Neyse bu kadar reklamdan sonra
Şu anda ampli prempsız çalışıyor. 1 yıl öncesine kadar daha önce forumda yayımladığım basit LM4562 preampla çalışıyordu. Evimdeki universal player (Pioneer DV585A) çıkışları ne yazık ki 10K altındaki yükleri süremediğinden ve bu amplifikatörün giriş empedansı ~6K8 olduğundan bu preampı yapıp kullanmak durumunda kaldım. Ancak daha sonraki çalışmalarımı odamda ve Creative XFI ses kartı + iPod umla gerçekleştirdiğimden ve her ikisinin de çıkış empedansları gayet düşük olduğundan ampliyi sümede herhangi bir sorun yaşanmadı ve preampsız kullanıma başladım. Her ne kadar iPod için tam çıkış yakalayamasam da PC çıkışı ile gayet tatminkar sonuç aldım. Ancak şu yeni yaptığımız Cavalli bufferi de bu ampliye eklemeyi düşünüyorum. Bakalım sound üzerinde ne gibi bir tesiri olacak.
Ancak açıkçası National'ın bu serisinden fazlaca etkilendim ve 4 adet LME49811 sipariş ettim. Bunlarla birlikte elimde olan SAP15 serisi audio darlingtonları da kullanarak dual mono yeni bir dizayn yaptım. PCB si sağolsun Emin tarafından üretildi ve Erhan tarafından içine edildi! Şu anda montaj aşamasındayım ve yakında ortaya çıkacak yeni amplifikatörüm. Çok ciddi bir sound farkı olacağını sanmıyorum ama en azından MOSFET le BJT arasındaki tını farkını irdelemek açısından iyi bi deneyim olacak gibime geliyor.
Yapmak istiyorsan tavsiyem, eski deneyimlerini bir kenara atıp ve bir daha chipamp dinleyememeyi göze alıp yola öyle çıkman! Her türlü yardımda bulunurum ayrıca...
Kolay gelsin.