RAS250 ya da RAS300

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri » Transistörlü ve MOSFET'li (solid state) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Cevap: RAS250 ya da RAS300

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 24 Şub 2009, 18:19

Kutulama konusunun piri Ersoy'dur, henüz nasıl kutu yapacağım konusunda karar vermedim, ama Ersoy'un son tasarımına benzer birşey olacak sanırım. Ama önce LM3875'li amfimizin kutusunu tasarlayacağız. Daha doğrusu Ersoy prototipi yaptı da şimdi klonlamak lazım :)

Bugün sabahtan hoparlörlere bağlayıp çalıştırdım amfimi ve ses beklediğim gibi oldukça doğal. Henüz dinleme testi felan yapmadım, ama 30V besleme ile çok az akım çekip fazla yüklenmeden 30cmlik bots'ları yerinden oynattım. Besleme devresi malzemeleri hazır ama henüz monte edip ayağa kaldıracak zamanım olmadı.

Nico'nun diğer tasarımlarına ait çalışmam devam ediyor. Sonuçlanmadığı için birşey yayınlayamıyorum ama bittikçe kendisi ve de kutusu da dahil yayınlamaya devam edeceğim.

Kutu konusunda açıkcası hazır tasarımlar da kullanılabilir ama en iyisi, gerçek DIY işleri için alümünyum çubuklardan kendimizin üretmesi. Dileyen yanına arkasına soğutucu bağlar, dileyen ahşap kaplar, dileyen de alümünyum levha ile kapatır.

Piyasada hazır kutular var ama pek de ucuz değil, bir de şık değil.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul

Okunmamış iletigönderen fixxxxxer » 25 Şub 2009, 15:23

lm 3875 için biraz pahalıya da çıksa şık bir kutu projem var, kutunun 4 yüzü alüminyum soğutuculardan olacak, 2 tanesi entegreler için haliyle, diğer ikisi ön ve arka olacak, şu an lazım olan alüminyum plaka(alt ve üst için) şöyle 2-3mm kalınlığında plakalara ihtiyacım var, dökümcüler sitesini bir dolaşmak gerekecek galiba:) şu an 2 soğutucum var, daha kesin kararı vemedim eğer plaka bulabilirsem belki ön arka yüzü de onlarla yaparım, ama soğutucular renklerinden, sağlamlıklarından ve montaj kolaylıklarından ötürü güzel bir seçenek, zira renk de dekoratiflik açısından önemli, ampli gibi sıcaklık değişimi olan bir nesnede boyanmış alüminyum ya da sac çok uzun ömürlü olmaz gibi geliyor, fırın boya atma imkanım olmadığı için tabi:)
Kullanıcı avatarı
fixxxxxer
DIY Audio Gurusu

Meslek: Öğrenci

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 11 Mar 2009, 14:26

Sanırım bu başlığı da kapatabiliriz. Konu dağılmış bile.

Teşekkürler.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Önceki

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir