RAS32

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri » Transistörlü ve MOSFET'li (solid state) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Ynt: Bu devre uygunmudur?

Okunmamış iletigönderen Amatör » 27 Nis 2010, 18:49

Zannedersem transistörlerin kalitesi ile alakalı sorun var.
Devre ile zamansızlıktan fazla uğraşamadım.Zaten 20*8 soğutucular ile 2 dk ancak çalıştırabilmiştim,aşırı ısınıyor.
Hafta sonundan önce uğraşamam herhalde.
Ne kadar sesini duymak istiyorum bilseniz,vakitsizlikten ve kalitesiz malzemelerden yana çok dertliyim.
Metal film direncin (M)sini bulmak mümkün değil burda,nerede orjinal transistör,dev soğutucular.Saygılar
Amatör
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 27 Nis 2010, 20:12

Transistör meselesi maalesef bir belalı iş ki NASA bile muzdarip bu konudan. Yıllık satınalmalarının ciddi bir oranı, yanlış hatırlamıyorsam sahte (fake) malzeme ve bu yüzden çalışmayan ya da arıza çıkarak cihazlardan solayı müthiş bir kayıp yaşıyorlar. En kötüsü çalışır gibi yapıp da aslında kafasına göre çalışan malzemeler. BC serisi bu yüzden çok dikkatli alınması gereken ve en fazla sahtesi yapılan transistörler. Denemekten başka çare yok, Karaköy'de malzemenin ithalatçısına kadar inip soruşturmadan almıyorum, vitrininde "Orjinal Toshiba" diye yazılıp satılan transistörlerin sahte olduğu, Toshiba'nın bile haberi olmadan üretilen sahtelerin piyasaya sürüldüğü bir memleketteyiz maalesef. Düzgün satıcıları bulup ayıklamak ancak birebir dolaşmayla oluyor ve bu da ancak İstanbul'da oturup da zaman bulup gidecekler için geçerli.

Mayıs ayına doluşan bir sürü proje var ama RAS32A bunların başında geliyor. Malzemeleri seçip deneyip tam olarak çalıştırdıktan sonra isteyenlere kargo ile malzeme gönderebilirim. Soğutucular için de fiyat alacaktım, ancak haftaya, bu ara gece gündüz çalışıyoruz maalesef.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul

Okunmamış iletigönderen e_cag » 28 Nis 2010, 00:59

RAS10'u çalıştırıp umut görünce (ses kapalı hala ama sebebi herşey olabilir, devre karakteristiğinden ziyade kullandığım malzemeler büyük ihtimallle) üzerinde çalışmaya devam etmektense RAS32'ye karar verdim gibi ben de. Velhasıl RAS32 için düzgün malzeme toplanacaksa ben de isterim! :D PCB konusunda da isteyenlere yardımcı olmaya çalışırım. Toplu pcb düşünülürse ona da katılırım.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Meslek: Kimyager

Okunmamış iletigönderen mfethi » 28 Nis 2010, 02:25

e_cag yazdı:RAS32 için düzgün malzeme toplanacaksa ben de isterim! :D PCB konusunda da isteyenlere yardımcı olmaya çalışırım. Toplu pcb düşünülürse ona da katılırım.

RAS32 için beni de aranıza alın.
mfethi
DIY Audio Takipçisi

İl: Ankara
Meslek: Serbest

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 29 Nis 2010, 23:14

Arkadaşlar bu konuyu biraz ihmal ettim ama yoğunluktan ben de ara vermek durumunda kaldım.

Haftaya soğutucu+trafo+PCB konusunda bir maliyet belirlemeyi düşünüyorum. Artık yapalım şunu da aklımızdan çıksın :)
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Amatör » 29 Nis 2010, 23:43

Eğer düzgünce çalıştırabilirsem ve sesinden etkilenirsem bir takım full range hoparlör kabini planım olabilir.
http://www.sahibinden.com/pioneer_pax-a ... isplayitem?
gibi
Amatör
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 30 Nis 2010, 08:11

Konu başlığına uymamış ama hemen belirteyim, bunlar full-range değil maalesef.

Geniş frekans bandında çalışan hoparlörler ile araba hoparlörleri ve profesyonel seslendirme amaçlı olanları birbirinden ayırmak lazım.

Bunlar daha çok koaksiyel tip olarak adlandırılabilir.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Amatör » 30 Nis 2010, 13:09

Öncelikle sağlıklı bir şekilde ampliyi çalıştıralımda,hoparlör olarak elimizdeki ile yetiniriz bir müddet
Aslında ne güzel hayallerim vardı
http://images.google.com/imgres?imgurl= ... s%3Disch:1
gibi.
Amatör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 30 Nis 2010, 14:06

Yani eğer sevdiysen bak bu adreste kabin bilgileri de var. Dediğim gibi bu bir koaksiyel, oldukça da eski bir tip, ama özellikleri eğer zamanla eskimediyse oldukça iyi. Bu tür hoparlörler zamanla mıknatısları özelliğini kaybedebiliyor ya da malzeme eskiyor. Yine de iyi saklandıkça oldukça iyi de olabilir.

http://audio-database.com/PIONEER-EXCLU ... a30-e.html

Yurtiçinde makul fiyatlı olanlar var. Adisa'ya bakmanı öneririm. 22-55 Euro arası fullrange hoparlörler var. Lowther de var ama ben meraklısı değilim. Jordan da çok ünlü bir tasarım, bir gün MarkAudio alıp deneyeceğim ama çok sonra herhalde.
Eklentiler
alpair10-full.jpg
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Amatör » 30 Nis 2010, 21:50

Önce Ras32A
Sonrasında takım olsun diye düşünmüştüm.95db olmaları dikkatimi çekmişti.Tabiki 35 senelik hoparlörler,nasıl korunduğu çok önemli.
Dinlemeden almak doğru olmaz kesinlikle.Herhangibir filtre kullanılmayacak olmasıda (onların hesabını yapacak kadar bilgim yok maalesef)çekici gelmişti.
Neyse, hayırlısı ile classA yı layıkı ile tamamlayabilirsem,hoparlör konusuna daha fazla yoğunlaşabilirim tabiki çok değerli yardımlarınızla.
Amatör
DIY Audio Gurusu

ÖncekiSonraki

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir