e154 yazdı:ölçek??????????
grii_35 yazdı:ewt arkdaşlar başlıktada bahsettim ufak bi tiyo ama bu gerçekten işinizi büyük ölçüde kolaylaştırıyor. heralde hepimiz ütüyle birçok baskı şekli denemişsinizdir lüşe kağıda A4 e aydıngere asetatlı kağıda ama şimdi belki birçoğunu daha önce duymadığı bişey söyliycem. ütüyle baskı yönteminde baskının kolayca kağıttan plakete aktarılması konusudna benim denemelerim dahilince en yi sonuç aldığım malzeme ısıl transfer kağıdı. Bu kağıt noormalde sermaik üzerine baskı yapmakta kullanılıyor o seramiklerin üzerine yazpılan motifler önce yazıcıdan bu kağıtlara bırdanda yüksek sıcaklıkta fırınlar içersinde seramiklere aktarılıyor ve 1 e 1 bütün üzerindekiler aktarıyor. işin en güzel kısmıda şu belki aranızda daha önce maket yapmış olan arkdaşlarımız vardır. hani maketlerin üzeine yapışkanları vardır simgeler yazılar falan onları nasıl böyle suyla temas ettirdiğinizde kağıdın üstünde kayıp çıkıyorda bu ısıl transfer kağıdıda aynı şekilde önce plaketi hazırlıyorsunuz ardından lazer yazıcıdan bu kağıt üzerine çıktı alıyorsunuz tıpkı dieğr baskıalrda olduğu gibi ardından baskı bittikten sonra plaketi suya bırakıyorsunuz 5-10dk sonra kağıdı kıyısından tutup tıpkı stickerları yağlı kağıttan ayırır gibi çekiyorsunzu ve işte kağıt hiç uğraştırmadan plakaet üzerinde tüm hatları bırakarak ayrılıyor. işte bu akdar basit ve yollar üzerinde ne kağıt parçaları kalıyor nede başka bişey sadece lazer yazıcıdan çıkan o boyalı yollar kalıyor o kadar ardındanda asite atıyorsunuz ve devreniz hazırumarım kağıdı ve olayın kolaylığı anlatabilmişimdir
hoparlör yazdı:Grii_35 kardeş, sen bu ısıl transfer kağıdını ne kadar süre ütülüyorsun merak ettim. İki deneme yaptım, ikisinde de toner kağıttan tam plakete geçmedi. Yaklaşık 6-7 dk. son dereceye çıkarılmış ütüyle ütüledim, fazla bastırmadan. Eğer az ütülüyorsam tama ama yoksa tonerden şüphelenicem.
Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir