Ütüyle Baskı Hakkında Ufak Bir Tiyo

Diğer Bilgiler » Ana sayfada yayınlanabileceğini düşündüğünüz herhangi bir bilgiyi buraya gönderin.

Okunmamış iletigönderen e154 » 02 Arl 2007, 18:27

ölçek??????????
e154
DIY Audio Gurusu

İl: Ankara
Meslek: Elektrik Teknikeri

Okunmamış iletigönderen stromkreis » 02 Arl 2007, 18:31

e154 yazdı:ölçek??????????

Perhidrolün derişimi beklemekten dolayı değiştiği için ölçü sürekli değişiyor.Artık dondurma kabına 2-3 cm yüksekliğinde kadar tuz ruhu koyup gözle görülür derecede reaksiyon hızlanana kadar perhidrol ekliyorum.Az önce bide staedtler kalemle denedim yine yalan oldu...
Kullanıcı avatarı
stromkreis
Yeni Üye

Okunmamış iletigönderen e154 » 02 Arl 2007, 22:52

birazda su koyarak dene. yani üçünüde koy.unutma ilk önce suyu koy sonra tuz ruhunu..
e154
DIY Audio Gurusu

Cevap: Ütüyle Baskı Hakkında Ufak Bir Tiyo

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 30 Arl 2007, 01:20

grii_35 yazdı:ewt arkdaşlar başlıktada bahsettim ufak bi tiyo ama bu gerçekten işinizi büyük ölçüde kolaylaştırıyor. heralde hepimiz ütüyle birçok baskı şekli denemişsinizdir lüşe kağıda A4 e aydıngere asetatlı kağıda ama şimdi belki birçoğunu daha önce duymadığı bişey söyliycem. ütüyle baskı yönteminde baskının kolayca kağıttan plakete aktarılması konusudna benim denemelerim dahilince en yi sonuç aldığım malzeme ısıl transfer kağıdı. Bu kağıt noormalde sermaik üzerine baskı yapmakta kullanılıyor o seramiklerin üzerine yazpılan motifler önce yazıcıdan bu kağıtlara bırdanda yüksek sıcaklıkta fırınlar içersinde seramiklere aktarılıyor ve 1 e 1 bütün üzerindekiler aktarıyor. işin en güzel kısmıda şu belki aranızda daha önce maket yapmış olan arkdaşlarımız vardır. hani maketlerin üzeine yapışkanları vardır simgeler yazılar falan onları nasıl böyle suyla temas ettirdiğinizde kağıdın üstünde kayıp çıkıyorda bu ısıl transfer kağıdıda aynı şekilde önce plaketi hazırlıyorsunuz ardından lazer yazıcıdan bu kağıt üzerine çıktı alıyorsunuz tıpkı dieğr baskıalrda olduğu gibi ardından baskı bittikten sonra plaketi suya bırakıyorsunuz 5-10dk sonra kağıdı kıyısından tutup tıpkı stickerları yağlı kağıttan ayırır gibi çekiyorsunzu ve işte kağıt hiç uğraştırmadan plakaet üzerinde tüm hatları bırakarak ayrılıyor. işte bu akdar basit ve yollar üzerinde ne kağıt parçaları kalıyor nede başka bişey sadece lazer yazıcıdan çıkan o boyalı yollar kalıyor o kadar ardındanda asite atıyorsunuz ve devreniz hazır :) umarım kağıdı ve olayın kolaylığı anlatabilmişimdir :)

Ya Grii_35 Kardeş,

Şu ısıl transfer kağıdını aldığın yeri söylesen ya da bir 50 tane de bize yollasan sana çok zahmet olur mu diyorum. Ücretini hemen yollarım ya da buradan istediğin elektronik parça varsa gönderirim. Senin kullandığın tip transfer kağıdını bir türlü bulamadılar, yani oluyor da senin metod daha iyi ve ucuz görünüyor.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul

Okunmamış iletigönderen hacı » 30 Arl 2007, 19:15

arkadaşlar asit hazırlama yöntemi olarak aynı ölçekle,1 perhidrol,3 tuz ruhu baz alınabilir,ben su koymadan yapıyorum hiç problem olmuyor ama bazen perhidrolun saflık derecesi değişebilir eğer çok kuvvetli ise 1 ölçekte su konabilir.denememişsen deneyebilirsin bu yoluda stromkreis
hacı
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 15 Oca 2008, 18:07

Grii_35 kardeş, sen bu ısıl transfer kağıdını ne kadar süre ütülüyorsun merak ettim. İki deneme yaptım, ikisinde de toner kağıttan tam plakete geçmedi. Yaklaşık 6-7 dk. son dereceye çıkarılmış ütüyle ütüledim, fazla bastırmadan. Eğer az ütülüyorsam tama ama yoksa tonerden şüphelenicem.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen grii_35 » 17 Oca 2008, 02:23

hoparlör yazdı:Grii_35 kardeş, sen bu ısıl transfer kağıdını ne kadar süre ütülüyorsun merak ettim. İki deneme yaptım, ikisinde de toner kağıttan tam plakete geçmedi. Yaklaşık 6-7 dk. son dereceye çıkarılmış ütüyle ütüledim, fazla bastırmadan. Eğer az ütülüyorsam tama ama yoksa tonerden şüphelenicem.

şöyle söyliyim toner biraz fark ettiriyo şöyleki mesela fotokopi çektirip denedim 3 denemede başarısız oldu bende hp 1018 lazer yazıcı var onunla yaptığımda her defasıdna oluyor ısı olarak öyle çok yüksek ısıya gerk yok yani ütüyü yarı ayara alıp ütülüyorum plaket ısınınca biraz bekliyorum bakır atmasın diye sorna tekrar dewam ediyorum ütülemeye sornasında soğumasını beklemden su dolu bi kabın içersine tıyorum plaketi ve bingo yollar plaket üzerinde kalıyor kağıt ise yağ gibi kaıp çıkıyor üzerinden
grii_35
DIY Audio Fanatiği

Sonuç veren yazıcıların listesi

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 17 Oca 2008, 13:49

Aslında orjinal tonerinden düzgün sonuç alabildiğimiz yazıcıların listesini çıkarsak çok faydalı olur düşüncesindeyim.

Ben de evde Xerox Phaser 3117 var. Sırf rahat PCB yapabilmek için gidip orjinal toner aldım. Daha önceden amcamların Konica-Minolta renkli çıkışları vardı, onun toneri daha yoğun olduğu için tercih ediyordum. Ama eve yzak olduğu için pratik olmuyordu. Olmadı onu tekrar deneyeceğim ama evdeki sonuç verse çok memnun olurum.

HP1018 ok demek ki. Var mı başka model belirtmek isteyen?
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen e154 » 17 Oca 2008, 18:42

bendede hp 1018 var ama toner orjinal değil gayet güzel.
e154
DIY Audio Gurusu

Nihayet

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 20 Oca 2008, 01:34

Arkadaşlar evde baskılı devre yapmak konusunda herhalde benim kadar uğraşıp da sonuç almakta bu kadar başarısız olan yoktur.

Israrla dışarıda yaptırmak yerine kendim uğraşıyorum, denemedik ne kağıt kaldı ne de toner. En son grii_35 arkadaşımızın metodunu denedim, olmuyor bir türlü derken galiba işin sırrını çözdüm.

Renkli yazıcıların siyah tonerleri farklı, tabaka halinde pürüzsüz ancak ısıtılınca tabaka halinde de dağılıyor. Samsung ve Konica Minolta denedim. Ancak KonicaMinolta kuşe kağıtla ortalama sonuç verdi, hatta ilk Kabipara'nın Darlington devresini yaptım ve iyiydi.

Piyasadaki her türlü PNP, kuşe, elişi, asetat, sert yüzey transfer kağıdı, ısıl transfer kağıdı denedim. 7-8 tane 10-15 cm. plaket öldürdüm, ve acayip zaman kaybettim. Fazla ısıtmadan balon gibi şişenden tutunda oje ile düzelttiğim halde asite atınca buhar olan pertinakslar ve epoksiler telef ettim. Pertinaks kesmek için de el testeresinden matkap ucuna takılan hızara ve de dekupaj testeresine bir sürü deneme yaptım. El testeresi en emin yolmuş.

Ve sonunda sayenizde olayı çözdüm gibi. Xerox tonerleri uzun süre ısıtmak gerekiyor. Dolum tonerlerin hepsi kaliteli olmuyor.

Ama HP'nin tonerleri kolayca oluyor. Biraz arada delikler var, ama en azından şekil düzgün çıkıyor. Büyük alanları oje (kahverengi:) ), küçük bölgeleri pertinaks kalemi ile düzeltiyorum. HP1200 ödünç aldım bu gece ve kesinlike fark büyük.

Aslında piyasada en yaygın yazıcı HP'dir ama eve alınca daha ucuz diye xerox tercih ettim. Kağıda baskıdan yana daha ekonomik ve iyi ama maalesef iş PCB yapmaya gelince maalesef:(

Prototip ya da sadece bir adet yapılacak devreler için evde olması büyük kolaylık, yoksa dışarıdan alıp taşımak bazen sorun olabiliyor. Taze taze yapmayınca toner çiziliyor ya da özelliğini kaybedebiliyor.

Yani devre testlerinden daha çok bununla uğraştığıma yanmaz mıyım şimdi.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

ÖncekiSonraki

Diğer Bilgiler

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir