LM 1876 PCB

Entegreli Güç Yükselteçleri » Küçük ama çok etkili. Entegreli(tümdevreli) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Cevap: LM 1876 PCB

Okunmamış iletigönderen e_cag » 11 Haz 2008, 21:22

Hazar yazdı:Hayırlı olsun. Güle güle dinleyin. Nasipse ben de 9.1'leri sahipleneceğim yakında :oops:

Teşekkür ederim, dilerim 9.1'leriniz çabuk gelir. (Doktor'dan mı ki acep?) Hala dinleyemedim şu Wharfdale'lerden.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Kimyager

Cevap: Cevap: LM 1876 PCB

Okunmamış iletigönderen Hazar » 11 Haz 2008, 21:32

e_cag yazdı:
Hazar yazdı:Hayırlı olsun. Güle güle dinleyin. Nasipse ben de 9.1'leri sahipleneceğim yakında :oops:

Teşekkür ederim, dilerim 9.1'leriniz çabuk gelir. (Doktor'dan mı ki acep?) Hala dinleyemedim şu Wharfdale'lerden.

Doktorda ilkin 2 takım 9.1, bir takım 9.6 vardı. Bir seti 9.6'lara rear olarak kullanıyordu, öteki bilgisayar odasındaydı. Takip ettiyseniz 9.6'lar forumdan bir arkadaşa satıldı, bir set 9.1 de başkasına satıldı sanırım o kadarını takip edemedim. Sonuç olarak doktorda bir takım 9.1 kaldı, onu da mesut bir şekilde kullanıyor. Ankara'ya gidip doktor müsait olduğunda dinleyeceğim, sesi hoşuma giderse Bursa'daki CD BANK'tan alacağım. Bu işler olana kadar amplifikatör ve digital giriş kısımlarını halledeceğim. Uzun hikaye. :roll:
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Sayfası
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

Okunmamış iletigönderen e_cag » 11 Haz 2008, 21:44

Bol şans dilerim. Siz söyleyince hatırladım, Doktor en son 9.6'ları göndermişti. İstanbul'da doğubank'a bakayım ben de, belki bağlı bir çiftin sesini duyarım orada. İyice merak yaptım valla :) Bu haftasonu erken kalkacağım anlaşılan. Umarım çok fazla beğenmem Wharfdale'leri.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Hazar » 11 Haz 2008, 21:45

Doğubank'ta yoktu pek. Yine de bakın tabi, Dikmen Ticaret olacaktı orada, bir ara satıyorlardı sonra kaldırdılar..
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

Okunmamış iletigönderen e154 » 11 Haz 2008, 23:51

beğenirim diyorsan dinleme. ben dinledim doktorda.
e154
DIY Audio Gurusu

İl: Ankara
Meslek: Elektrik Teknikeri

Okunmamış iletigönderen Hazar » 11 Haz 2008, 23:54

e154 yazdı:beğenirim diyorsan dinleme. ben dinledim doktorda.

Beğenmedin mi?
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen e154 » 12 Haz 2008, 00:19

beğenilmezmi yaw dehşet bişeydi. kesinlikle sesin hoparlörden çıkktığı anlaşılmıyor. başka hoparlör olsa ben burdayııııım ben burdayıııımm diye yırtınır. bi 900ytl olsa hemen alacam.
e154
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen drhardware » 12 Haz 2008, 09:54

Ühüüüü... Yaw bi gecede bu kadar posting yapılmaz ki... Nası okuycaz?
Neyse e-cag dost (adını hatırlayamadım kusura bakma) yaw bu kadar mı işçilik olur? Ben de vakti zamanında TDA2050 li bi amfiyi PSU içine gömdüydüm de iki gün sonra düzgün monte etmediğimden entegrelerden birinin gövdesi şasiye değerek epey ağır bi infilaka yol açtıydı!
Hakkaten bu şartlar altında ve bu malzemeyle daha iyisi düşünülemez! Eline sağlık.
Bu kutu meselesini kökten çözmemiz gerekiyo ama nasıl?
Diğer taraftan, Wharfedale Diamond serisi çok çok iyi bi seri diildir. Ancak aynı seviyedeki Avrupa ürünleri 2000YTL ve üzerinde satılırken 900-1000YTL ye 9.6 almaya kesinlikle itirazım olmaz. Üstelik kalite olarak da aralarında ciddi bir fark bulamazsınız (gerek estetik gerek sonik olarak). Şu an elimde bir takım 9.1 var (eskiden de bir takımdı, sanırım Hazar yanlış hatırlıyor) bana maliyeti 250YTL civarında ve o fiyata daha iyi ses veren herhangi bir nesne dinlemedim şimdiye kadar!
Kimse kusura bakmasın, 30 yıldır müzik, 10 yıldır kaliteli müzik dinlerim, pek çok hifi/hiend sistem dinledim, fiyatlarını burada yazmaya kalksam bazılarınız gece uyuyamaz! Ben asla 19 bin avroluk Euphonia'yla veya 10 bin pound'luk SCM50'yle Wharfedale'yi mukayese etmem, ama neticede "ne kadar köfte o kadar ekmek". Ben istiyorum ki şu Sony, Pioneer hastalığından kurtulun. Gerçek hifi markaları dinleyin, Wharfedale'de Çin malı olmasına rağmen hifi dir. Ve işte yavaş yavaş siz de farkına varıyorsunuz ki, piyasada hifi niyetine 500YTL üzeri satılan ürünlerden çok daha iyi işler çıkartabiliyorsunuz DIY olarak, e şimdi size nasıl derim "gidin 5000 liralık hoparlör alın, olmadı ikinci el bakın, yetmedi arabanızı satın!" Bu bize uygun bir mantık değil!
Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu

Okunmamış iletigönderen e154 » 12 Haz 2008, 14:02

drhardware yazdı:Ühüüüü... Yaw bi gecede bu kadar posting yapılmaz ki... Nası okuycaz?

akşamları bekleriz 8) 8) 8)
e154
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen e_cag » 12 Haz 2008, 17:40

Bakayım, haftasonu Doğubank'ta bulabilirsem bir dinleyeyim Wharfdale'i. Muhtemelen beğeneceğim sesini ya, sonra ne olur, bilmiyorum. Jamo'ları göndermeyi denerim belki henüz ambalajları içinde dururlarken.

Yüreklendirici sözleriniz için teşekkür ederim Doktor, adım Emin, estağfurullah. Kutunun beğendiğim bir yeri varsa arkadaki pleksi plaka. Hem işlemesi zor değil, hem de işlenmiş yüzeyler pırıl pırıl oluyor. Kutunun geri kalanına bişey yapmadım zaten. Biraz zımpara ile metal üzerindeki gri boyayı rastgele sıyırarak eskittim. Düğme eski bir laboratuar cihazından çıkma. Ön paneli de mdf üzerine siyah su bazlı boya + metalik efektli boya + biraz zımpara + en son cila ile yapıverdim. Tüm malzemeler elimin altında vardı zaten, denedim, böyle bişi çıktı ortaya, kutunun kalanına uyar dedim ben de.

Evet, kutu işi sorun olmaya devam ediyor. Bir kaç çözüm geliyor aklıma. Hazır kesilmiş ahşap, aluminyum gibi malzemeleri birleştirerek iyi birşeyler olur gibi geliyor ya, bir kaç ay sonra çalıştığım firma semt değiştirince daha çok malzeme ve kaynağa ulaşabileceğim. Peter Daniel'in kutuları da sonuçta iyi kesim makineleri ve düzgün malzemelere dayanıyor. Tabii benim farkım birazcık daha :) maliyet duyarlı olmam. Canım fena çekiyor şöyle düzgün kesilmiş 5-10 mm aluminyum levha ön panel ile yanlarda ahşabı birleştirmeyi ama fiyatlar hakkında hiç fikrim yok henüz. Bu konuda yol almaya başlarsam 3886 çiftimi kutularım artık.

Selamlar,

Emin
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Önceki

Entegreli Güç Yükselteçleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir