Gelelim detaya ve "1"in anlamına.
Ben katılımcılık dışında forum hakkında bilgi sahibi sayılmam. Kim nasıl kurar, yönetir, kim nelere yetkilidir, bu işin etiği nedir gibi soruların cevapları net değildir kafamda. Ama genel etik içinde elbette ki özel mesajları kontrol etmek, iki kişinin konuşmasına kulak kabartmaya benzer bir tutum. Forumda özel mesajlarda suç unsuru bulunmasından çekinip mesajları izlemek, Amerika'da Mc Carthy döneminde komünist avına çıkılmasına benziyor. Sn. M.Öztürk'ün dediği gibi, bu sosyal ortamda iş bağlantısı da kurulabilir örneğin. Velhasıl, başka forumlarda katılımcılığın ötesinde görevler almış arkadaşların dediklerinden de anlaşılan, bu uygulamanın yaygınlığı da tartışmalı.
Açıkçası Doktor'un çok emek verdiği, kurulmasına önayak olduğu forumdan böyle ayrılmasının sebebinin basitçe özel mesajların okunması olduğunu sanmıyorum. Foruma yansıyan mesajlarda bahsedilen olaylar tarafların kişiliklerinden ziyade, ayrılığa varan süreç içinde her tarafın savunma-karşı tedbir almaya çalışma şeklinde ortaya çıkan dönemsel psikolojilerini yansıtır görünüyor. Çok bilinen "sen yaptın-ben yaptım" "sen başlattın-ben de böyle yaparım" sarmalına dolanmışız. Yaşanmış olaylara birebir şahit olmadan kendi sonucumu çıkarmam imkansız; şahıslara olan inancıma dayanarak hareket etsem yine bir sonuca varamıyorum. Neticede kimseye haksızlık etmeden taraf almak mümkün olamıyor benim için.
"1"in anlamı ise şudur:
Şu son mesajlar dışarıdan bakanlar nezdinde çok zarar vermiş olmasına rağmen hala Türkiye'nin en kaliteli diyaudio forumu olduğunu savunabileceğim bu ortamın üysei olmaktan mutluyum. Forumda geçirdiğim birbuçuk yılda hiçbirisiyle hobi paylaşmaktan başka düşünce taşımadığım pek çok arkadaş edindim, forum da hayatımda ciddi yer edindi. Bu yüzden forumu terketmek değil, forumda paylaşıma devam etmek düşüncesindeyim.
Tabii işin özü arkadaşlıkları sürdürmek. Sonuçta 10-20 aktif, foruma her gün giren üyesi olan küçük bir topluluktan bahsediyoruz, bu topluluk bir şekilde biraraya gelip iletişimi sürdürebilir. Görüş bildiren arkadaşlarımın son sözleri artık paylaşımda bulunmayacakları ise benim de kendi kendimle forum üzerinden paylaşacağım birşey olmaz.
Son olarak, kayıtlar için:
Sn. Dr. Hardware'e kendisinden öğrendiğim herşey için teşekkür borçluyum. Dilerim, bilgi ve deneyim paylaşma tutkusu da diyaudio'ya tutkusu kadar güçlü bir şekilde sürer.
Herkese selamlar, saygılar.
Ne olur ne olmaz:
emincagatay@gmail.com
Yaptım yaptım kutulayamadım.