Merhaba,
Kullandığım kutuyu bir yurtdışı seyahatinde free shop da görünce, eve çikulata, ama aynı zamanda içine küçük bir amfi yapılabilir düşüncesi ile almıştım.
Aradan epey zaman geçti ve bu hafta sonu düşündüğümü gerçekleştirdim.
Çalışmayı özetlersek, Ton kontrol ve preamp katı olarak, FET transistörlü basit bir tampon giriş ve baxhandall tonkontrol, çıkışındada TL072 ile bir preamp.
Güç katı ise sonderece basit 2 adet NE 5534 ile yapılmış bir ön kuvvetlendirici/sürücü ve BD 139 ve 140 çifti ile oluşmuş bir çıkış katı. ( Kapibaranın daha önce 2x3 watt olarak yayınladığı çıkış katının bir miktar değiştirilmiş halidir )
Devre 7815 ve 7915 ile regüle edilmiş harici bir besleme ile çalışmaktadır .
Uygun malzeme kullanıldığında yaklaşık 2X5 w çıkışlı bu devrenin Hİfİ Speklerinde olama ihtimali yüksek diye düşünüyorum.
Dinleme testlerinde, Gökhan Bey 'in hoperlör konusunda yazmış olduğu değerli bilgilerden faydalanarak 2x150 W kendi imal ettiğim kolonlarımla dinledim.
( Subjektif değerlendirmedir) gerçekten beklediğimden iyi sonuçlar verdi. Çok temiz Bas ve tiz detayları var. Mid olması gerektiği kadar. yani yeterli .
PCB yi kendim çizdim. muhteif temel kural uyumsuzlukları olmakla beraber, devrede herhangi bir hum veya gürültü seviyesine etken olacak bir terslikle karşılaşmadım. Volümü tam açsamda kulağımı hoperlörlere dayadığımda hiç ses gelmiyor.
Sonuç olarak hafta sonu iş stresini ve yorgunluğunu unuturan bir çalışma oldu.
Selamlar.