DepresifKedi yazdı:Sogutma sistemini farklı bir şekilde çözmeyi düşünüyorum hamit abi. Ras32a konusu altında yazmayı daha dogrusu sizlere sormayı pilanlıyordum lambalı pre-amp'dan zaman bulamadım.
Peltier diye bir madde var abi.Kısaca anlatmak gerekirse enerji uygulandıgında 1 yüzü cok yüksek derecelere cıkıyor diğer yüzü ise cok düşü derecelere iniyor,hatta geçmiş zaman da ürünü araştırırken bir form sitesinde denk gelmişti bir arkadaş amd işlemci de kullanmış işlemci ile direkt temas ettirmiş ve işlemci -2 -3 derecelere inmiş sistem gene stabil sıcaklığın altında oldugundan dolayı kilitlenmiş. 2 versiyonu var 12volt ve 24 volt ile çalışan P-N-P yapısında bir madde.İki seramik tabaka arasında bulunuyor bu yapı. Watt'ı ne kadar artarsa soguk-sıcak değerler ona göre değişiyor. Araştırdığım kadarıyla bir iki olumsuz yanı gözüme çarptı. Sistem üzerinde direkt elektrik kesildiğinde yüzeyler yer değiştiyor(sıcak kısım soguk,soguk kısım sıcak oluyor.) ve ani ısı değişiminden dolayı nem oluşuyor fakat bunuda sogutucu bir plaket,fan ve elektronik cihazlardaki nem emici madde ile halledebiliriz diye düşünüyorum veya yakın yüzeylere sünger kuyop 2 sogutucu plaket arasına koyabiliriz. Boyutları ise 3-4cm2 civarı. Düşüncem gerektiği gibi yapılırsa eğer iş görebilir abi?
Biraz zor bir devre, ısı kontrol ve çekeceği akım göz önüne alınmalı.
Bir yandan alınan ısı, diğer yandan dışarı atılması gerekiyor yanılmıyorsam.
Deneyip sonuçları paylaşırsan biz de daha geniş bilgi sahibi oluruz.
Bu konuda pek fazla bilgim yok.