LM1875 ile stereo amfi

Entegreli Güç Yükselteçleri » Küçük ama çok etkili. Entegreli(tümdevreli) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Ynt: LM1875 ile stereo amfi

Okunmamış iletigönderen cagdasbay » 07 Şub 2011, 12:55

Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler.
Aslında bu sorulara boğmamın sebebi devrenin en makul halini pcb leri çıkartmadan belirlemiş olmak... Bulabildiğimiz mkt mkp kondansatörler baya büyük malum. Devreyi yaptıktan sonra kartı pek oynamak istemiyorum. Tabi biraz da hazırcılık yapmış oluyorum :D
p72-f1.gif

untitwqled.jpg

Bahsettiğiniz gibi devrelerdeki direnç, kondansatör değerlerini değiştirmek yada kondansatörleri kaldırmak ton ve kesim frekanslarını değiştirecektir. Pek de bilgim olmadığı için en güzeli devreleri bi şekilde yapıp karta alttan sağdan soldan kondansatör vs lehimleyip keyfime göre bırakmak :D
cagdasbay
DIY Audio Fanatiği

İl: muğla
Meslek: mak müh

Okunmamış iletigönderen e_cag » 07 Şub 2011, 17:36

Hazırcılık iyidir, önce teoriyi pekiştirip önden plan yapmalı ki uyarlamalar kolay olsun. :)

Benim de yapacağım, dediğiniz gibi denemek olur. En fazla test-rig şeklinde, kondansatör ve dirençleri kolay söküp takmak için soket eklenebilir karta. Bol şans dilerim.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Kimyager

Okunmamış iletigönderen cagdasbay » 09 Mar 2011, 14:08

Selam
Biraz(cık) uzun süreden sonra geçen haftasonu halletim amfi ve ton kont. devrelerini.
01012008021.jpg

Giriş cap larını bağlamadım henüz. 1uF mkp ve 2u2 mkt var. Trafo alınca deniycem artık keyfime göre takarım birini. Ton kontrolden potlara kablolamayla bağlantı yapıcam. Dün gece deneme amaçlı çalıştırdım tek kanalını. Sesi bilgisayardan girdim. Ses kartımın çıkışında cap olduğundan devre üstünde dc blokaj kapasitesi kullanmadan, 26 volt simetrik besleyerek çalıştırdım. Herhangi bi problem olmadı. Tabi entegre çok küçük bi soğutucuya bağlı olduğu için kesime gitcek kadar ısındı :D Şuan trafo harici eksiğim besleme için kalite bi kapasite. 10000uf yada 4700 uf gibi piyasa malı kondansatörlerden var elimde ama kullanmamı önermezsiniz herhalde.
Bakalım amfimin geri kalanı ne kadar süre içinde biticek :D
cagdasbay
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen e_cag » 09 Mar 2011, 18:25

Elinize sağlık, çok güzel görünüyor herşey. Büyük kondansatörleri besleme trafosu yanında kullansanız olur bence. Entegrelerin yakınında pcb üzerindekiler için 1000-1500uF iyi birşeyler bulmak lazım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen cagdasbay » 09 Mar 2011, 22:08

Tamamdır. Kartın üzerindeki yerleri kalite kondansatörlerini bekliyo :) Yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkür.
cagdasbay
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen e_cag » 09 Mar 2011, 23:14

Forum da paylaşımınız için teşekkür eder. :D Bitince izlenimleri, kutulamayı, tüm keyifli detayları bekleriz.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen cagdasbay » 24 Mar 2011, 13:01

Sınavlar dersler vs ler derken yine havya tutmayı unuttum bi süredir. En son low esr kapasitelerde kalmıştık. İzmirde iyice bi turlamama rağmen iyice bişeyler bulamadım. Kartta kalan yerine sığacak 470uF 35v kond aldım geçtim. Ne kadar iyi yaptım bilmiyorum ama... Low esr den geçtim, bi rubycon nichicon marka bile denkgetiremedim. Ben mi yanlış yerlerde gezdim bilmem.
Kondansatörler g-luxon marka. Nedir ne değildir bilmiyorum. Üzerindeki yazılar altın yaldız renkte. O hoş gösteriyo :D sıradanlıktan çıkarıyo. Lehimledim geçtim.
Bunun dışında beslemeyle ilgili bi sorum olacak. Doğrultmada kullanılacak diyotların bi önemi var mı? Uygun amperde herhangi bi köprü diyottan daha makul bi seçim var mı? Yada dört diyotla köprü yapıp, hatta bir de diyotlara paralel 100nanolar atsak, burada kullancağımız diyotları seçmede bi öncelik var mı? Diyotlar ses kalitesine ne derecede ve nasıl etki ediyor?
cagdasbay
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen e_cag » 24 Mar 2011, 13:53

Dr. vaktinde egzotik diyotlarla uğraşmanın pek getirisi olmadığını söylemişti. Para harcanacaksa Ersoy'un tavsiyesine bağlı kalıp Siemens gibi güç elektroniğinde oturmuş bir markanın köprüsüne uzun ömür, güvenilirlik açısından harcanabilir.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen cagdasbay » 24 Mar 2011, 13:58

Hızlı cevap :) Piyasadaki köprü diyotlardan kullanmanın çok da bi sakıncası yok yani?
cagdasbay
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 24 Mar 2011, 16:57

Rus malı olduğu söylenenlerden almamak lazım. Bulursanız MUR460-860 veya 1560 hızlı diyot kullanın, daha iyidir. Ya da IXYS gibi markaları yönelin, ucuz köprüler ciddi zarar verebiliyor.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

ÖncekiSonraki

Entegreli Güç Yükselteçleri

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir