Gizlilik Çekinceleri

Serbest Kürsü » Ondan bundan şundan...

Gizlilik Çekinceleri

Okunmamış iletigönderen supernova » 15 Eyl 2009, 01:41

Bu başlık forum yöneticisinin diğer başlıktaki yazının iki kişi arasında olduğunu sölemesi ve yeni bir başlık açabilirsin demesi üzerine açılmıştır.Umarım burayada bi sansür filan uygulanmaz ülkemizde sansürler telefon vs dinlemeleri alışkanlıktır çünkü.

Bende forumdan çekildimi belirterek ; yapılan msj okuma saygısızlığı ve uslup en büyük nedenidir.Bende farklı bir forumda 2 senedir yöneticilik yapmaktayım bir kişinin msjını okumamışımdır.Birde bunu normal bişeymiş gibi sölenmesi çok komiktir. sanki her forumda uygulanan bir olaymış gibi.benm dışımda başka yerde yöneticilik yapan diyaudio üyeleride tepki göstermiştir bu uygulamaya.tabi msjlar silindiği için tepkiler gözükmemektedir.

Katakullilerden filan bahsedilmiş kim kime ne yapıcak.senin ne gibi bir sorumluluğun oluyor burda onuda anlamış değilim.Alım satım köşesinde zaten belirtiliyor sitenin hiç bir sorumluluğu olmadığı.

Onuda geçelim madem bu tarz huylarınız var neden siteyi tanıtan başlığa veya ne biliim uyalması gerekn kurallardan bahsedilen başlığa "özel mesajlar okunur" diye belirtmiosunuz.Su anda ayrılanlar hariç bakalım ozamn kaç kişi kaçırcaktınız siteden!

Daha yazılcak çok şey varda boşa konusuoruz.Usta çırak ilişkisini geçelim babanız yaşındaki birine böyle bir uslup takınan,saçma sapan engellemler yapanlara gereksiz.

Bütün üye arkdaşlara,abilerime saygılar...
"Başkalarının bilgisiyle bilgin olsak bile, kendi aklımız kadar akıllıyız."
Kullanıcı avatarı
supernova
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul

Cevap: ÖNEMLİ DUYURU nun Devamı...

Okunmamış iletigönderen fixxxxxer » 15 Eyl 2009, 02:18

Diğer başlığa yazdığım mesajın silineceğinin farkında değildim, silinmiş... Ben de buraya tekrar yazayım dedim; görmeyen varsa filan...

İlk defa yöneticilerin mesaj okuma yetkisi olduğunu ve hatta okuduğunu ne yazık ki bu forumda öğrenmiş bulunmaktayım, bu, kesinlikle hiç de hoş bir davranış değil, telefon dinlemekten farkı yok... Watergate olayı ya da son senelerde bizde de ortaya çıkan telekulak davası gibi birşey, ipleri elinde tutan taraf, öngörü ve tedbir için hakkı olmadığı halde izleme-dinleme kullanıyor... M.Öztürk'ün de silinen mesajında dediği gibi "özel mesaj, özel mesajdır" okunabilen mesaj değil... Okuma yetkisi olsa dahi yöneticinin bunu yapmaması, üç maymunu oynaması gerekir. Özel mesajların okunabilme yetkisi varsa da bunun forumdaki "forumu yaşatmak için" başlığında olduğu kadar "belirgin" bir şekilde kullanıcılara belirtilmesi gerekir. Nasıl ki adil bir yargı sisteminde telefon kaydı ile yasal yaptırım uygulanamazsa burada da kimse -eğer varsa bile- dönen katakulli için özel mesaja başvurma hakkına sahip değil, bu da "mesuliyet kabul etmiyoruz" gibisinden bir ifade ile belirtilmiş, çok isteyen de mesaj hanesinde özel mesajını saklar zaten, dolayısıyla bu bahane yöneticinin özel mesaj okumasını haklı çıkarmaz... Bunu başka forumların yöneticilerinin de yaptığını söylemek ise tamamen saçmalık, zira kötü örnek, örnek değildir... Kaldı ki yönetici böyle katakulliler çevirilebileceğinden yana şüphedeyse, üyelerarası iletişimi gayet kolay bir şekilde e-mail ortamına taşıyabilir, özel mesaj yerine e-mail gönderimi zorunlu kılınır, maili görünsün istemeyen üye olmaz, olur biter... Olası bir katakullide isteyen elindeki e-maili yasal kayıt olarak çatır çatır kullanır, olay forum dışında kalır. Bir de ağırıma giden nokta şu, yönetici bu olayın ortaya çıkmasında payı olan arkadaşın moderatör yetkilerini elinden alıyor, ben güvenmediğim adama moderatörlük vermem diyerekten, sırf site sahibi ve yetkiler elinde diye... İyi ki de ortaya çıkmış, ilk başta iki tarafa da kabahat buldum ama buradaki tek suçlu yönetici, hadi o kısmı geçtim, peki ben kafasına estiği vakit özel mesajımı okuyabilme yetkisine sahip yöneticiye "güvenemediğim" için ne yapayım? Gücü yeten yetene şeklinde olmamalı bu iş, yok öyle ise başka tedbirler alınır yerine göre... Böyle birşeye kimse sessiz kalmaz, kalmamalıdır da!

Uzun lafın kısası; bu davranış sadece "basit" olarak nitelendirilebilir... Hiç yakışmadı, kim haklı kim haksız konusuna girmem bile, kim haklı belli zaten, forumun tadı kaçtı, dolayısıyla forum ortamından çekiliyorum, üyeliğimi belli bir süre muhafaza edeceğim, belki hatalar kabullenilir, özürler dilenir, sorunlar tatlıya bağlanır diye... Ama bu mesajı yazdığım andan itibaren kimse ile forum üzerinden yazışmayacağım ve hiçbir paylaşımda bulunmayacağım. Durum düzelmezse, üyeliğimi de iptal edip komple çekileceğim.

Herkese saygılarımla...
Kullanıcı avatarı
fixxxxxer
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Öğrenci

Okunmamış iletigönderen maystor » 15 Eyl 2009, 08:53

fixxxxxer yazdı:Diğer başlığa yazdığım mesajın silineceğinin farkında değildim, silinmiş... Ben de buraya tekrar yazayım dedim; görmeyen varsa filan...

İlk defa yöneticilerin mesaj okuma yetkisi olduğunu ve hatta okuduğunu ne yazık ki bu forumda öğrenmiş bulunmaktayım, bu, kesinlikle hiç de hoş bir davranış değil, telefon dinlemekten farkı yok... Watergate olayı ya da son senelerde bizde de ortaya çıkan telekulak davası gibi birşey, ipleri elinde tutan taraf, öngörü ve tedbir için hakkı olmadığı halde izleme-dinleme kullanıyor... M.Öztürk'ün de silinen mesajında dediği gibi "özel mesaj, özel mesajdır" okunabilen mesaj değil... Okuma yetkisi olsa dahi yöneticinin bunu yapmaması, üç maymunu oynaması gerekir. Özel mesajların okunabilme yetkisi varsa da bunun forumdaki "forumu yaşatmak için" başlığında olduğu kadar "belirgin" bir şekilde kullanıcılara belirtilmesi gerekir. Nasıl ki adil bir yargı sisteminde telefon kaydı ile yasal yaptırım uygulanamazsa burada da kimse -eğer varsa bile- dönen katakulli için özel mesaja başvurma hakkına sahip değil, bu da "mesuliyet kabul etmiyoruz" gibisinden bir ifade ile belirtilmiş, çok isteyen de mesaj hanesinde özel mesajını saklar zaten, dolayısıyla bu bahane yöneticinin özel mesaj okumasını haklı çıkarmaz... Bunu başka forumların yöneticilerinin de yaptığını söylemek ise tamamen saçmalık, zira kötü örnek, örnek değildir... Kaldı ki yönetici böyle katakulliler çevirilebileceğinden yana şüphedeyse, üyelerarası iletişimi gayet kolay bir şekilde e-mail ortamına taşıyabilir, özel mesaj yerine e-mail gönderimi zorunlu kılınır, maili görünsün istemeyen üye olmaz, olur biter... Olası bir katakullide isteyen elindeki e-maili yasal kayıt olarak çatır çatır kullanır, olay forum dışında kalır. Bir de ağırıma giden nokta şu, yönetici bu olayın ortaya çıkmasında payı olan arkadaşın moderatör yetkilerini elinden alıyor, ben güvenmediğim adama moderatörlük vermem diyerekten, sırf site sahibi ve yetkiler elinde diye... İyi ki de ortaya çıkmış, ilk başta iki tarafa da kabahat buldum ama buradaki tek suçlu yönetici, hadi o kısmı geçtim, peki ben kafasına estiği vakit özel mesajımı okuyabilme yetkisine sahip yöneticiye "güvenemediğim" için ne yapayım? Gücü yeten yetene şeklinde olmamalı bu iş, yok öyle ise başka tedbirler alınır yerine göre... Böyle birşeye kimse sessiz kalmaz, kalmamalıdır da!

Uzun lafın kısası; bu davranış sadece "basit" olarak nitelendirilebilir... Hiç yakışmadı, kim haklı kim haksız konusuna girmem bile, kim haklı belli zaten, forumun tadı kaçtı, dolayısıyla forum ortamından çekiliyorum, üyeliğimi belli bir süre muhafaza edeceğim, belki hatalar kabullenilir, özürler dilenir, sorunlar tatlıya bağlanır diye... Ama bu mesajı yazdığım andan itibaren kimse ile forum üzerinden yazışmayacağım ve hiçbir paylaşımda bulunmayacağım. Durum düzelmezse, üyeliğimi de iptal edip komple çekileceğim.

Herkese saygılarımla...

Alın benden de okadar, söyleyecek laf bulamıyorum, yazık oldu böyle bir paylaşım ortamına.
Herkese selamlar saygılar, hoşçakalın.
SADECE KENDİN OL!
Kullanıcı avatarı
maystor
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul
Meslek: makine otomasyonu

Okunmamış iletigönderen Hazar » 15 Eyl 2009, 09:18

Halen niçin uzatıyorsunuz anlamış değilim. Ben sizin kadar uzatamayacağım malesef, bu konu hakkındaki son açıklamamı buraya yapıyorum.

1. Foruma kayıt olurken tüm mesajların kayıt altına alındığını onaylamıştınız. İsterseniz kontrol edebilirsiniz.
2. Ne denirse densin, forum sahibi olan her kişinin elinde veritabanı vardır. Bu veritabanının içinde de diğer şeylerle beraber ÖM'ler vardır. Dolayısıyla veritabanına erişen her kişi ÖM okuyabilir. Forum sahibi olup da buraya yazan arkadaşlar da gayet bu yetkiye sahiptir. Bana sakın "ben okumuyorum" demeyin, bu geçerli bir argüman değildir. VT elinde varsa iş bitmiştir. Çoğunuzun en büyük açık artırma sitesi'nde hesabı var (isim veremem ama anladınız), onların mesajlaşmayı okuyan değerlendiren robotları ve bu işle iştigal eden adamları var. Hadi ilgili site yönetimine böyle birşey yazın bakalım, ne cevap alacaksınız. Böyle birçok site örnek verebilirim, alayı ŞİRKET bunların ya. Ben burada bir kişiyim bu kadar tepki çektim. Ve niye çektim(çekiyorum halen) o tepkiyi biliyor musunuz, yalanlamadığım için. Benim kimseden gizlim saklım yok, alttan çevirdiğim işlerim de yok. Herşeyim ortada, herşeyim dobradır. Hayır kardeşim sen yalan söylüyorsun, yanında çalışan elemanından yanlış bilgi almışsın vur kafasına kov işten desem iş biterdi. Ama yalan söylemem, gerçeği söylerim. Sıkıntısını da çekiyorum.
3. ÖM'lerinizin okunmasından rahatsız oluyorsanız, forumda e-mail butonu da vardır. Buradan göndereceğiniz mesajlar direk olarak kişinin e-posta adresine teslim edilir, veritabanında saklanmaz.

Şu andan itibaren, ÖM'lerinin okunmamasını isteyen kullanıcılar için 2 çözüm yolu sunuyorum.
1. ÖM'leriniz açık kalsın ama kullanmayın. E-posta ikonunu kullanın, onu kimse (ben hariç de) takip edemiyor, direk mail sunucusuyla bağlantı kuruyor..
2. ÖM yetkinizi kaldırayım. ÖM alamayın da, gönderemeyin de. Diğer bir kullanıcıyla yine e-posta yoluyla haberleşebilirsiniz.

Bu saatten sonra "pardon bir daha yapmayacağız" desem kim inanır? O yüzden iki seçenek sunuyorum. Kökten çözüm.

Bu konunun altına 2. seçeneği seçenler yazsın, hemen halledeyim...
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Sayfası
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

Cevap: Gizlilik Çekinceleri

Okunmamış iletigönderen Ersoy » 15 Eyl 2009, 11:19

Hazar.,

Konuyu uzatmamak gerek. Özelmesaj okumak, yetkin olsa bile okumak etik olarak abesdir. Yüzde yüz, tepki alırsın.

Diğer arkadaşlada söyleyeyim.

Bankalar soyuluyor diye bankalarıda kapatalım ozaman. Yada otobanda kazalar oluyordiye otobanlarıda kapatalım. Maksat çözüm bulmaksa, aha işte var. iki seçenek sunmuş. Ama bu Hazarın ayıbını kapamaz. o ayrı. Önemli olan yola devam etmek. Burada birsürü paylaştık, tanıştık, yaşadık. Niye ayrılalımki.

Adam bütün ameleliği yapıyor. Hazarında hakkını yemeyelim. Kimse mükemmel değil.

Neyse. Şimdi beni Hazarın avukatı sanmayın. Ne görmüşlüğüm ne konuşmuşluğum vardır. Burada yazılanlar kadar tanırım. Bende yönetimden şikayetçiyim ama pire yüzünden evin yanmasını istemiyorum.
Kainat, düşünceleri değil, hareketleri alkışlar.
Ersoy
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Hazar » 15 Eyl 2009, 11:35

Burada işin sadece etik tarafı insanları rahatsız ediyor zaten. Zaten başka bir tarafı da yok. Drhardware ile olan olay ÖM meselesinden bağımsız, onun bana güttüğü gereksiz kişisel bir husumetten ibaret. Bu işin patladığında kendisinin forumdan ayrılması gerektiğini o da biliyordu, sadece ayrılırken çalışanları sayesinde edindiği bilgiyi kullandı ve eteğindekileri dökerek beni de çaresiz duruma düşürmek istedi. Eyvallah. Ortalama bir Türk insanı olarak insanın ustasından kazık yiyeceğini beklemiyorsunuz ama ne yaparsınız, hayat işte.

Argüman, benim "özel" mesajımı niye okuyorsun'dan ibaret. Ben de cevap olarak kendimce sebeplerimi açıkladım. Daha önce yaşadığım bazı durumlardan kazandığım deneyimle bunu yaptığımı da söyledim. İlk forum yönetimi yaptığım yer değil ki burası. Ama hakikaten, en büyük deneyimi buradan son 1 sene içinde kazandım.

Farkındayım, açıklamalar birşeyi değiştirmeyecek. Sadece cevap vermem gerektiği için yazıyorum, zaten bu olaydan sonra yazılanlara baktığımda şahsımı da güvenilmez olarak tanıyan bir güruh görüyorum karşımda. Forum ve sitenin sizin görmediğiniz birçok uğraşılması gereken şeyi var, ama bunlar sizi haklı olarak ilgilendirmiyor. Ben bunu bir iş gibi, her gün, her saat yapıyorum. Severek de yapıyorum, aynı hobiye sahip insanların bir arada tutulması gibi bir görev kazanıyor burada forum.

Forum da içinde kullanıcısı olmadan bir hiçtir. Açıklamalarımı yaptım, çözümleri sundum. Hak verirsiniz, vermezsiniz tercih sizin; karışamam. Amaç beni boykot etmekse, 693 üyenin önünde bu tartışmayı yaparak bunu zaten fazlasıyla yaptınız. Hem de karşımdakilerin çoğunluğu bu sitenin varolması için maddi ve manevi katkıda bulunan kişiler. Ben kimseyi forumdan kaçırmak için bir davranış yapmadım, yapmam. O yetki başkasına aitti. Yapmaya çalıştığım şey mümkün mertebe, bu kadar aynı hobiyle uğraşan insanı bir araya toplamışken, birlik beraberliği sağlayıp hiç ayrılmamak üzere kaynaştırmaya çalışmaktır. Ağır aksak da olsa, bu birlik beraberlik ortamını dönem dönem yaşadık. Dileğim, kalıcı olması yönünde. Bittiyse, kaldığımız yerden devam etmek istiyorum ben.

İzin verirseniz...
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen Admiral » 15 Eyl 2009, 11:51

bende türkiyenin en büyük forumlarından birinde yöneticiym ve forum refahını sağlamak için bunu bizde yapıyoruz bazı userler üstünde .. hazar ında sabah uyanıp akşama kadar öm leri okuduğnu zannetmiyorum...belliki dikkatini çeken şeyler olmuş ve okudğu öm ler olmuş. bunuda dürüstçe söylüyor zaten..*** ...***...bu konu mail aracılğyla hallolabilirdi..yazdık oldu bu ortama..ayrıca öm de bu kadar özel ne konuşulabilinirki ,***
aslında yapılan doğru bişey değil , bir başkasının öm lerini okumak ama Hazar a karşı yapılan bu davranış sonunda

Evet ben hazar ı haklı buluyorum.
En son Admiral tarafından, 15 Eyl 2009, 11:57 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 değişiklik yapıldı.
Tda1554-Tda7294-Tda8560-Tda1562-Tda2052-Tda7560-Tda2003- Lm1875
Kullanıcı avatarı
Admiral
DIY Audio Fanatiği

İl: Antalya

Okunmamış iletigönderen Hazar » 15 Eyl 2009, 11:55

Admiral, mesajını düzenledim.
Aramızdan ayrılan biri hakkında o kadar keskin görüş bildirmeyi doğru bulmuyorum, ben bile eyvallah diye yaklaşırken başka kimse lütfen laf atmasın. Üstelik kendisi foruma girmeyeceğini bildirmiştir.
Dr. mevzusunu aşalım artık. Geçti.
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

Okunmamış iletigönderen Ersoy » 15 Eyl 2009, 12:45

Hazar.

Duruma bukadar uyar. Bilerekmi yaptın? :lol:

Yabu gemi batar yada yola devam eder.

Bende bir motorsiklet sitesinde yöneticiyim ve öğrendiğimşey; Butip kalabalık sosyal toplulukları bir dişliye benzetiyorum. Zaman zaman dişlinin dönüş hızı artar azalır. İnsanlar arttıkça dişlinin çapıda büyür. Bazıları bu dişde tutunamza savrulur dişlinin dışına çıkar. Dişlinin çapı küçülür, hızı düşer. Ama dişli dönmeye devam eder.
Kainat, düşünceleri değil, hareketleri alkışlar.
Ersoy
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen elektrosenol » 15 Eyl 2009, 12:54

Anaa burda herkes yöneticiymiş ya, tüh benim siteyi çökertmeselerdi bende yöneticiydim :)
Bende bir motorsiklet sitesinde yöneticiyim ve öğrendiğimşey; Butip kalabalık sosyal toplulukları bir dişliye benzetiyorum. Zaman zaman dişlinin dönüş hızı artar azalır. İnsanlar arttıkça dişlinin çapıda büyür. Bazıları bu dişde tutunamza savrulur dişlinin dışına çıkar. Dişlinin çapı küçülür, hızı düşer. Ama dişli dönmeye devam eder.

Ersoy bey sizin motorsikletlerde teknik bilgi düzeyiniz yüksek sanırsam :)
Steryo takılıyorum:)
Kullanıcı avatarı
elektrosenol
DIY Audio Fanatiği

Sonraki

Serbest Kürsü

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir