hoparlör yazdı:Tebrikler! Görüntü süper![]()
Ben çok beğendim açıkcası. Bir de sesinden haber versen bize
e_cag yazdı:Çok güzel olmuş!.. Kromcular veya takı yapanlara bir de MirielSOUND gibi marka bastırmalıEllerinize sağlık!
Ersoy yazdı:Şahane görünüyor.
Eline sağlık.
Dinlemeyi daha tatminkar kılmak için birkaç naçizane tavsiyeler.
Kaliteyi yakalamak için sadece iyi ampli, kabin ve cdp yeterli değildir. Ortam çok önemlidir. Bunu çok önemsemek gerekir. En iyi hoparlör kötü ses ortamında kötü çalar.
Kabinlerin altına spike denilen sivri uçlu ayaklık yap. Dengeleme için ayarlı olsun. Bu sivri uçların altına iki türlü malzeme koyarak sesteki farkı gözleyebilirsin.
Bozuk para yani demir binlik varya o, birde maun yada gürgenden eşit kesilmiş parçalar. Bir parmak kalınlıkta dört küçük ağaç parçası. İki yöntemde çok basit.
Bozuk para yönteminde, çok daha sahne duygusu geniş ve detay daha zengin olacaktır. Fakat baslarda belirgin zayıflama ve midlerde sertleşme görülür.
Ahşap spike altlığı ise paraya göre baslar daha önde ve yumuşak bir ses elde edersin. Sahne biraz azalacaktır.
Ayrıca kabinlerin duvarla arasına enaz 50-70 cm mesafe koymalı.
Gördüğüm kadarıyla yerler seramik kaplı. Mutlaka kabinlerle senin oturduğun dinleme noktası arasına kilim veya halı koymalısın. Aksi takdirde çokdaha fazla yansıma dinlersin. Hatta birçok hi-endçi senin gibi iki kabin arası tv koymuş ise, dinleme sırasında, tabi adam uzun soluklu dinleyecek, Üşenmeyip, tvnin üzerine göre kalın polar kumaştan yaptırdığı kılıfı geçiri veriyor. Semt pazarlarında satılan polar battaniyeyi tvnin üzerine atıversen bile olur.
Umarım, bu tavsiyelerimi uygularsın, bol bol faydasını görürsün.
Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir