Ütüyle Baskı Hakkında Ufak Bir Tiyo

Diğer Bilgiler » Ana sayfada yayınlanabileceğini düşündüğünüz herhangi bir bilgiyi buraya gönderin.

Okunmamış iletigönderen Hazar » 20 Oca 2008, 13:46

Ben Doktordan aldığım Lexmark yazıcıyı kullanıyorum. Sonuçtan oldukça memnunum. Okulda HP ve OKI(renkli!) yazıcı denedim. Hepsinden memnun kaldım. Ama HP, görüntüye yatay çizgiler çiziyordu sanki..
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Sayfası
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

İl: İstanbul

HP

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 22 Oca 2008, 12:21

Benim denemelerimde toner olduğu gibi bakıra geçti. Bazen belirli bölgelerde bakıra tam yapışmadı. Ancak sonuçlar oldukça iyi gibi. Sanırım dolma toner arkadaşımın yazıcısı. Orjinal HP ile denemek lazım. Aslında aynı toneri üreticiler birbirinden farklılaştırıyormuş, uygun tip toner dolumunda orjinal-dolma pek farketmeyebilir.

Kağıt olarak grii_35 arkadaşımızın ısıl transfer kağıdını kullanıyorum. Oldukça rahat kullanımlı, anlattığı gibi. Ancak eritmekte kullandığım asit kimya laboratuarından alındığı için oldukça saf ve kuvvetli. Fiyat olarak bakkaldan farklı değil ama 10 kat güçlü diyebilirim. Bu yüzden tonerin üzerinden bakırı hafifçe traşlamış bazı yerlerde, ama kullanılabilir düzgün olarak çıktı yollar.

Lexmarka baktım, maalesef pek yaygın değil, bu durumda HP en makul çözüm gibi duruyor. Daha sonra diğer tip kağıtlarla da deneme yapacağım. Eminim kuşe kağıt bile iyi sonuç verecektir. Unutmadan, 4 dk. ısıtma, bastırmadan yeterli oluyor.

Kolay gelsin..
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Re

Okunmamış iletigönderen e_cag » 24 Oca 2008, 01:42

Bu arada, kalem markası ne olursa olsun siyahını kullanın arkadaşlar. Laboratuarda cam eşya üzerine yazmak için her gün kullanıyoruz ve sonra yıkıyoruz, en zor çıkan hep siyah. Bir de, -yine işte öğrendiğim bir şey- kalemi kullanmadan önce cam gibi bir yüzeye bir iki çizgi yapıp, boyanın uca tam ve kıvamlı gelmesini sağlayıp rötuş veya çizimi mümkün olduğunca eksiz ve tek seferde yapmaya çalışmanızı önereceğim. Kalemle yapılan baskıda hatalar hep çizgi tam kurumamışken üzerinden geçildiği için boyası incelen yerlerden oluyor. Bir kısım rötuş yaptıktan sonra tekrar aynı yerden geçmek gerekirse de pertinaksı önce mümkünse 70-80 derece sıcakta bir saat kadar kurutmak fayda ediyor.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Meslek: Kimyager

RE

Okunmamış iletigönderen e_cag » 28 Oca 2008, 00:46

Taksim Net Fotokopi'dan kağıdı aldım. Yalnız, arkadaş fiyatlandırma konusunda sıkıntılıydı biraz. Normalde bu kağıtlarla baskı yapınca 5 lira alıyormuş falan filanmış derken, kağıdı tanesi 4 YTL'den verdi.

İlk deneme hüsran. Kağıdın ters yüzünü koymuşum. Şirketin ofis printeri-yazıcı kombosunda denedim çıktı almayı, rezil olacaktım az daha. Kağıdı ters koyunca baskı yapılacak yüzü makinenin sıcak silindirine yapıştı. Neyse ki bir kaç a4'e çıktı alınca makine temizlendi. Ben yanıyordum, siz yanmayın.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Nasıl Yaptınız?

Okunmamış iletigönderen e_cag » 31 Oca 2008, 01:54

Selam,

Ofis Fotokopi-printer'den çıktı almayı tekrar denedim, sonuç yine olumsuz. Makinenin tambur sıcaklığı fazla geliyor, kağıt makinenin içine yapışıyor. Ne tür laser printerden çıktı alıyorsunuz? Başınıza benzer bir olay geldi mi?
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 31 Oca 2008, 12:05

Açıkcası NetCopy şımarmış. Ben A3 boyutundaki kağıdı 2 YTL'ye almıştım. Zaten kağıdın bir mat bir de parlak yüzü var. Mat yüzünde flexi gibi bir yazı vardı galiba. Ama Xerox 3117, Konica vs. yazıcılardan çıktı aldığımda herhangi bir yapışma olmadı. Ama ben önce A4 kağıda çıkış alıyorum, sonra transfer kağıdından uygun bir boyutta parça kesip A4'ün üzerinde parlak yüzü yukarı gelecek şekilde bantlıyorum.

Bu tip kağıtta ıstma çok kritik, açıkcası yüksek ısıya çıkıp sonra da plaket soğumadan sıcak iken kağıdı kaldırmak gerekiyor.

Ben orjinal tonerli HP yazıcıyı tercih ederim.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

RE

Okunmamış iletigönderen e_cag » 31 Oca 2008, 12:29

Yanıt için teşekkür ederim. :)

Fotokopi makinesi bozulacak sandım, neyse ki birkaç kopyadan sonra gölgeli basmayı bırakarak düzeldi. Bir de normal yazıcıda denemeden önce sorayım dedim. Anlaşılan fotokopide pişirme sıcaklığı lazer yazıcıdan daha yüksek. Bu arada kuşe kağıt benzeri bir kağıtla 4 denemeden sonra en tatmin edici olan ikisini seçip kartı da basmış bulundum.

Enteresan bir kağıt buldum ofise gelen broşürleri kurcalarken. Saten parlaklığında, kalınca bir kağıt. Yüzeyinde hafif, ince bir lak var. Sıcaklığı tutturunca çok iyi sonuç verdi ama sıcaklık çok yüksek olursa boş kağıt yüzeyinden plakete biraz yapışma oluyor. Baskıdan sonra biraz soğumasını bekleyip suya atıyorum kağıtlı plaketi. İnce yollar dahil güzel sonuç veriyor ve kağıdı soyarken baskı kalkmıyor. Bir ara soracak bir kağıtçı bulup örneği gösterebilirsem sizlerle paylaşacağım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen tamircihasan » 12 Mar 2008, 03:30

arkadaşlar yapmayın bizim okulda hp 1018 yazıcı vardı ordan propic diye cok incel yol bulunan bir baskıdevrenin çıktısını alıp ütüedik ve sonuç rezalet daha sonra eve geldim ve xerox phaser 3117 den koyu modunda çıktıyı aldım ve ütüledim. veeee baskıdevre kalemi ile en ufak bir düzeltmeye dahi gerek kalmadan 2 bacak arasında yol geçen yerleri bile sorunsuz çıkarttım. xerox phaser 3117 ile smd kart bile basabilirim... işte hp de olmayan çıktı ziftleştirme özelliği:

Resim

buda xerox phaser 3117den çıktısını alıp ütülediğim ve erittiğim plaketin erittikten sonra scanner ile taranmış hali:

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
tamircihasan
DIY Audio Takipçisi

Olursa ne ala

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 12 Mar 2008, 10:20

Hasan kardeş valla Xerox 3117 ile bu iş olursa göbek atarım :)

Çünkü uzun süre PNP de dahil olmak üzere bir sürü kağıt denedim, sonuçta dolma HP toner ile elde ettiğim sonucu tam elde edemedim. Gidip neredeyse yeni yazıcı fiyatına orjinal toner aldım, bana mısın demedi. Keşke HP yazıcı alsaydım diye hayıflandım. Bir süredir de HP yazıcı ile benim Xerox'u takas edeyim diye uğraşıyorum. Tanıdıklardaki daha büyük Xerox yazıcılarla da denedim, olmadı.

Bahsettiğin ziftleştirme seçeneklerini de denedim, sonuç eh işte, ama HP ile pat diye oluyor.

Acaba ütüleme sıcaklığı ve süresini mi tutturamadım diye 3-5-7-9-11 dk. ütüledim, sonuç yok. Sen nasıl ütülüyorsun acaba, beceremiyorsam kapıya "son ütücü aranıyor" diye ilan vermeyi düşünüyorum :)
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Hazar » 12 Mar 2008, 14:38

Xerox'un driver penceresi ile Samsung'unki aynı, ilginçtir.
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Sayfası
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

ÖncekiSonraki

Diğer Bilgiler

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti

Kimler çevrimiçi