Ütüyle Baskı Hakkında Ufak Bir Tiyo

Diğer Bilgiler » Ana sayfada yayınlanabileceğini düşündüğünüz herhangi bir bilgiyi buraya gönderin.

Para Para Para

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 21 Kas 2007, 16:22

Yapılan işin kaliteli olması ve zahmetsiz gerçekleştirilmesi açısından 1-2 YTL'nin biz amatörler için önemi olmadığını düşünüyorum. Kağıt denemelerimden bir tek Kapibara'nın Darlingtonunu yaparken sonuç aldım. Kuşe kağıt az ya da çok ütülenirse ya da farklı yazıcılardan çıkış alınsa da tonerin hepsini bakıra aktarmıyor. PNP mavi kağıtlar da en son 3 YTL felandı galiba 4-5 YTL olmuş. Böyle bakınca A3 formatında sert zemin transfer kağıdı 1,25 YTL bana pahalı gelmedi. Keşke fotokopi fiyatına olsa ama işini tam görecekse zaten A3'e bilmem kaç tane devre sığdırırız. Zaten denemek için aldığım foto kağıtları fazlasıyla zarar uğrattı beni, bıktım yani.

İstanbul'da bir yer buldum ama A4 formatında 100 taneyi 45 Euro'ya satıyor, Şişli'de.

http://www.astreklam.com/index.php?page ... &Itemid=28

Daha fazla debelenip büyük kırtasiyelere dalmaktansa denemek için sipariş vericem. Akşama da açık zemin transfer kağıdını test edicem, aslında tişört baskısı için kullanılıyor.

En iyisi mi Grii sen bize oradan birer top ısıl transfer kağıdı gönder de bu işi halledelim gitsin.:)
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul

Okunmamış iletigönderen mehmet-salih » 23 Kas 2007, 21:13

sagolasın ustad güzel tecrübe ama kagıdı bulmakta biraz zorluk çekiçez.
mehmet-salih
DIY Audio Fanatiği

İl: GöLHiSAR/BURDUR
Meslek: ögrenci

BIKTIM BU KAĞIT İŞİNDEN

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 27 Kas 2007, 13:47

Ankara'da OTS'de A4 kağıt yaklaşık 1 YTL. Tek tek de gönderiyorlar.

http://www.ots-transfer.com/?gclid=CM68 ... HgoddFI6Fg

Karaköy de ise mavi transfer kağıdı 5 ile 7 liraya satılıyor. Bence bu elektronik öğrencilerini kazıklamak için şişirilmiş bir fiyat.

MagicPress ise 2$, kuşe kağıt da iş görüyor ama düzgün ve detaylı olsun derseniz zor yahu.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen stromkreis » 01 Arl 2007, 04:51

Bu sert zemin transfer kağıdı denen mereti istanbulda nerden temin edebilirim?(Tek olarak)
Kullanıcı avatarı
stromkreis
Yeni Üye

Kağıtlar

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 01 Arl 2007, 12:36

Baskılı devre yapımına sardığımdan henüz devrelerimle uğraşamıyorum.

Son denemelerimde şuna ulaştım:

Magic Press adlı PNP kağıt ile aldığım sonuç kuşe kağıttan daha kötü. Aslında mükemmel olmasını bekliyordum ama toner yeterince bakıra geçemiyor, üç denemede sonuç kötü. A4 boyutu 2,4 YTL idi.

Açık zemin transfer kağıdı idare eder, ama kuşe daha ucuz ve bu kağıtla uğraşmaya değmez.

HP Photo Glossy gibi kağıtların iyi netice verdiğini duydum, Internet'den baktım ve de alıp denedim ama toner tutmuyor, şekillerin ortaları beyaz kalıyor. Olmadı yani.

Elişi kağıdı ile kuşe hemen hemen aynı sonucu veriyor ama kuşe daha iyi gibi. Kırtasiyede A4 boyutu 50-100 kuruş.

Aslını sorarsanız amatör çalışma için yeterli, biraz da oje ve baskı devre kalemiyle durum idare eder gibi.

Ama jilet gibi sonuç isterseniz -ki ben buna takıntılıyım- bu durumda ben en iyi sonucu sert zemin transfer kağıdı ile elde ettim. Aslında bardak, alüminyum gibi zeminlere 3 dk. ısıtma ile keskin kontürlü çıkış alınabiliyor. Geniş alanlarda tonerden kaynaklanan çok küçük delikle olabiliyor ama dert değil, bu kadarı olacaktır. Bu kağıdın tek farkı, aslında yüzeyinde plastik bir tabaka olması ve henüz kağıt tam soğumadan sıcak-ılık arası iken baskılı devreden çıkarılması. Yoksa bu plastik tabaka bakırın üzerine yapışıp kalıyor ve çıkarmak için gene ısıtmak gerekiyor. Zahmetli iş.

İstanbul'da bu kağıdı Taksim'de Net Fotokopi'den aldım, Tarlabaşı'na giderken hemen sağda Bedaş'a giden yolun başında soldan ilk sokakta. A3 boyutunda 2 YTL. Ama bir de İnternet'den İlhan Kağıtçılık da buldum, Mecidiyeköy'de imiş. Kağıdın adı FlexiTrans.
http://www.ilhankagit.com/modern.html

Bu yöntemle aslında renkli lazer çıkışlarını bile alüminyum üzerine felan alıp üzerine de koruyucu bir vernikle ön panellerde kullanabiliriz. Yöntemi tam çözmeye çalışıyorum, aslında ısı ayarlı makinası var bunun, üzerine silikon pad konuyor felan. Tavsiyem ısı ölçen bir multimetre ile ütünün taban ısısını ölçüp ısı kademesini ona göre ayarlamanız. Bir iki deneme sonra herhalde bu kağıdı kullanacağım, bakalım asit sonrası ne yapacak.

Kullandığınız yazıcının toner yoğunluğuna dikkat, dolma tonerler çizgi atabiliyor ya da yoğunlaşmıyor, evdeki yazıcım gibi.

Kolay gelsin.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Cevap: Kağıtlar

Okunmamış iletigönderen stromkreis » 01 Arl 2007, 20:03

hoparlör yazdı:Baskılı devre yapımına sardığımdan henüz devrelerimle uğraşamıyorum.

İstanbul'da bu kağıdı Taksim'de Net Fotokopi'den aldım, Tarlabaşı'na giderken hemen sağda Bedaş'a giden yolun başında soldan ilk sokakta. A3 boyutunda 2 YTL. Ama bir de İnternet'den İlhan Kağıtçılık da buldum, Mecidiyeköy'de imiş. Kağıdın adı FlexiTrans.
http://www.ilhankagit.com/modern.html

Kolay gelsin.

Bu ilhan kağıt a gitsem 1 tane fln alabilir miyim?Bir de benim yazıcımında toneri dolum olduğu için kalın yerlerde beyaz noktalar oluşuyor.Bunun yüzünden kuşe kağıt yöntemini artık uygulayamıyorum.Transfer kağıdı+dolum tonerlede iyi sonuç alabilir miyim?
Kullanıcı avatarı
stromkreis
Yeni Üye

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 01 Arl 2007, 22:09

Vallahi ben gidip alışveriş yapmadım henüz İlhan'dan, bu yüzden bilemiyorum. Sitesinden telefonunu öğrenip öğrenebilirsin. Ama Net Copy'de var, sanırım İlhan bu marka kağıdın toptancısı.

Eğer kuşe kağıda toner iyi çıkmıyorsa başka kağıtlara da iyi çıkmayacaktır. Yalnız transfer kağıtları toneri kuşeye göre daha iyi aktarıyor.

Ufak tefek beyazlıklar sorun değil ama yonerin kalın bir katman olarak kağıda çıkması önemli. Bir iki eksiklik kalemle giderilebilir.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen stromkreis » 01 Arl 2007, 23:58

Kalemlede başım belada çizdiğim yollar aside atınca tamamen yok oluyor :roll: (Kullandığım markalar; faber castell ve eddindg)
Kullanıcı avatarı
stromkreis
Yeni Üye

Okunmamış iletigönderen e154 » 02 Arl 2007, 00:27

nasıl bi asit kullanıyosunki..
e154
DIY Audio Gurusu

İl: Ankara
Meslek: Elektrik Teknikeri

Okunmamış iletigönderen stromkreis » 02 Arl 2007, 15:49

e154 yazdı:nasıl bi asit kullanıyosunki..

Klasik yöntem; HCL+H2O2
Kullanıcı avatarı
stromkreis
Yeni Üye

ÖncekiSonraki

Diğer Bilgiler

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir