Bizim sitedeki devreden bir iki farkı var. Sürücü transistörler Nico'nun sitesinde RAS250 olarak adlandırılan tasarıma göre -ki aslında tamamen aynıdır bizimki ile- seçilmiştir. Yani BD139-140 yerine MJE340-350 ve BC556 yerine MPSA92 kullandım. Nico aslında BD'lerin sesini daha çok seviyor ama +-70V maksimum besleme nedeniyle mecburen bu yüksek voltaja dayanıklı tipleri seçmiştim. Ama +-70V değil de çok daha az, +-50V civarında çalıştırılması gerektiğinden aslında BD'ler kesinlikle yeterli görünüyor. Elimde 2x41V AC çıkışlı güzel bir İspanyol malı toroid trafo var ve yüksek gerilimde devrenin kararsız hale geçmesi gibi bir tehlike olduğundan sonunda ne yapacağımı ben de bilmiyorum. Tıpkı 4700µ/100V 10 adet Philips kondansatörler gibi trafo da elimde kalabilir. Neyse, olacak o kadar diyorum.
Baskılı devre tabiki Ersoy'un hediyesi
Nico 12V ile test edebileceğimi söylemişti, ben de lab güç kaynağına bağlayıp 12.7V verdim ve girişleri kısa devre yapıp çıkıştaki ofseti ölçtüm (offset'in Türkçesi??). -11.4V çıktı ??
Dolayısıyla dışarıdan görülebilecek kontrolleri yapmış olmama rağmen hemen bir çözüm bulamadım. Zaten zamanım da yoktu, denedim ve kısaca kontrol ettim.
Acaba bu durumda ne yapmalıdır? Teşekkürler.