100watt mosfet projesi. ( KOOPERATIF PROJE )

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri » Transistörlü ve MOSFET'li (solid state) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Okunmamış iletigönderen Ersoy » 23 Mar 2007, 11:47

Berat kardesim.

Dugmenin capi 60mm derinligi ise 25 mm. Derinlik olarak 3mm kutunun on yuzeyinden iceriye gomulmus bir gorunum olacak. Tabi bu volum potansi oldugu icin buyuk. Ama size cok buyuk gibi geldiyse cok kolay istedigin boyutta olabilir. Hazir satilan dugmeleri arastirdim hepsi berbat. Kendim tasarlayip imal edecegim. Su ilk prototip ortaya bi ciksin gerisi kolay. Su aralar malzemeleri deniyorum tabi is gucten firsat buldukca. Biraz yavasgidiyor ama olsun super olsun diye. Dugmeyi Bukadar buyuk yapmamin sebebi baba amfinin baba volum dugmesi olur diye dusundum. Bana mutlaka fikirlerinizi yazin paylasalim tartisalim ki en guzeli bulalim.

Bykoz.

Haklisin bu isi transfer yazi ile halledebiliriz. Bu zaten isin kolay olani.
Yazilari lazerle yakarak yazdirmayi planliyorum. Fakat bitakim sorunlar var. En onemlisi kimse Tezgahina bir kerelik bir malzeme baglamak istemiyor. Malzememiz 6mm kalinlikta oldugu icinde mecburen buyuk gucte calisan tezgah lazim. Onlarda genelde seri imalat yapan atolye ve fabrikalar. Gidip rica minnet elimizde bir levha bir cd, sunu islermisin ustacigim... Uyduramazsam eger senin soyledigin gibi transfer yazi is gorur. Ama once oteki yontemin pesindeyim.

Ha birde arkadaslar kasanin ayaklarini sivri spike lar yapmayi dusunuyorum. Sert civa celiginden olacak. Spike tablasi olarakda bronzdan pullar yaptiracagim. Nedersiniz ?
Ersoy
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Ersoy » 26 Mar 2007, 11:49

Kooperatif proje icin kutunun icine besleme katini ayirmayi dusunuyorum. Kondansatorleri board un uzerinden ayirdim. Soyle bi sekilde duracak....
Resim

Resim
Ersoy
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen umut1001 » 26 Mar 2007, 15:21

ersoy hocam merhaba..o kondansatörlerin herbiri kaç mikrofarat..ben yeni çıkan kaliteli kendeil marka kondansatör buldum uygun fiyata..100volt 22000 mikrofarat 10a 6,5 cm ölçülerinde..
En son umut1001 tarafından, 27 Mar 2007, 12:33 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
umut1001

Okunmamış iletigönderen berat23 » 26 Mar 2007, 16:53

umut1001 yazdı:ersoy hocam merhaba..o kondansatörlerin herbiri kaç mikrofarat..ben yeni çıkan kaliteli kerneil marka kondansatör buldum uygun fiyata..100volt 22000 mikrofarat 10a 6,5 cm ölçülerinde..

fiyat?
berat23
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen bykoz » 26 Mar 2007, 17:06

bykoz
DIY Audio Fanatiği

İl: BURSA
Meslek: AUDIO & VIDEO SERVİCE

Okunmamış iletigönderen Ersoy » 26 Mar 2007, 19:03

4700 uf 100 volt ROE
Hollanda mali. Hic acilmamis orjinal kutuyu kendim actim 10 tane aldim. Tanesi 2.5 dolara geldi.
Ersoy
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen bykoz » 26 Mar 2007, 19:56

merhaba, elimde diy projelerim için aldığım 20 adet 47.000 uf 25 v kendeil K01 seri kondansatörlerden var isteyene tanesi 5 ytl den verebilirim, infotek liste fiyatı 8.8 usd dır. pre devrelerinde kullanılabilir, sadece monte edildiler hiç kullanılmadılar.
yanlış anlaşılmasın ticari bir düşüncem yok elimde fazla olan malzemelerin değerlenmesi ve ihtiyacı olanların işi görülmüş olur. aslında bir alım satım bölümü açılsada iyi olur düşüncesindeyim diyciler elindeki malzemeleri satar, yeni diy projeleri için kaynak yaratmış olurlar.

saygılar...
bykoz
DIY Audio Fanatiği

İl: BURSA
Meslek: AUDIO & VIDEO SERVİCE

Okunmamış iletigönderen Ersoy » 28 Mar 2007, 14:31

DR. Hardware

100watt pcb uzerindeki degisiklik son hali tamamlandi ise son hali ile yollayabilirmisin. Soyle bir dusuncem var bu kooperatif dedik ya anlasilan pek ise yaramadi. Katilimi saglamak icin ben pcb devresini 30 adet bastirayim isteyene kargo ile yollarim nasil olsa yapilacak bari herkez gidip ugrasmasin. Islerr kolaylasin. Fakat sen su devreyi calistirip netice aldiktan sonra sorun yasamamak icin ben 30 adet yaptirayim. Nedersin ?

Ayrica kasa icin kimseden ses seda yok. Ben bari tek kendime yapayim diye ugrasiyorum ama istedigim malzemeden parca yok. Butun levha satiyorlar. 1mx2m boyutunda olunca almak cok zor. Parca bulabilirsem ancak olacak. Yada 7075 alasimdan vaz gecilecek. Ama devam mutlaka olacak.

Kolaygesin...
Ersoy
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen drhardware » 28 Mar 2007, 16:23

Ben de tam çalıştırdım herşey yolunda diyecektim.

Resim

SONUÇ TARAFSIZCA SÖYLEMEK GEREKİRSE MÜKEMMEL... ÇOK AÇIK VE BERRAK BİR SESİ VAR. KESİNLİKLE CHIPAMPLARLA MUKAYESE EDEMEM..
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu

İl: Ankara

Okunmamış iletigönderen drhardware » 28 Mar 2007, 16:29

GİRİŞLER AÇIKKEN TWEETERLERE KULAĞINIZI YAPIŞTIRDIĞINIZDA ÇOK ZAYIF BİR "HİSS" DIŞINDA DUYULABİLİR HERHANGİ BİR GÜRÜLTÜ YOK. BU GÜRÜLTÜ DE YAKLAŞIK 5 CM MESAFEDE YOK OLUYOR

Resim

İlk resimdeki küçük değişiklik dışında herhangi bir düzeltmeye gerek yok. Ancak tabii ki düzeltilmiş bir orijinal dizayn gerekli. Açıkçası dosyalar gerber olduğu için ve bende bunu düzeltecek herhangi bir yazılım olmadığından düzeltemedim. Nico'ya da geçen hafta yazdım ama unuttu galiba... Ben tekrar hatırlatayım. Dosyalar gelince sana yollarım sen de bastırırsın.

Benimki gördüğün gibi oldukça rezil bir PCB... Ve bu da deneme devresi. Asıl kullanacağımı seninkiyle yaparım...
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu

İl: Ankara

ÖncekiSonraki

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir