AMFİ YARDIM

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri » Transistörlü ve MOSFET'li (solid state) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Ynt: AMFİ YARDIM

Okunmamış iletigönderen boramt » 11 May 2010, 12:12

e_cag yazdı:Çıışta DC 7V, 12V gibi dğerler ölçülüyorsa çıkış transistörleri gitmiş olabilir mi?.. Yoksa full besleme gerilimi mi çıkar çıkışlar yanınca... Belki giriş transistörlerinde sorun var.

valla bilmiyorum kardeş giriştemi ,çıkıştamı sorun uğraşıyoruz bakalım giriş derken mixser girişimi ?ama zandetmiyorum
@@...B...@@...o...@@...R...@@...A...@@...M...@@...T...@@
Kullanıcı avatarı
boramt
Yeni Üye

İl: denizli

Okunmamış iletigönderen e_cag » 11 May 2010, 13:18

boramt yazdı:
e_cag yazdı:Çıışta DC 7V, 12V gibi dğerler ölçülüyorsa çıkış transistörleri gitmiş olabilir mi?.. Yoksa full besleme gerilimi mi çıkar çıkışlar yanınca... Belki giriş transistörlerinde sorun var.

valla bilmiyorum kardeş giriştemi ,çıkıştamı sorun uğraşıyoruz bakalım giriş derken mixser girişimi ?ama zandetmiyorum

Amplifikatör kartı üzerindeki giriş transistörleri, küçük olanlar.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Kimyager

Okunmamış iletigönderen boramt » 11 May 2010, 22:13

e_cag yazdı:
boramt yazdı:

Amplifikatör kartı üzerindeki giriş transistörleri, küçük olanlar.

kardeş çıkışta bulunan sinyal ğirişi olan kısımlarda 2şer tane BC 556 tr leri değiştirdim voltaj sol çıkış 5V sağ çıkış 7V ta düştü ama 0 volta inmedi halen :?
Kullanıcı avatarı
boramt
Yeni Üye

Okunmamış iletigönderen e_cag » 11 May 2010, 23:06

Uzmanlık alanım sayılmaz transistörlüler, o yüzden pek fikir veremiyorum. Ama sırada orta boy sürücü transistörleri var o zaman ki BD911-912'ler oluyor. Böyle de devreyi baştan yapmış kadar oluyoruz. Değiştirdiğiniz elektrolitiklerin yönleri karışmadı diye umuyorum bu arada.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Kimyager

Okunmamış iletigönderen boramt » 12 May 2010, 12:43

Arkadaşlar :kop: sorunu buldum galiba hep girişten şüphe duyduğumu belirtmiştim.Şimdi söyle mxser bölümünde girişlerin her bir bölümünde kartlar var siz opamp diyosunuz bu kartlar üzerende her kartta 2 şer adet entegre var bide resimlerde görüldüğü gibi önden sağ tarafta çok entegreli bir kart var buradan repat ve delay kontrolude yapılıyor bu kartta entegrelerin ayaklarını ölçmeye başladım kısa devre varmı diye ve 8 bacaklı bir entegrenin çapraz karşılıklı 2 bacağında kısa devre buldum ölçü aletinin sinyal sesi ile bu entegre bu kartta 1 adet kullanılmış.Bu entegrenin aynısı girişlerdeki opamplardada 1 er adet kullanılmış ve tek tek ölçtüm hiç birinde kısa devre bulamadım ve sorunu %90 bulmuş oldum.çıkıştaki voltja gelince çıkş kartında bulunan bazı parçaların mesala diyot küçük transitör gibi parçalrın değer kayıplarından kaynakladığını buldum çünkü bc 556 değiştirdim voltajlar aşağıya çekildi 1 v 0 gibi şu an bunuda öğrenmiş oldum.Şimdi bu entegreyi bulmamız ben değerini vereyim piyasada varmı,üzerindeki değerleri aynen yazayım.
UA741CN
FLL0619
9223VN
Kartada iki kondansatör arasında yanında 10k direnç var.
100_3143.JPG
Kullanıcı avatarı
boramt
Yeni Üye

Okunmamış iletigönderen boramt » 12 May 2010, 12:50

boramt yazdı:Arkadaşlar :kop: sorunu buldum galiba hep girişten şüphe duyduğumu belirtmiştim.Şimdi söyle mxser bölümünde girişlerin her bir bölümünde kartlar var siz opamp diyosunuz bu kartlar üzerende her kartta 2 şer adet entegre var bide resimlerde görüldüğü gibi önden sağ tarafta çok entegreli bir kart var buradan repat ve delay kontrolude yapılıyor bu kartta entegrelerin ayaklarını ölçmeye başladım kısa devre varmı diye ve 8 bacaklı bir entegrenin çapraz karşılıklı 2 bacağında kısa devre buldum ölçü aletinin sinyal sesi ile bu entegre bu kartta 1 adet kullanılmış.Bu entegrenin aynısı girişlerdeki opamplardada 1 er adet kullanılmış ve tek tek ölçtüm hiç birinde kısa devre bulamadım ve sorunu %90 bulmuş oldum.çıkıştaki voltja gelince çıkş kartında bulunan bazı parçaların mesala diyot küçük transitör gibi parçalrın değer kayıplarından kaynakladığını buldum çünkü bc 556 değiştirdim voltajlar aşağıya çekildi 1 v 0 gibi şu an bunuda öğrenmiş oldum.Şimdi bu entegreyi bulmamız ben değerini vereyim piyasada varmı,üzerindeki değerleri aynen yazayım.
UA741CN
FLL0619
9223VN
Kartada iki kondansatör arasında yanında 10k direnç var.
100_3143.JPG

Evet bu parçada varmış fiyatı 50kuruş muş
Kullanıcı avatarı
boramt
Yeni Üye

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen tiger41 » 13 May 2010, 10:27

Devre uzerinde olcum yapmak yanıltıcı olabiliyor kısa devre oldugunu sandıgın uclar devre uzerinde bir baska yoldan dolasarak geliyor olabilir zira denedigini soyledigin dier kartlar aynısı deil yinede denemeye deger zaten entegrelerde sakız parasıymıs...kolay gelsin...
.......
tiger41
DIY Audio Fanatiği

İl: KOCAELİ
Meslek: Genel Çırak

Okunmamış iletigönderen boramt » 13 May 2010, 14:23

:( :) evet haklıymıssınız kardeş entegreden değilmiş aynen dediğiniz yine olmadı ama içimde kalmadı acaba bu yanıkımı diye uğraşmaya devam...
Kullanıcı avatarı
boramt
Yeni Üye

Okunmamış iletigönderen Amatör » 13 May 2010, 14:46

Ampliye hoparlör bağlı iken bir problem varmı?
Yok ise ampli çalışırken bc transistörlere gelen ses kablosunu(blendajlı kablo)çıarın o noktaya parmağınızla dokunun.
Hoparlörden uğultu gelmesi lazım,geliyorsa çıkış katı sağlam.Elinizi çektiğinizde uğultunun kesilmesi gerekli.
Elinizde çalışan başka bir ampli varsa,onun girişine söktüğünüz ses çıkışını bağlayarak giriş ve mixer katını kontrol edebilirsiniz.
Önce çıkış katının çalıştığından emin olmanız gerekli.
Kolay gelsin
Amatör
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak

Okunmamış iletigönderen boramt » 13 May 2010, 19:00

Amatör yazdı:Ampliye hoparlör bağlı iken bir problem varmı?
Yok ise ampli çalışırken bc transistörlere gelen ses kablosunu(blendajlı kablo)çıarın o noktaya parmağınızla dokunun.
Hoparlörden uğultu gelmesi lazım,geliyorsa çıkış katı sağlam.Elinizi çektiğinizde uğultunun kesilmesi gerekli.
Elinizde çalışan başka bir ampli varsa,onun girişine söktüğünüz ses çıkışını bağlayarak giriş ve mixer katını kontrol edebilirsiniz.
Önce çıkış katının çalıştığından emin olmanız gerekli.
Kolay gelsin
Haporlör bağlı iken bir sorun yok.Dediğiniz gibi sinyal uçlarını söktüm ve parmağımla dokundum iki taraftanda uğultu geliyor çekince ses gidiyor.
Kullanıcı avatarı
boramt
Yeni Üye

ÖncekiSonraki

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti
  • AMFİ çalışmıyor YARDIM EDEBİLİR MİSİNİZ?
    gönderen yenice016 » 03 Arl 2012, 12:26
    1 Cevaplar
    1754 Gösterim
    Son ileti gönderen zunda Son iletiyi göster
    03 Arl 2012, 16:02
  • amfi çalışmıyor
    gönderen addas » 04 Oca 2008, 20:30
    2 Cevaplar
    1690 Gösterim
    Son ileti gönderen mehmet-salih Son iletiyi göster
    05 Oca 2008, 02:23
  • amfi sorunu