Sanırım size soft-on da lazım. (bizim doğmamış preampta da olacaktı bunlar hep.. hem de uzaktan kumanda kontrollü.)
Madem işe giriyoruz kısa bir bilgi ile başlayayım. PGA231x serisi dijital kontrollü stepped attenuatorlardır.
http://focus.ti.com/docs/prod/folders/p ... a2311.html şuradan speklerine baktığınızda oldukça yeterli olduğunu göreceksiniz. Bu alette dikkat edilecek husus, girişte buffer kullanma gereksinimi. Doktor ile bunun çalışmasını zaten yapmıştık, sıfırdan bir analog kartı tasarlamıştı bana. Ama hiç deneyemedik, belki mini-projemizi oldukça geliştirerek "midi" boyutuna da çıkarabiliriz.
Cihaz bir mikroişlemci kullanmak "zorunda" olacağından, az hırdavat çok softavat felsefesine uygun bir şekilde özelliklerimizi belirleyebiliriz.
Özelliklerin listesini yapalım.
Soft-on/off (Amplifikatör güç transformatörüne soft-on devresinden geçerek güç verilir, 3 saniye sonra da PGA'nın mute'ı kaldırılır, tam tersi kapanırken.) (sessiz açılış kapanış)
Son volüm seviyesinin saklanması ya da preset değer oluşturulabilmesi (her açılışta belli bir değerden başlama, potansiyometre emülasyonu)
Volume ramp (ses ilk açılışta yavaşça yükselerek hedef değerine ulaşır)
...
Doktor da baksın bu konuya.
Aklımıza gelenleri ekleyelim, ben de dersler başlamadan halledeyim.
Bu arada TI Türkiye'ye göndermez. Benim elimde PGA var, tekrar hatırlatıyorum

Yok illa almalıyım derseniz eBay'daki semielectric kullanıcısına bir göz atın.