda florasan lambaları hepsi ızgara vede plastik bir şekilde izole edilmiştir. Sağlam bir göz zamanla alışabilir vede uzun zamn sonra kesinlikle yorulması kaçınılmazdır. İşe sorum bu benim Power Led'ler iş görürmü ki görürse harika olur. Onuda mutlaka smps yüksek frekansla çalıştırmak gerekir......
birgitay
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Hazar » 06 Oca 2013, 22:04

Hamit bey benden 2 dk önce yazmış balast konusunu, geç kalmışım.

Ben cool white denilen, 5000-6000K ışıkları kullanmayı seviyorum; çoğu kişinin gözünü yoruyor ama alıştım ben. Tungsten ya da soft white sarı ışıkları kesinlikle kullanamıyorum.
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

Sonraki

Serbest Kürsü

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti

Kimler çevrimiçi