gönderen Dinozor » 22 May 2009, 17:28
Ben de daha bi havalardan süzüleyim dedim ,fi..fi..tarihlerinde uyguladığım sıcak hava
tabancasıynan pürüzsüz lehim(ya da kalay) uygulaması yapıvereyim dedim...(tabii o el melakeleri çeyrek asır sonra hala yerli yerinde duruyorsa şayet ...bakcez...görcez..)
velhasıl ben de olmayan sıcak hava tabancasını bi arkadeş'ten temin ettim....Arkadaş şöyle bi
uyarıda bulunmayı ihmal etmedi...ABi eski randımanı yoh..bu aletin...Olsun len..kıçı kırık bi
lehim eritecez diyerekden tükkana döndüm....
Aaaaa o da ne..?bu alet olsa olsa bi saç kurutma... Elini ağzına sokuyom...ııhh...ne yapsak
bari şu mereti canlandırıp,devam ederiz dedik...triyak'dan girdik ,reziztans'tan çıktık...
2-3 saatimiz öyle böyle heba oldu vesselam...
Arkadaşlar bu alet kesinlikle bi sıcak hava tabancası olarak nitelendirilemez...saç kurutma
makinasının bi üst katagorisi olan hangi ismi koyarsanız koyun...bi ucube...saç kurutmalar 800-1000 W gibi ..bu zerzavatın üzerinde 2000 W yazıyor??? neyse yine de bi lehimi
eritebilir,sanırım...ben sobaya kömürü doldurup ateşlemeyi...hiç bi katkı maddesi kullan-
madan ,mubalağasız 5-10 saniye'de gerçek bi sıcak hava'ylan yapar idim..bi zamanlar..
Sıcak hava almayı düşünenlerin yan ceplerine...